njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. feb. 2012

Dačić u Njujorku uručio Žarku Lauševiću broj za čekanje u redu za srpski pasoš

Dan prođe, a sat čekanja u redu nikad

NJUJORK, 1. februar 2012. (Njuz) – Ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera Ivica Dačić uručio je juče u konzulatu u Njujorku broj za čekanje u redu za izdavanje srpskog pasoša glumcu Žarku Lauševiću.

Dačić, koji na poziv predsednika Baraka Obame boravi u Njujorku kao gost na tradicionalnom molitvenom doručku, iskoristio je slobodno vreme da poseti srpki konzulat ispred kojeg ga je već uveliko sa svim potrebnim papirima čekao Laušević.

On je pohvalio poznatog glumca što je od rane zore zauzeo mesto ispred konzulata i što je pribavio sve potrebne uplatnice i dokumenta. Dačić je Lauševiću uručio papirić na kojem je bio ispisan broj 23 i objasnio mu dalju proceduru oko dobijanja pasoša. Naime, Laušević će morati sutra u 13:30 da se pojavi na šalteru u MUP Čukarica gde je prijavljen i preda svu potrebnu dokumentaciju, a potom sačeka dve nedelje dok pasoš ne bude gotov.

– Ukoliko Žarko ne stigne u dogovoreno vreme na red, najbolje je da priupita nekog da ga pusti preko reda, ali mu savetujem da pri tom ostane pribran i da ne izaziva nikakvu nevolju jer će već sutra ujutru imati novu mogućnost da dobije svoj broj ispred MUP-a koji može biti i bolji od broja 23 – objasnio je glumcu i okupljenim novinarima ministar Dačić.

Laušević nije krio oduševljenje što konačno poseduje najvredniji papirić u Srbiji kojeg je pre njega držalo nekoliko miliona građana, ali je takođe izrazio bojazan od onoga što ga dalje čeka u čitavoj proceduri.

– Čuo sam razne priče o čekanju u redovima za dokumenta, gde građani pominju kako im dan prođe, a sat čekanja u redu nikada – rekao je pomalo zabrinuti Laušević.

Miroslav Vujović

 1. Miki kaže:

  Ukoliko Žarko ne stigne u dogovoreno vreme na red, najbolje je da priupita nekog da ga pusti preko reda, ili da reši tu stvar na svoj način.

  1. Pex kaže:

   Hahahha.. “po kratkom postupku”

 2. himalajac kaže:

  zamolio bi Daccica da mi donese jedan pasosh, i ako moze, Lepa Brena da otpeva, za 4 osobe, na 2 sata….
  ako pasosh ne dobijem do petka u 12:00, protumaccicu to, da treba da pobijem nekoliko ljudi, da bi mi pasosh doneo ministar policije na noge

  1. Da, ali pre toga da snimiš i 7-8 filmova… ;)

   1. himalajac kaže:

    aha, u tome je tajna, snimish 7-8 filmova, … pa mosh’ da prangijash, a i ministar ti bude kurir

    1. celtic kaže:

     Kompromis: snimi 7-8 filmova gdje nekoga prangijaš, eto ti love, ne treba ti ni ministar ni pasoš ;-)

     1. himalajac kaže:

      nema kompromisa: drzzava–slepachka , politichari–ku.ac , 51% naroda–nepismena stoka

     2. celtic kaže:

      Misliš: 80% naroda nepismeno-ostalo stoka?

     3. himalajac kaže:

      ma ne mislim uopshte…ja sam iz srbije

 3. Jordan kaže:

  Eee sta znaci kada ti se knjiga proda u milijon primeraka…
  Licno ti ministar, preko reda da broj za cekanje u redu.

 4. SPS kaže:

  Tako, tako.

 5. tomo kaže:

  baš vam je mala ova reklama. Mogli biste bar da skinete ono “ovde ne može biti vaš baner” sa naslovne, više nema smisla :) Želim vam puno sreće i uspeha u komercijalizaciji…

  1. urednistvo kaže:

   Taj na naslovnoj je zbog nas. Da nas podseca.

  2. celtic kaže:

   Laže on, baner ima smisla za nove posjetioce sajta (i za dio uredništva koji još uvijek misli da je baner smiješan).

 6. Marko Kraljevic kaže:

  Ja mislim da ako ubije jos koga mozda dobije i broj 1 iduci put.
  Jedino mi nije jasno zasto posteni cekaju od 5 ujutru na hladnoci za taj broj. Samo zato sto nisu isli na glumu sa Tadicem i nisu jos nikoga ubili!

 7. ariela kaže:

  Ima neke simbolike u tome sto ce za pasos cekati u MUP Cukarica…Tu su redovi za sve i svasta sto se desi ni krivom ni duznom…a nema ni nekog nadzora…ulazi kako ko stigne…

 8. rogre kaže:

  Kakav sjajan potez, ako još dodirne Noleta i pljune Tačija na nekom skupu, ja mislim da tri praseta ispunjava sve uslove da postane premijer, predsednik ili kralj.

 9. scoby kaže:

  A sto mu nije urucio i broj za red za BusPlus karticu? I za dopunu pride, jer slabasni “mega turbo sistem” masovno puca.

 10. Pera kaže:

  Bolje mu je da stigne na vreme.
  Ako propusti broj 23 pa pita ljude da ide preko reda, možda ga neko iz mase napadne pa Žarko opet pripuca u samoodbrani i od pasoša nema ništa.

  1. celtic kaže:

   Ali eto onda i nove Žarkove knjige ;-)

 11. Ikebana kaže:

  Ako ne uspe ni drugi dan, može da kupi od preprodavaca broj za 500dinara… Inače, treba broj i za podizanje pasoša… Ko li će mu taj broj doneti?

  (Svaki dan kad čujem ili pročitam neku glupost pomislim da ne može gore, odvratnije…ali…)

 12. mamamimi kaže:

  A ako sutra do podne stigne i da prebije nekog stranca, možda dobije 1000000$, posetu Skupštini (i ručak sa svojim imenjakom Trebješaninom pride).

 13. ariela kaže:

  Zbog cekanja u redu kod nas za srpski pasos izaci ce knjiga “godina prodje dan nikad” drugi deo…

 14. Drankoljub kaže:

  ajde mi objasni, kako to da je prije stojao natpis “OVDE NE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA”, a sada se reklamiraju neki VIP, Teljenorveška,… PRODALI STE SE

  1. urednistvo kaže:

   Drankoljube, jel si kupio našu knjigu? Ili majicu? :)

   1. Wroga kaže:

    Jel to što neko kupi majcu znači da vi nećete da stavljate reklame?
    Ja kupio maju, i znam još gomilu ljudi koji jesu, znam i jednog sa knjigom.
    Ok, shvatam da vam to treba, ali je bilo uredno da od samog početka i ne postavljate ono kao ovde ne može ovo, ovde ne može ono…
    I vi nas izvozaste kao političari !

  2. celtic kaže:

   Drankoljube, tekst ‘ovde ne može biti vaša reklama’, odnosio se na nas, mali, obični narod, jer smo mi uredništvu na prvom mjestu. Zar ne?

   1. ja kaže:

    ne, ne … bio je to baner na kome je pisalo da tu ne može biti baner, zbog očuvanja integriteta i suvereniteta … kao s kosovom. Pa bi kao s kosovom :D

 15. slobodni strelac kaže:

  Ahahaha…..
  Vujoviću, iduqrac. Ubio si me skroz od smjeha.

 16. VW kaže:

  znači Bata Živojinović koji je snimio ko zna koliko stotina filmova bi mogao da odradi jedno etničko čišćenje i ne mora da čeka u redu za pasoš… možda dobije i diplomatski i to direkt od Borisa Tadića sa sve izvinjenjem…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *