njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. okt. 2011

Crnogorci se plaše da će im Rusi svima obezbediti ozbiljne poslove

Ruski bogataši kada su kupovali zemlju nisu delovali kao ljudi koji bi bilo šta želeli da menjaju

BUDVA, 22. oktobar 2011, (Njuz) – Lokalni meštani Budve i ostalih crnogorskih turističkih destinacija zaprepašćeni su ozbiljnim planovima Rusa koji su kupili veliki deo zemljišta u ovoj zemlji. Prema prvim najavama, Rusi planiraju da promene ovu zemlju, a na prvom mestu žele da promene radne navike njenih građana i njihovo ophođenje prema turistima.

Većina građana je zatečena ovakvim najavama i smatra da nisu mogli da pretpostave da će na stotine ruskih bogataša koji su kupovali zemlju želeti nešto u njoj i da promene.

– Jedna je stvar je biti stranac kog će opelješiti  za zemljište koje je precenjeno i od čijeg novca će se kupovali nekretnine po Beogradu i Novom Sadu, a druga je stvar biti gazda u tuđoj državi i komandovati domaćem stanovništvu šta i kako treba da radi. To je ništa manje od nepoštovanja prema našoj kulturi i pljuvanja po domu u koji smo ih raširenih ruku primili – izjavio je uznemireni Dragutin Miljuš, meštan Budve.

Ohrabreni investitori i oštro povećana stopa neispunjenih novih radnih mesta koja zahtevaju malo drugačiji pristup radu, ojačala je potrošnju i samim time pružila ozbiljnu pretnju samoodrživom sistemu koji je u tom regionu bio toliko dugo politika države i ministarstva turizma.

Većina lokalaca je krenula da traži alternativu bežeći u Beograd i Vojvodinu kod svojih rođaka od kojih su mnogi većinski vlasnici privatnih firmi ili na jakim kadrovskim pozicijama u državnim firmama, u nadi da će im oni obezbediti nešto lagodniju egzistenciju. Manjina koja nema rođake u Srbiji prepuštena je da po prvi put proba da se izbori sa punim radnim vremenom, stalnim zaposlenjem i odgovornom pristupu prema radu.

Goran Mirković

 1. bocca kaže:

  hahahaha, spot on!

  jeste da je zajebancija ali u ovoj lazi 3/4 istine

 2. Crnogorac kaže:

  Eto braća rusi sad oće i da radimo. Nikada nam nisu kroz istoriju pomagali, sve je bio samo mit o pravoslavnoj braći! A sve smo im dali ( uz malu nadoknadu)!
  NEĆEMO RUSE!
  Sada i najzadrtiji crnogorci vide koliko su srbi velikodušniji i bolji. Bar nam davaju lakša radna mjesta i uz to bolje uslove za rad! Pa i kada nam se ne radi, ne zamjeraju nego odrade umjesto nas!
  A rusi samo piju vodku i ćeraju nas da ih služimo. Nijesmo služili ni turke pa nećemo ni ruse! ŽIVJELA BRATSKA SRBIJA!

  1. himalajac kaže:

   sluzicete vi i srbe.
   time is working for us, and yours is gone

   1. Crnogorac kaže:

    Hah himalajac , ako zaslužite oćemo, a ako ne proćete loše! Teško natjerati crnogorce da služe! Mada koliko smo se prokurvali oko para nismo ni mi što smo nekad bili!

    1. himalajac kaže:

     sem one na mojkovcu, niste nas nesto drugo ni sluzili ni zaduzili

 3. Blagzor kaže:

  Mogu da nam kupe zemlju…ali nikad nas neće naučiti…DA RADIMOOOOOO!!!
  *Scena in “Braveheart” -a *

 4. Tetka kaže:

  Зашто црногорац има дугачак врат?
  – Чим се роди гледа ђе је Београд! :)

  1. snezana kaže:

   Sa Cetinje, vidi Dedinje :)

  2. Gersploosh kaže:

   Zasto Crnogorci masovno dolaze u Srbiju?

   Culi da nema posla.

 5. snezana kaže:

  hajooooj :)

 6. scoby kaže:

  Kako su krenuli, trazice i da ruski bude jedan od ravnopravnih jezika u CG! Bili su mnogo sladji dok su bili daleko,sad kad su “okupirali” CG primorje niko vise ne pominje “nas i rusa 200 miliona”.

  1. Crnogorac kaže:

   Pa dok su bili daleko o njima smo znali samo iz priča baba i đedova, a sada kad su došli vidimo kakvi su i ko su, joj u kakvim bajkama smo živjeli!
   Što dalje od Rusije to bolje za svakoga!

 7. Aleksandar kaže:

  Чак се и мени, као редовном хејтеру свиђа овај чланак ;)

 8. Tagore kaže:

  Doša’ Srbo u Cetinje, otvorio radnju “srpske” precizne mehanike i zaposlio mladog Crnogorca “srpski zanat” da nauči ponavljajući mu svakodnevno da za dobrog majstora mora imati “majmunovo doope”.
  Mlađo Citinjić podvali Srbi, kupi radnju budzašto, preproda je ruskom tajkunu i obogati se bez “majmunovog doopeta”.
  Ruski tajkun u Cetinju ne nađe radnike sa “majmunovim doopetom” i pokloni preciznu mehaniku Albancu koji se jednako brzo obogati prodajom radnje prolaznom Cigi čergaru.
  I Ciga čergar bez “majmunovog doopeta” se obogati prodajom alatki na vašaru po celom Cetinju niže od planina.

  Samo majstor Srbo se praznih džepova vrati u roDeno Lebane “kraj Leskovac”. Ostalo mu je “majmunovo doope”.

 9. ariela kaže:

  Aiiiiiii doslo crno vreme za crnogorice….Pa sta ce sad kukala im majka…da rade…kad sam nekad polagala vozacki i ucila saobracajne znake odmah mi je dato do znanja da u Crnoj gori ne postoji znak “radovi na putu”…i stvarno ja ga kasnije nigde videla nisam…A poznato je da su veoma aktivni…npr zena se davi a oni gledaju sa obale…kaze jedan: So stojimo covece zena se davi?…u pravu si ajde da sjednemo…mislim imam ti ja toga jos…Ali da ne preteram mozda neki i zna vrednog Crnogorca…

 10. Ivan_KS kaže:

  Ne vidim u čemu je problem, njih je svega 500-600.000. Pa nije valjda da je sad problem da ih sve provučemo ovde kod nas kroz javni sektor, zdravstvo, državna preduzeća… ne bi se ni osetilo, a problem bi bio rešen. Ipak su nam to braća! To je u proseku po stotinak po većem naseljenom mestu u Srbiji, pa to bi samo lokalne Skupštine Opština mogle da apsorbuju…

 11. Tagore kaže:

  …I tada me ova istina od autora Gorana Mirkovića probudi iz dubokog sna medveda, pa nedokuvana sećanja zavrište po meni, pucketanje žeravice i specijaliteti sa roštilja zamirišu; ne odolim grebuckanju prstića i nazovem prijatelja – moga profesora osamdesetogodišnjaka, koji me se i danas, posle četiri decenija, rado seća.
  Moj profa, osamdesetogodišnjak, koji i danas savršeno govori naš jezik, mi priča da se ni u njegovim godinama rada ne boji i da i danas povremeno radi, dok mi njegov sin, jednako bliski drugar, na nekom uprostačenom i meni nepoznatom jeziku ponavlja da posla nema, ali da on uživa.

  Ovaj mlađi drugar, sin moga profesora, živi u Titovom gradu kraj Maslina, i svake nedelje u poseti srpskom ćaletu dolazi za malu novčanu pomoć. U međuvremenu je dobio i crnogorsko državljanstvo.

 12. slučajnaprolaznica kaže:

  Vreme je da se ostavimo svih priča o Crnoj Gori daleko im lijepa kuća bila.
  Zbogom bratijo, izdržite, nije teško raditi!!!

  1. Crnogorac kaže:

   Bravo slučajna! Šteta što nisi redovna pa se tvoj zahtjev ne usvaja u Srbiji! A većina u CG bi te podržala!

 13. Tagore kaže:

  Razboli se “papa” Vatikanac od “leukemije” ili tamo neke neizlečive bolesti i traži neku neuobičajenu grupu krvi koju samo dve mlade crnogorske bliznakinje Katarina i Kristina Knežević imaju. Dobrodušni Berluskoni požuri, vadi 3 litra krvi po bliznakinji i poklanja papi, (bez sećanja na trgovinu predizborne kampanje u italijanskom pravosuđu).
  Posle brojnih poklona krvi, mlade i neskusne bliznakinje, Katarina i Kristina Knežević, izlaze iz Berluskonijeve kuće i kraj praga ugledaju Mercedes SLR Stirling Moss model na kome piše – poklon iz Vatikana. Drugi dan bliznakinjama stiže kanta benzina i treći dan – jedna kesica spageta “s poštovanjem iz Vatikana”.

  I mlade bliznakinje, Katarina i Kristina Knežević, se požališe Berluskoniju rečima – ma šta je ovo, sve manje poklona dobijamo?!
  Krv nije voda, i papa je postao Crnogorac, odgovori Silvio.

 14. celtic kaže:

  Mislim da bi jedan dobar rat sve to smirio :-)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *