njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. okt. 2019

CRNE PROGNOZE: U Srbiji se svake godine rodi više političara nego što ih umre

BEOGRAD, 14. oktobar 2019, (Njuz) – Svake godine u našoj zemlji rodi se političara i funkcionera koliko je dovoljno za jedno novo javno preduzeće veličine “Pošte Srbije”, dok značajno manji broj njih u istom periodu premine.

Ova crna statistika će, po svemu sudeći, biti nastavljena i u narednim godinama i decenijama, pa se prognozira da do 2060. godine broj političara nadmaši broj običnih građana.

Politički demograf Stojan Đurović kaže da će to što vrlo malo političara umire, a jako mnogo ih se rađa, uticati ne samo na demografsku, već i privrednu sliku Srbije.

– Ako bi se te pretpostavke ostvarile, onda bi Srbija 2060. godine usled ove “političarske kuge” imala 4,1 milion političara, dok će građana biti svega dva miliona. To znači da će nam biti potrebno sve više državnih preduzeća i javnih službi, a sve manje privatnih firmi i preduzeća – objasnio je za Njuz Đurović i zaključio da će u privatnom sektoru porezi morati da budu povećani kako bi država mogla da funkcioniše u uslovima ekstremno povećanog broja političara.

Nenad Milosavljević

 1. Gebo kaže:

  I da se šalite ovo je istina.

 2. voya montoya kaže:

  Pa valjda je red da Nas krene…!! U suprotnom smeru….
  Ovo do sada,je rezultat je podliva mozgova…

 3. Dr kaže:

  Pokušavam se nasmejati iako ste sjajni.
  Ali ovo mi nažalost izaziva jezu.
  Tmurna istina

 4. Радојица kaže:

  Зато се увозе имигранти. Ништа друго него наставак србокомуњарске ,,политике”: говорили су ,,ако не буде било Срба на Косову населићемо Кинезе”. Под Кинезима су подразумевали Шиптаре, само што онда нису хтели то отворено да кажу. И успели су – за сада. Како то каже пјесма стара:
  Од колевке па до гроба
  побише Тито и Слоба
  и за њима тевабија јача
  све фукара из њи'ових гаћа.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *