njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. okt. 2012

Dačić: Čeka nas još dosta posla do vraćanja viza

SEVOJNO, 28. oktobar 2012, (Njuz) – Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je prilikom posete fabrici Impol Seval u Sevojnu da Srbiju čeka još dosta posla do ponovnog uvođenja viza od strane Evropske unije. Dačić je rekao kako tim ministara na čijem je čelu “ulaže velike napore da proces vraćanja viza učini što kraćim i efikasnijim po sve građane Srbije”.

– Zar mislite da ja idem na razgovor sa Hašimom Tačijem i Ketrin Ešton da bih pregovarao o budućnosti Kosova? Svaki moj gest i svaka reč usmereni su u pravcu otežavanja pokušaja Evropske unije da nam uskrati vizni režim za koji smo se decenijama borili – rekao je Dačić.

On je istakao da je problem sa azilantima trajan, što znatno povećava šanse da se Srbiji “beli šengen” ukine već krajem ove ili najkasnije početkom sledeće godine. Međutim, ono što po njegovim rečima treba da brine jeste podatak da broj azilanata ka svim zemljama Evropske unije iz godine u godinu opada.

– Opadanje broja onih koji traže azil u zemljama EU i pomirljivi tonovi pojedinih diplomata iz Evrope unose dozu pesimizma i potkopavaju naše planove da smislimo neke nove načine za ubrzanje procesa vraćanja viza za naše građane – rekao je Dačić.

Dačić je podsetio da MUP, na čijem je on čelu, radi na izradi novih pasoša koji bi važili samo na teritoriji Srbije, što bi Evropskoj uniji dodatno olakšalo čitav proces po pitanju viza.

Miroslav Vujović

 1. Ja sam kaže:

  Ja mu apsolutno verujem.
  On je covek sa vizijom.
  Neka zivi Kalemegdan, glavni grad Beograda.

  1. Worf kaže:

   Kale, znaci, brdo…

 2. ariela kaže:

  “Ko bi reko cuda da se deseeeeeeeee da Dunav opet vize nam doneseeee, da ne mogu u Evropu poc…da ne mogu ni do Beca doooooooooooc…”…

 3. coa kaže:

  Budimo optimisti zna Dacic shta radi ipak su godine politickog iskustva iza njega, ne ide on dzabe da se izvinjava po ambasadama vratice se nama i rode i vize.Zna bre covek shta radi.

  1. Bane kaže:

   Naravno da zna. Kad sa parama pobegne iz Srbije, manje će nas moći da ga “potraži” kada nemamo vize.

 4. govornik kaže:

  “MUP radi na izradi novih pasoša koji bi važili samo na teritoriji Srbije”.
  Stari, plavi pasoši važe do 2016. godine, pa ako želite praviti “novi crveni” PONIŠTAVAJU U MUP-U BUŠILICOM plavi pasoš sa kojim svakako, mada je važeći, ne možete ići nigde van Srbije.

 5. Tagore kaže:

  Колико кошта виза за Барању?
  Wow, the desolation in the isolation is an incredible place!

 6. Tagore kaže:

  In my mind you ain't lookin fine
  So isolation
  And inside you ain't fine to me
  So isolation desolation

  Don't wait for me
  At the edge of the world
  Don't come to me at all
  The way you look
  And think of me
  Is much much much
  Too small

 7. Kick-Ass kaže:

  Odlično. Dok smo imali vize putovao sam uzduž i popreko, od kad su ih ukinuli – nigde.

  1. Tetka kaže:

   Такође! Било ми мрско да чекам редове (папире да не спомињем), стално сам говорила само још овај пут…а сад само 3 печата за годину дана… :(

   1. Shumsky kaže:

    da ne morak do kuma i ljubavnice u Novi Sad ja ni ta tri imao ne bi…….

 8. nesportski tip kaže:

  Ivice, pusti tu jeftinu demamogiju. Vize, pih. Hocemo sankcije bre! I restrikcije! To su bili dani… A tek bombardovanje…

  1. scoby kaže:

   A kad bi zapalo i neko pomracenje sunca, pa da isprobamo ponovo moc medija na zaglupljivanju sirokih narodnih masa! Tijanic je savrsen za tu ulogu.

  2. ben10 kaže:

   Samo polako, jedno po jedno,sve će doći.
   Učio je on od Slobe lično, zna čovek šta radi.

 9. zexx kaže:

  Izvestaj EU:
  “Srbi se krecu na Ivici”.

 10. nole kaže:

  Mudro burazeru…

 11. Shumsky kaže:

  jedva čekam ponovo red za grčku vizu.
  kaaakve su to žurke bile. a i lepo pocrniš u međuvremenu :)

 12. coa kaže:

  Za Grcku vizu se vec Toma debelo potrudio u Makedoniji.

 13. Tagore kaže:

  EU sanja o zemlji žitarica Ukrajini, EU voli primitivno ukrajinsko seljaštvo i jeftinu radnu snagu, robovima se kula gradi…
  Od 1980-90. Srbija uzima korak nazad i gubi sve dotadašnje stečene privilegije u svetu, ali u Srbiji se od tih godina primitivna deca ne rađaju više.

  Kako ispraviti greške u svetu globalizacije?
  Kyoto Ceramic ”Kyocera” proizvodi keramične izolatore na otpornike stare i nove tehnologije, miniturizacija i nanonizacija ih lomi, stare držače sijalica i stare osigurače niko ne koristi, a keramični puder iz Kine i preostalog svata ostaje besplatan.
  Ponosni Japanci zadnjih godina izmisle najbolji nož na svetu od keramike – ‘(the best ceramic knives, cutlery & kitchenware – ”Kyocera”) i to naoštreno čudo na lazeru prodaju po đavoljoj ceni, 70€ za kraći i 120€ za duži kuhinjski nož.

  Mali kineski grbavi inženjer sagnute glave na turističkom putovanju u Kyoto kupi japanske noževe po oštroj ceni, napravi tačne kopije drugih oblika za jedan milimetar deblje i izvozi milijarde istih noževa po ceni od 1€ po komadu.
  English Engineering napravi test japanskih i kineskih noževa, ali razlike ne nađe.
  Padajuća francuska kuća noževa na jugu Francuske nađe kinesku rupu, uvozi i prodaje dva noža po ceni od 19€ pod nazivom ”le couteau céramique du chef” – (keramični nož šefa), koji seku bolje od germanskog ”Zwilling J.A. Henckels” i od švajcarske britve.

  Globalizacija je savršenstvo koje otvara i put Srbije. Dovoljno je izmisliti nešto novo! Koža bivola iz Indonezije, koža kašmirske koze iz pustinje Gobi i egzotično drvo iz Amazonije se budzašto uvoze preko kineskih lađi, a ove visokokvalitetne proizvode Srbija zna da obradi i da izvozi po stostrukoj ceni.
  Pokrenimo novi srpski euro (€) pod nazivom TERRA i štampajmo ga iznad i više od US$ štamparije – i izgubljeni svet će nam otvoriti sva vrata.

  Svet sanja uvek nešto isto i uvek nešto novo u kome se prvobitna materija ne gubi…

  1. Eine Kleine Sprachenperversion kaže:

   Rabindranate, brate, priznaj da si proveo ceo dan viseći sa Šipke nad Vujaklijom da bi napisao ovaj esej! Odličan je, btw..

 14. Mirka kaže:

  Ja sam za to da mi njima prvi uvedemo vize, pa da posle mozemo da kazemo da nisu oni nas izbacili iz drustva, vec mi njih. Ipak smo mi MI

  1. Shumsky kaže:

   znač tebi nekad Grčka odgovara, a nekad ne? leeeepo bogme
   ;)

 15. musavi kaže:

  Ivica”Gargoyle”Dacic

 16. coa kaže:

  Shumsky za ovu ljubavnicu iz NS jel i to vest iz ogledala ili se stvarno jebuc..sh, ovo je bre sajt za porodican i visoko moralan svet :)

  1. Shumsky kaže:

   stvarno sam išao kod kuma. leba mi!
   8D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *