njuz-autor

AUTOR: urednistvo

27. jan. 2012

Dačić: Rukometaši Srbije i Hrvatske bi mogli da razmisle da meč odigraju u drugoj državi

Dačić predložio da se meč odigra na neutralnom terenu

BEOGRAD, 27. januar 2012, (Njuz) – Ministar policije Ivica Dačić ponovo je apelovao na rukometaše Srbije i Hrvatske, koji se sastaju večeras u polufinalu Evropskog prvenstva, da razmisle o tome da meč ipak odigraju u nekoj drugoj državi.

Dačić je objasnio da je MUP-ova bezbenosna procena pokazala da se radi o utakmici veoma visokog rizika. On je izričit da nije na policiji da donosi odluke o održavanju ove utakmice i da će, ako je to politički stav, policija raditi svoj posao.

– Ja sam za to da se meč uopšte ne odigra, ali mnogi ne podržavaju ovu moju ideju. Reprezentacijama smo ponudili da meč bude odigran na neutralnom terenu, ali su one to odbile. Nije mi jasno zašto se toliko insistira da meč bude u Areni, kao da bi njegovo odigravanje u nekoj drugoj državi uticalo na krajnji rezultat – rekao je Dačić.

On je dodao i da će za obezbeđivanje ovog meča biti angažovažano 5.000 pripadnika policiji što iziskuje mnogo novčanih sredstava.

– Ovde nije reč samo o trošenju novca iz budžeta. Radi se i o ugroženosti života pripadnka MUP-a i imovini građana. MUP je spreman za održavanje ovakvog događaja, ali društvo u Srbiji nije – naveo je Dačić.

Ogranizatorima je Dačić poručio da bi trebalo da pokažu odgovornost u uslovima kada je Srbija opterećena brojnim problemima i da se zapitaju koliko je svrsishodno u takvoj situaciji održavati manifestaciju koju zagovaraju.

– Laže svako ko kaže da ne postoji bezbednosni rizik održavanja polufinalne utakmice između Srbije i Hrvatske i odgovoran je pred narodom, ako dođe do prolivanja krvi – poručio je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova.

Dačić je još jednom pozvao građane da bez obzira na njihov stav povodom ovog događaja, svoje nezadovoljstvo ne izražavaju nasiljem prema učesnicima.

– Ne bih voleo da se policija sukobljava sa građanima, bez obzira da li podržavaju ili osuđuju održavanje tog događaja – rekao je Dačić i dodao da je to “ispit da li smo u Srbiji spremni da odigramo utakmicu sa zemljom koja se se ne sviđa većini građana zemlje”.

Bane Grković

Dačić: Budite pametni, ne ponašajte se kao ministar policije

Pred polufinalnu utakmicu EP u rukometu Ivica Dačić je uputio i apel srpskim navijačima da budu pametni i da se ne ponašaju kao ministar policije.

– Ponašanje i nedavne izjave ministra policije su nedopustivi incidenti, koji narušavaju ugled Srbije i niko od nas ne treba da se ponaša kao on – rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija posle predstavljanja istraživanja javnog mnjenja o radu policije.

– Ostaje nam samo da se nadamo da incidenata da današnjem meču ipak neće biti, pošto se ni ni dosadašnji izgredi nisu desili za vreme utakmice već nakon nesmotrenih izjava ministra unutrašnjih poslova i ostalih političara – rekao je Dačić – Biće potrebno veliko angažovanje svih nas, ali će biti uloženi maksimalni napori da naredni događaji proteknu bez njegovih izjava. Neodgovorni ispadi ministra nas dovode u neprijatne situacije i to više ne smemo dozvoliti.

Dačić je pozvao ministra policije da pre novih javnih nastupa ili izjava za novinare nacrt svojih govora dostavi na odobrenje Vladi Srbije kako bi se ona na vreme ogradila od njih.

Soko Sokolović

 1. Detonator kaže:

  U Bejrutu bi bilo najbolje da igraju

  1. celtic kaže:

   Bejrut – daleko, skupo, bolno.

 2. ariela kaže:

  E uze mi rec iz usta…bio bi to svojevrstan dogadjaj… Dvadeset godina posle stampali bi se udzbenici istorije sa pitanjem: Sta je bio uzrok 3. svetskog rata?…rukometna utakmica izmedju dve drzave u Evropi odigrana van Evrope…a koji je bio povod?…Tadasnji ministar Dacic svojom izjavom da sukobe prenese na drugu drzavu…bese to na Svetoga Savu 2012….

 3. Miki kaže:

  Najbolje bi bilo kada bi oni igrali rukomet kod svojih kuća, između četiri zida. Pod uslovom da se komšije ne bune zbog buke koju pravi lopta.
  Uostalom, šta ima oni da ovde u Srbiji igraju “rukomet”? Kad ste čuli da je ovde neko dopustio Hrvatima da dođu i da igraju “nogomet”???

 4. Lucano kaže:

  Neko vreme nije bilo nekog baš dobrog teksta, ali evo vraćate se :D

  1. celtic kaže:

   Laže on, ne vraćate se, sve je u redu….

 5. Anastasja kaže:

  Mislim da bi bilo najbolje da se od sada sve utakmice koje dobijemo da organizujemo održavaju na pr. na Kokosovim Ostrvima. To je dovoljno daleko a naši ljudi imaju male plate te neće ni biti bezbedonosnih rizika. Ukoliko i neki ”naš” stigne do Kokosovih Ostrva, smestiti ga u kavez na palmi … i gotovo.

  1. celtic kaže:

   A šta ako jadničak s palme padne from odozgo?

  2. Maša kaže:

   e tribali bi lipo huligane s obe strane poslati u pustinju neku nek se pobiju kad toliko žarko žele, obe zemlje živile bi u miru i prosperitetu jerbo i jedni i drugi imaju i previše svojih problema da bi sad brinuli o glupostima, a sport bi bija sport i ništa više ka šta i triba, mogli bi i dicu povesti na utakmice :) , ja bi đirala skadarlijom i uživala u kalemegdanskim zalascima, a vi bi lita provodili uz srdele i klapu ;) živija normalan svit!

   1. khuz kaže:

    ja ne volim srdele, klape onako, ali svakako letujem u dalmaciji i zabole me za huligane. neću sigurno zbog takvih da propuštam to more i vaš lipi govor. :)
    a i realno veća mi je frka od ovih domaćih huligana, nego od prekograničnih. njih mogu da sretnem jednom godišnje, a ovi su stalno oko mene.

 6. scoby kaže:

  Ma nece biti nikakvih problema, sa kriticnog mesta Direktora Biblioteke uklonjen je opasni terorista, cime su se stekli svi uslovi da parada, pardon, utakmica protekne u najboljem redu.

 7. ana kaže:

  Idite negde drugo pa se makljajte,ometate mi vecernji izlazak do obiznje birtije na pivo i partiju pokera.Jel vi znate koliko sam ja angazovan i predan poslu a vi dokoni pa udri po rukometu pa jedni po drugima…..pa stvarno nemate obzira.

  1. celtic kaže:

   Da, lady, svima im treba dati loptu da igraju, a ne da puštaju stomačine i navijaju drsko i bezočno izležavajući se kod kuće uz alkohol, poroke i obilat transfer izraznih riječi, a sve to dajući glas za nadolazeći talas akutnog mekdonaldizma ovdjekarce u nas sporadično namjerno*. (Uh, j#b#m ti….)

   *sa primjesom regionalnog. (Op. aut.)

 8. himalajac kaže:

  mislim 5000 policajaca…koji gubitak za organizatora.
  dobro nije dove 20 000 policajaca, ako se igraci slucajno pobiju….sto ne plate ulaznice, pa gledaju ko sav normalan svet.

 9. slučajnaprolaznica kaže:

  Posle ćemo zajedno pevati Zar je važno Tko je kriv kad se već sve to desi…
  A fejsbuk altruisti i direktni potomci Marije Tereze će da apdejtuju svoje Izvinite Hrvati, molim Vas- statuse i svi hepi :)
  O, kad će penzija da idem odavde!

  1. Tetka kaže:

   Јес, и то што кажеш! Најбоље да се бијемо довека :P

 10. enigma kaže:

  ..Dacic je FACA..zaista..covjek koji je vrlo pragmatican…i smislen…zasto angazovati toliku policiju.,..i trositi tolike pare…zbog …hrpe budala…koja nam jos uvijek zivot ugrozava…ali…
  dolazi era VODOLIJE…
  oni ostaju u proslosti…
  naravno…
  izdrzat cemo…

 11. Lazarvs kaže:

  Ivica Prasić

  1. Saky kaže:

   Izmedju toga ko ce slobodno da seta ulicama: da li nasilnici ili gej populacija, Dacic je rekao Nasilnici, Izmedju toga da li ce da se igra utakmica pod bezbednim okolnostima ili ce nasilnici da slobodno rade sta hoce, Dacic je rekao Nasilnici, Najbolje je da ako niste nasilnik lepo se svi iselimo negde gde obican covek moze da zivi bezbedno

 12. Jelena kaže:

  “16 000 policajaca juri Kizu ulicama grada Čikaga!”

  1. celtic kaže:

   Jedino kod Radovana III murija konačno priznaje drevnu tajnu: ,NEMAMO POJMA!!!!’

 13. cy kaže:

  Ako je iole dosledan, Dačić bi morao da zabrani odigravanje finalne utakmice, jer huligani opet prete nasiljem kao i pred Prajd.
  To se naravno neće desiti, što potvrđuje činjenicu da se kod nas Ustav i zakoni primenjuju selektivno, a ista prava ne važe za svakog podjednako.

 14. Ivan_KS kaže:

  A što se lepo i ovi sportisti, kad znaju kakva je situacija, lepo ne dogovore kao ljudi, pa u finalu odigraju partiju odbojke. Kao da je bitno da baš do kraja moraju da budu dosledni… rukomet za rukomet, ali bezbednost prvo! Kad bi mene poslušali, mogli bi da rastegnu mrežu na Batrovcima i svako na svome, huligani na mome i eto rešenja problema!

 15. IV_CHE kaže:

  Legle pare, pa se opet piše o Dačiću, a? ;)

 16. khuz kaže:

  bane grkoviću, keybord ti se pozlatio. :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *