njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. feb. 2011

Dačić i Jeremić predstavnici Srbije na takmičenju u izjedanju hot-dogova

Najveće svetsko takmičenje u jedenju viršli

VAŠINGTON, 3. februar 2011, (Njuz) – Predsednik SAD Barak Obama prirediće danas u Vašingtonu tradicionalno takmičenje u brzom jedenju hot-dogova, a Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati Ivica Dačić i Vuk Jeremić. Na takmičenju će, kao logistička podrška našim predstavnicima prisustvovati i Bojan Pajtić i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

Takmičenju u jedenju hot-dogova u hotelu Hilton, koje se tradicionalno održava svakog prvog četvrtka u februaru, prisustvuje oko 3000 iskusnih takmičara, od kojih je trećina iz inostranstva.

Kod političara u Srbiji je poziv na prežderavanje viršlama doživljavan kao stvar prestiža, ali ko će biti među zvanicama odlučuju koliko njihova debljina i alavost, toliko i obim ždrela i funkcionisanje crevnog trakta.

Tradicija trke u brzom jedenju viršli u zemičkama stara je skoro šest decenija i datira iz vremena predsednika Dvajta Ajzenhauera koji je 1953. godine sa grupom kongresmena organizovao prvi ovakav skup na kome je i pobedio, pojevši 45 hot-dogova za deset minuta.

Osnovna namera je bila da se pomogne u prevazilaženju tadašnjih podela u američkom društvu, a viršle su izabrane kao simbol ujedinjenja jer ni klasa, ni pol, ni rasa, kao ni političko ni seksualno opredeljenje ne utiču na to da li će neko pobediti u takmičenju.

Predsednik Obama se i ove godine nada da će prejedanje ovim ukusnim mesnim prerađevinama u što kraćem roku pomoći da se prevaziđu podele koje postoje u današnjoj Americi i u čitavom svetu.

Sama organizacija skupa poverena je konzervativnoj prehrambenoj organizaciji “Hot Dog Clan”, (Fellowship foundation) poznatoj kao “Debela Familija” (The Fat Family) koja se već decenijama zalaže za status quo recepta za hot-dogove.

Hot dog takmičenje je manifestacija koja traje više dana i koja, pored današnjeg centralnog događaja, podrazumeva i niz pratećih, poput zajedničkih sastanaka sa američkim proždrljivcima ili tematskih skupova i seminara na temu brzog izjedanja hot-dogova.

Viktor Marković

 1. Boris kaže:

  Ponovo odlazimo oslabljeni na veliko takmicenje. Ovoga puta bez dvojice kljucnih igraca: Velimira Ilica i Milutina Mrkonjica. Mada ni ovako nismo bez sansi za visok plasman. x)

 2. savo kaže:

  Pa, zaista su ne uhranjeni, i treba sto su otisli da se najedu, nemamo mi tako dobar hot-dog…

 3. rajangigs kaže:

  Bolje da su dva vuka u prvom timu ,ipak dva mogu vise pojesti od jednoga….

 4. Nestorović Hranislav kaže:

  Ipak je politika ponovo omela naše najbolje predstavnike da odu na ovo prestižno i značajno takmičenje. Bez kapitena i najboljeg kapitalca na političkoj sceni, gospodina Palme, mislim da smo izgubili sve šanse za bilo kakav ozbiljniji plasman. Bar da su poveli iskusnog deda Mićuna, kako krka, iznenađenje je bilo moguće.

 5. spiderpig kaže:

  Jeste da nam je mlad sastav ali realno oni su nam budućnost. Treba da stiču iskustvo. I to smo još privilegovani da imamo 2 takmičara.

 6. Dr.Kurta kaže:

  Samo da Dacic ne stane na neku raskrsnicu da se nafiluje $$$$$ dolarima.

  “Dobro vece. …..Gde radite?”

 7. pa mi samo tu i mozemo da se takmicimo…..

 8. spiderpig kaže:

  “Dačić izjavio da je ostao gladan posle molitvenog doručka kod Obame” xD
  Blic, Subota, 05.02, 2. str.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *