njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. aug. 2012

Čuvar uhvaćen kako beži iz zatvora

Sumnja se da je vaterpolo nekako povezan sa Radišićevim bekstvom

NOVI SAD, 10. avgust 2012, (Njuz) – Novosadska policija uhvatila je jutros Radovana Radišića, tridesetogodišnjeg zatvorskog stražara, u pokušaju bekstva iz Okružnog zatvora u Novom Sadu.

Prvi nezvanični rezultati istrage ukazuju da je Radišić pokušao jutros oko 09:30 bekstvo iz posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Novom Sadu, ali su ga u tome sprečili pripadnici Žandarmerije i u roku od svega nekoliko minuta uspeli da ga vrate u ćeliju.

– Radišić je oduvek bio čuvar za primer, uvek budan, uvek dolazi na vreme, ne znam šta mu se u glavi desilo i zašto je ovako postupio – izjavio je čuvar Okružnog zatvora Mladen Jankulović, inače dugogodišnji Radovanov kolega.

Kako nezvanično saznajemo od ostalih čuvara koji su radili prvu smenu, Radišić se jutros pri dolasku na posao nije odvajao od mobilnih telefona, a nekolicina njegovih kolega su nam potvrdili da su načuli Radovana kako sa nepoznatom osobom preko telefona dogovara neku vikendicu, tikete u kladionici i praćenje polufinala u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Londonu.

Svi radnici službe obezbeđenja koji su radili u bloku gde je Radišić bio smešten suspendovani su i protiv njih će se voditi disciplinski postupak, kao i krivični postupak ukoliko se utvrdi da postoje elementi krivičnog dela.

Internu istragu o povodu za bežanje zaposlenih iz jedne od najbezbednijih zatvorskih ustanova u Srbiji vodiće zajedno dva odeljenja Uprave za izdržavanje zatvorskih sankcija, a već sada kao preventivu, zabraniće čuvarima gledanje Olimpijskih igara na neodređeno vreme.

Goran Mirković

  1. Tesha kaže:

    Ovo treba da bude smesno? Mozete vi to i bolje.

  2. M-30 kaže:

    Цијелу причу о овом спекулаторном бјекству сам из ,,даха” прочитао и одушевио ме увјежбани захват аутора који је Радована ухвати за к…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *