njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. jan. 2013

Crnogorci proslavili Maternju novu godinu

Veliko interesovanje za ovu Novu godinu od kada se zove Maternja

PODGORICA, 14. januar 2013, (Njuz) – Građani Crne Gore dočekali su noćas Maternju novu godinu na trgovima, u brojnim ugostiteljskim objektima i u porodičnoj atmosferi širom ove zemlje.

Kako saznaje Njuz, popularnost Nove godine po Julijanskom kalendaru u Crnoj Gori, višestruko je porasla od kada se ona zove Maternja a ne Srpska. O tome svedoči broj ispaljenih hitaca iz vatrenog oružja, koji je premašio sva očekivanja.

– Nismo bili sigurni da li treba da slavimo ovu Novu godinu, sve dok nam naša Crnogorska pravoslavna crkva nije otvorila oči i rekla da se ona zove Maternja nova godina – rekao je Milo Vušurović, vlasnik lokala “Cetinje” u kojem je bio organizovan svečana proslava.

Ipak, veliki broj Crnogoraca je odlučio da Maternju novu godinu dočeka u Beogradu, pošto januarski ispitni rok na Beogradskom univerzitetu počinje već sutra.

– Sutra imam pismeni iz rimskog prava, pa sam sa pedesetak zemljaka Maternju novu dočekao u Studenjaku. Nisam puno pio jer treba danas da prvi put pročitam više od pola skripta, samo sam u ponoć ispalio dva hica iz “Valtera”, koji mi je đed poklonio za upis studija – rekao je Smajo Azibegović, student iz Bara.

Uroš Bogdanović

REKLAMA: Knjiga za sajam – idealan poklon za Novu godinu!

 1. silverg kaže:

  Tja, ovo baš i nije smešno.

  1. Nebojsa kaže:

   Izvini brate, ali jeste smesno.

 2. Ja kaže:

  Oca im njihovog, za proslavu Maternje Godine……trla baba lan………

 3. ojha kaže:

  Srecna Vam Maternja 2013 godina!

 4. Беране kaže:

  Puff cus maternju, ovaj njuz siri tolko dezinformacija Da je to nemoguce, haha, Srpska nova Rodjaci, ne pomaze vam ni 1000000 novina i televizija, zna se sta narod misli, Srpska Nova!

  1. nesa kaže:

   neka si ih ti prozreo

  2. Sale kaže:

   Koliko je tebi dobro jbt…

  3. Milena G. kaže:

   Zato i jesi iz Berana i slucajno nemoj da dolaziš u Pg. A vjerujem da te ni ovi u Beograd neće.

 5. Ja ja ja kaže:

  Smajo je pravi Crnogorac, jasta ;)

 6. MadamMim kaže:

  A sto bi neki drugi bio praviji? :)

 7. uros kaže:

  pa to znaci da smo mi – Materina!

 8. SCG kaže:

  http://www.vijesti.me/vijesti/ispred-crkve-svetog-dorda-odrzan-docek-pravoslavne-nove-godine-clanak-109004 Eo toliko o tome! Nema tih novina koji mogu da promijene ono sto je bilo sinoc ispred crkve Svetog Đorđa

 9. alobre kaže:

  Da li je moguce da ljudi i dan danas ne razumeju ove vesti? Tuzno…

 10. Galeb kaže:

  Ovo smatram obicnom izmisljotinom. Kako god okrenemo, to je Nova godina koju slave PRAVOSLAVNNI HRISCANI zbog postovanja julijanskog kalendara. Ovo su glupe price, u CG je vecina stanovnistva pravoslavne vjeroispovijesti i normalno je da se i ova NG obiljezava. Zasto Smajo ili bilo ko ko ne pripada pravoslavlju komentarise, posebno na ovakav nacin. Maternji-ni taj jezik ne postoji, a ne tzv. Nova. Maternja. Ajde bre!

  1. coa kaže:

   Ovaj Galeb je majstor! To bi trebalo pod hitno za redovnog clana SANU-a.

 11. Pera Detlić kaže:

  Srećna im materina, tamo njima

 12. Shumsky kaže:

  jedna je mater, a očeva pun qrac…..

 13. Kole kaže:

  Pitam se da li ovolika količina hejta dolazi zbog neizlečenog kompleksa ostavljene šmizle posle razlaza ili postoji dublji, zlokobniji razlog. Ja se pitam a ti nemoj da mi odgovoriš, samo mi lupi minus. I niste u većini, samo ste grlatiji, u Srbiji su normalni ipak u (tankoj) većini. A sad PRAVI SRBINE, pravac Makarska ili Turska kod svojih pravih vekovnih prijatelja na letovanje.

  P.S. I nije SRPSKA Nova godina nego Nova godina po pogrešnom, starom rimskom kalendaru, je*em vas u usta tupave kad ne znate ko ke Milutin Milanković.

  1. berinac kaže:

   I u Albaniju ako treba, al kod njih necu.

   1. Polovni Buntovnik kaže:

    Bra'o!

   2. Патриота са интересом kaže:

    Споменик да им дигнеш… мислим, тим твојим албанцима!

 14. coa kaže:

  Znaci da je ovo njima prva godina ove ere.Da nije jbg-a onda onaj Obelix nekakav prorok (dodushe malo imucniji od dosadashnjih proroka)?

 15. ma hajte molim vas kaže:

  I CANU I SANU!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *