njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

20. jun. 2013

Čovek uspeo da uhvati signal komšijinog klima uređaja

Ovaj inženjer kaže da se signal povremeno gubi u večernjim satima

BEOGRAD, 20. jun 2013, (Njuz) – Martin Lazarević, mašinski inženjer sa Palilule, uspeo je da posle tri dana istraživanja u svom stanu uhvati signal komšijinog klima uređaja opovrgavši tvrdnje svojih kolega da je to nemoguće.

Lazarević je detaljno ispitao svaki pedalj svog stana kako bi utvrdio da li i gde dopire signal klima uređaja sa sprata iznad.

– Kada sam već počeo da gubim nadu, otkrio sam signal srednje jačine kod prozora kupatila. Povremeno se gubi u večernjim satima, ali tokom većeg dela dana može da se koristi neometano. Jeste da zbog toga vreme uglavnom provodim sedeći na WC šolji, ali mi to ne predstavlja problem jer mi je uvek pri ruci laptop na kojem hvatam wi-fi drugog komšije – rekao je ovaj inženjer za Njuz.

Lazarević je svojim otkrićem uspeo da demantuje mišljenje brojnih kolega da je nemoguće uhvatiti signal tuđeg klima uređaja zato što se obično širi prema unutrašnjosti objekta u kojem je instaliran.

– Pokazalo se da postoje izuzeci, a ispostavilo se i da „kačenjem“ na tuđi signal ne umanjujete njegovu snagu već smao koristite ono što se i inače rasipa, tako da je u stvari reč o maksimalnom iskorišćavanju potencijala, nikako o krađi – zaključio je Martin Lazarević.

Nenad Milosavljević

 1. Polovni Buntovnik kaže:

  Moje komšije koriste WPA2 :(

  1. Патриота са интересом kaže:

   И ја имам исти проблем, изгорех!

 2. Džoni kaže:

  Čitem članak i zamišljam tipa sa nekim plastičnim crevom kako buši zid bušilcom i ubacuje crevo negde oko klima uređaja… Ili izbuši rupu u plafonu pa hladan vazduh “curi” iz stana komšije iznad njega.

  1. Sekula kaže:

   Jos samo da komsija ne turi organum kroz rupu, pa ti se izshora po stanu.

 3. xiki kaže:

  Kakve veze ima Wi-fi i klima uredjaj. Kakav to signal emituje erkondisn?

  1. premijer iz senke kaže:

   Opste je poznato da erkondishni u normalnom svetu se koriste kao wifi ruteri, drago mi je da je to i kod nas pocelo. Ja sam jednom uvatio i signal sa komsijinog zamrzivacha, ferceralo sjajno!

  2. Mesec i sisa Danica kaže:

   Najbolji je signal sa Beko BXK090 klime, mada ni VOX VSA2-12BR nije loš za “kačenje” ako imate bakarni cincilator, optički kataklinger i blajbinger visoke rezolucije.

   Možete se povezati i preko lifta, ali onda Vam je potreban svemirski modulator. Cene svemirskih modulatora su, danas, znatno povoljnije nego pre 114 godina. Uz povoljan kredit, svemirski modulator je apsolutni best buy.

   Alternativno rešenje u tom cenovnom rangu je ovo:
   http://www.thevervoid.com/media/onlyfoolsgfx/screen/5404.jpg

   ALI, ova uređaj nije komšija friendy! Ako Vam nije žao da slušate komšiju dok se dere na stručnjake iz korisničkog servisa objašnjavajući da ne zna šta su to gremlini i da ima nov zid u koji ga je direktno utakao, onda toplo preporučujem njegovo instaliranje.

  3. supermen kaže:

   Alfa X zrake sto bi svima vec trebalo biti bar iz medija poznato!

 4. premijer iz senke kaže:

  Steta sto nije uhvatio signal sa komsijine WC solje, to bi bio opasan download! ;)

  1. celtic kaže:

   Sad mi je jasno zašto je moja baka govno zvala ‘jutropad’!!!!

 5. sany kaže:

  tokom istraživanja je pitao komšiju da li bi mu smetalo da napravi rupu u plafonu (komšiji u podu), jer imao je predosjećaj da bi to znatno pojačalo signal klima uređaja u njegovom stanu…

 6. scoby kaže:

  E gde su ona srećna vremena kad je jedini daljinac u stanu bio štap kojim su menjani programi (2 kanala) na tv-u, kao iz filma Kuduz, kad onaj mali sa čalmom oko glave objašnjava kako se povredio: ”Udario me Babo daljincem!”

 7. mixon kaže:

  Kod nas komšijske klime slobodno strimuju sadržaj na okolne windouze i slučajne prolaznike. Imaju odličan protok!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *