nazad na vrh

Crnogorci na Pravnom fakultetu u Katmanduu poručili rodbini da su dobro

Pravni fakultet u Katmanduu

KATMANDU/PODGORICA, 5. maj 2015, (Njuz) – Više stotina crnogorskih državljana koji studiraju na Pravnom fakultetu u Katmanduu, čulo se tokom poslednja 24 sata sa svojim rođacima. Oni su im poručili da prema prvim informacijama među njima nema povređenih, saznaje Njuz.

Familije ovih studenata kažu da su danima bili u panici šta se dešava sa njihovim rođacima, ali da su se konačno smirili, nakon što je Crnogorski Telekom omogućio besplatne pozive iz fiksne i mobilne mreže ka Nepalu.

– Čuli smo se sa našim Rankom, koji nam je poručio da se nalazi u skloništu i da sprema Ustavno pravo Nepala, koje mu fali za uslov za treću godinu – izjavila je njegova majka Milijana i navela da se njen sin, nakon prvih pet problematičnih godina, sjajno snašao na Nepalu.

– Sreća pa nije tamo sam, živi u stanu sa kumom Danilom i bratancem Vasilijem. Uskoro bi trebalo da im se približi i njegov mlađi brat Dejo, ako nesreća koja je zadesila ovu zemlju ne pomeri polaganje prijemnog ispita – najavljuje majka ovog nepalskog studenta.

Pravni fakultet u Katmanduu izdao je zvanično saopštenje da su svi crnogorski studenti dobro i da nema potrebe da njihova rodbina više zove fakultet.

– Telefonska linija bila je sve vreme zauzeta od kada je Crnogorski telekom omogućio besplatne pozive – izjavio je naš izvor sa ovog fakulteta koji je tražio da ostane anoniman.

Kako saznaje Njuz, osim Crnogorskog telekoma, pomoć studentima Pravnog fakulteta u Katmanduu uputili su i mnogi crnogorski državljani koji u prestonici Nepala zauzimaju brojne važne funkcije.

Marko Dražić

 1. Da li ce se I Air Serbia pridruziti medjunarodnoj pomoci I omoguciti zabrinutoj rodbini da se sretne sa najmilijima koji se godinama muce da savladaju tesko gradivo I brdsku klimu ove prijateljske zemlje?

 2. Zahvaljujuci donaciji Gradskog saobracaja Podgorice, 4 autobusa je krenulo sinoc za Katmandu noseci pomoc unesrecenima i jagnje za dekana.

 3. Majko, samo da ti rečem da sam dobro. Ako si me ti zvala, izvini, nijesam se moga javit. Toliko su me zvali da sam izludio pa sam mobilni prebačio na vibraciju. Prvi sledeći put kad me neko zvao cimer mi bačio telefon u šumu jer se uplašio da opet drma.

 4. Tata ti kako oces, djed i ja ostajemo na pravni…

 5. Пошаљите ми они двјеста еура што ми ии стрико посла, кад сан оно има варичеле. Пошто челе нијесмо варили, ја сан то сачува у ону књигу у шпаиз.

 6. A jesu pitali za Đeknu

 7. Будући непалски нотари…

  • Ако Црна Гора заиста отме манастир Острог од СПЦ, СПЦ преузима правни факултет у Београду као контра меру, тако да Острог неће тако лако бити отет и проклет…

 8. a sta je sa difovcima? jesu li svi ok?

 9. Koliko naplacaju upis?

 10. inace skype i oba mobilna provajdera u Nepalu ne naplacuju telefonske; jedino je za inostranstlo poziv limitiran na 1 min

  shto se tice crnogoraca, oni uglavnom rade u turizmu; zbog globalnog zagrevanja Yetiji su se povukli visoko na Himalaje, pa nekoliko desetina crnogoraca izigrava Yetije i plasi turiste

 11. inace skype i oba mobilna provajdera u Nepalu ne naplacuju telefonske pozive; jedino je za inostranstlo poziv limitiran na 1 min

  shto se tice crnogoraca, oni uglavnom rade u turizmu; zbog globalnog zagrevanja Yetiji su se povukli visoko na Himalaje, pa nekoliko desetina crnogoraca izigrava Yetije i plasi turiste

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix