njuz-autor

AUTOR: urednistvo

17. maj. 2011

Dačić izjavio da nije rekao ono što je izjavio

Dačić potvrdio da nije izjavio ono što je rekao kada je dao izjavu o Kosovu

BEOGRAD, 17 maj 2011, (Njuz) – Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i potpredsednik Vlade, rekao je u obaćanju novinarima prilikom redovne vanredne konferencije za štampu da nije izjavio ono što je rekao kada je dao izjavu o Kosovu. Iako je nakon njegovog obraćanja novinarima u javnosti preovladao stav da je Dačić izneo svoje lično ali ujedno i zvanično mišljenje, on je danas demantovao i potvrdio takvu tvrdnju.

– Moja izjava je ispravno protumačena kao pogrešna. Ja jesam rekao ono što svi misle da sam pomislio, ali to nipošto nisam izjavio. Uzmimo kao primer da ja to i jesam izrekao – da li bi to značilo da ja to stvarno i mislim? Razmislite podrobno o tome, ali nemojte kontemplirati previše nad tim – zbunio je Dačić novinare svojim jednostavnim ali veoma složenim obraćanjem.

U kratkom obraćanju koje se rasteglo na nekoliko sati on je takođe izjavio i “da on nije činovnik u Vladi u kojoj vrši funkciju ministra policije i potpredsednika”. Dačić je na kraju svog obraćanja dodao da je njegova partija “odbranila Kosovo oružjem u periodu kada Srbija nije ni učestvovala u ratu”.

-Jednostavno nisam za podelu ali sam za razgraničenje teritorije tako da jedan deo Kosova ima svoju himnu, ustav, zvanični jezik i mesto u UN, dok bi drugi deo Kosova imao svoj jezik, himnu, i mesto u UN. Neki bi to nazvali podelom, ali mi takve ljude stavljamo u zatvor – bio je odsečan Dačić.

Dačić je na kraju konferencije za štampu dodao da “sada zna da ‘kale’ znači ‘brdo’ ali da još uvek ne veruje u tu tvrdnju”.

Viktor Marković

 1. Mirkash kaže:

  Prvi \o

 2. Tetka kaže:

  Čula sam ga, a najbolji mu je bio taj deo sa odbranom oružjem…!

 3. Golub kaže:

  Ja sam bio zbunjen jer nisam siguran da li sam čuo to što je rekao ili mi se samo učinilo… ili sam, pak, čuo ono što sam mislio da treba da čujem, a ti nikako nije bilo rečeno!
  Sad su mi stvari mnogo jasnije, nakon što sam pročitao ovo što ovde piše, ako je to – to što ja mislim da jeste, a ne nešto drugo!

 4. Ljix kaže:

  Ja sam razumela da je Dačić rekao da nije izjavio ono što je rekao, a ne da je izjavio da nije rekao ono što je izjavio…

  1. july's hater kaže:

   kako bre ne kontaš?! pa time što ne kontaš ti si u stvari shvatio

 5. Anonymous kaže:

  Has Dačić really been far even as decided to use even go want to do look more like?

  1. Petar kaže:

   new now

 6. mile kaže:

  Da li treba da Vas podsetim gde je zanat ispeko i ciji je on djak? Svi ste zbunjeni, a? Najbolje ce protumaciti NATO i EU, to jest kako im se digne! Samo nek talasa … ;-)

 7. Bujosevic kaže:

  Ko razume shvatice!

 8. djordje kaže:

  tadicicu se zuri da preda kosovo, nema vise puno vremena pa zato testira dokle moze da ide sa nato politikom.

 9. Zozon kaže:

  Covek je lepo rekao da je to njegov licni stava, a ne stav Vlade. Kao i da smatra da to vecina ljudi u Srbiji misli i da je to jedno sasvim realno resenje. Druga je stvar sto do takve realizacije ne moze doci, jer Velikim silama odgovara da Srbi i Albanci budu u stalnoj zavadi da bi se takvo stanje u datom momentu moglo potpiriti, kao i da se pomocu njega Srbija stalno drzi u pokornosti.

 10. Sagacity kaže:

  Aha, sad razumem on nije rekao ono što smo mi pomislili da je izjavio…

  Da nije političar, pomislila bih da se bavi matematičkim kombinacijama i varijacijama….

 11. Mare kaže:

  Lepo je covek objasnio. Ako je on to izjavio a nije rekao, to znaci da je pomislio, mozda, a mozda i nije. Jer da bi neko nesto izjavio mora to i da kaze, a pre svega toga i da pomisli. Tako da dolazimo do toga, da je Dacici ustvari pomislio da ‘oce da izjavi to, a onda je slucajno rekao to. Pa nemojte osudjivati coveka bezveze, kad zna tako lepo da objasni stvari.

 12. himalajac kaže:

  ovo je stara vest. Na konferenciji za novinare , pre 7 minuta Dačić je rekao da je negirao izjavu da nije rekao ono što je izjavio

 13. Dr.Rog kaže:

  I nece dozvoliti da njemu neko govori da ne govori ono sto su mu rekli da treba da govori, jer je on predsednik stranke koja je oruzjem branila Kosovo i opet bi da to nije u suprotnosti sa misljenjem njega kao predsednika stranke…

 14. Duka kaže:

  On nije Ivica ali je Srbin

 15. Petar kaže:

  samo se vi zezajte, vec vidim sutra u svim novinama: “Dacic NIJE naredio hitno privodjenje redakcije Njuz….”

 16. Milan kaže:

  Svaka cast Dacicu na ovoj smeloj izjavi. Pokazao je da ima ono sto muskarce razlikuje od zena. Na sledecim izborima ima moj glas. Realno, podela je jedino moguce resenje, a neuvazavanje te cinjenice moze da dovede do toga da izgubimo u potpunosti i sever Kosova. Prvi koji se osmelio da to kaze je jos 90ih je bio Dobrica Cosic, onda 2002 Djindjic, precutno to je rekao i Tadic…

 17. ana kaže:

  Milane, izbacen si ,napusti sajt njuz neta.Nerazumes pravila ponasanja ovog sajta.

 18. Zdravko kaže:

  A kakva su pravila ponasanja na ovom sajtu? Bas me zanima. Valjda su dozvoljeni i normalni komentari, ili samo komentari u ogledalu.

 19. urednistvo kaže:

  Pravila?

 20. Petar kaže:

  sajt?

 21. Magi kaže:

  odlican text!!! nasmejala sam se do suza!

 22. dexy kaže:

  Ja mu odajem priznanje. Stvarno treba imati hrabrosti ispasti kukavica pa priznati da su novinari pogresili kada su ga ispravno shvatili.

 23. ime(obavezno) kaže:

  a ja sada neću ni kako ja ‘oću

 24. MICELA kaže:

  Znaci koji ste vi carevi! Placemo od smeha kad god procitamo neki clanak, znaci kako vam padaju takve ideje napamate? :D :D :D

 25. Petar kaže:

  samo ti komentarisi, pa da i mi placemo od smeha :)

 26. mirtodor kaže:

  Polako, sachekajmo saopstenje povodom rechenog o izjavi.

 27. steva kaže:

  na kraju ce ispasti da je on cutao.tj da je bio samo da se slika .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *