njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

05. apr. 2019

Dačić savetovao građanima da zbog političke krize u Velikoj Britaniji ne uče engleski jezik

BEOGRAD, 5. april 2019, (Njuz) – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi, zbog političke krize u Velikoj Britaniji, za građane Srbije bilo dobro da uopšte ne uče engleski jezik.

On je tom prilikom posavetovao građane da zbog zastoja oko Bregzita izbegavaju bilo koju vrstu komunikacije na engleskom.

– Ako građani, koji već imaju određen nivo znanja engleskog, imaju priliku da uče neki drugi jezik preporučujem im da to urade, kao i da što pre počnu da zaboravljaju ono što su do sada znali. Ukoliko nisu ni počeli sa učenjem još bolje za njih, jer neće biti u problemu zbog svakodnevnih previranja oko istupanja Velike Britanije iz Evropske unije – objasnio je Dačić.

– Bilo bi dobro da građani izbegavaju bilo kakav kontakt sa engleskim jezikom, čak i ako se nalaze u Srbiji. Sve filmove, pesme, sajtove, ili knjige na ovom jeziku treba u potpunosti da ignorišu kako ih neko slučajno ne bi povezao sa pričom oko Bregzita – rekao je ministar spoljnih poslova.

Dačić je dodao da se i on već godinama pridržava strogog izbegavanja učenja engleskog jezika jer ne želi da upadne u problem.

– Kada god bi mi se neko obratio na engleskom ja sam odgovarao samo smeškom i klimanjem glave, jer nisam želeo da kao ministar spoljnih poslova dovedem Srbiju u neprijatnu situaciju zbog moje komunikacije na tom jeziku – istakao je on.

Soko Sokolović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  A ništa nije rekao da li će i u buduće kandidati bez znanja engleskog i drugih jezika, imati prednost pri zapošljavanju u njegovom ministarstvu?!

 2. Djura kaže:

  Sve nasi,Jovan gadzin Han,Aleksandar fon Ler….ucimo nemacki,valja ce!

  1. voya montoya kaže:

   Volkswagen- deutscheri ,vec obecavaju nova arbeit-mesta, u konz-shoping molovima,sedam i po puta vecim od Sajmista…

 3. True Detectiv kaže:

  Nisam ovde dugo bio i pošto je tako moram ozbiljno nastupiti iz mesta na temu! Da me odma ozbiljno shvatite. Inače bi se moje buduće opaske mogle tumačiti olako i šaljivo.

  Podrška Dačiću za ovu izjavu! Šteta je što to nije generalna poliika cele zemlje, prirodno okupljena oko te dosledosti, a ne nasilno i ekstremno represivno naturena kao doktrina u srbadije kako bi ja to nametao samo da sam tako u mogućnosti! Jer pričaj srbski, da te ceo svet razume, bre!

  Jezik anglikanski, koji je otrovao celu planetu, na svakom kontinetnu genocidom pravio trgovačka ustrojstva i tako uslovljavao ljude da ga se late… je sve, samo ne smisleno i dostojanstveno!

  Ne znam kako vi gledate na to, ja vam neću nametati mišljenje jer nemam toliku moć nažalost moju veliku i tugu vašu još veću, ali iz tako ustrojenog “univerzalnog” jezika, na račun genocida i love, ne vidim da IŠTA dobro može proizaći! To kao da satanista koji žrtvuje decu počne da radi kao dadilja. Lepo je ovako na oko od njega što ima energiju i volju da čuva decu, ali koja je namera iza toga… but in the end, it doesn't even matter?

  https://www.youtube.com/watch?v=g9j5UzxEhEM

  I sad možda neko me stvarno i shvati ozbiljno, vidi duboku poruku, vidi da se ovde govori o ženskim pravima i pravu na samoporedeljenje samo ako niste srbin, da je greh uzrok svih stradanja i nepokajanje tragedija najveća, shvati da stihovi na engleskom poručuju to ili nešto nalik tome… počnu da misle da sam ozbiljan, da je poruka jaka i snažna… i onda se sete ili ako se ne sete ja ih podsetim i kažem im – pesma je lepa, poruka je lepa, nastala na anglikanskom, i pevač ove grupe se samoubio!

  Kako rekoh, da ne bude u budućnosti zabune oko zafrkavanja – kako može išta dobro proizaći iz jezika koji se genocidom širio gore nego kuga, i dalje nego kuga, i uzeo više žrtava nego kuga!?

  Jednu dobru stvar mi recite, suštinski dobru, a suština je ono bez čeka se ne može, ne ono bez čega te ubede da ako ne kupiš ne možeš, da je anglikanski sam po sebi iznedrio… i ja ću prvi baciti kamen na takvog!

  1. Nenad kaže:

   Nadam se da se šališ?!?!

 4. Sasa kaže:

  Dacic je to rekao na engleskom?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *