nazad na vrh

Darko Šarić lociran uz pomoć Bus Plusa

Darko Šarić bi mogao da bude priveden ako i narednih dana bude koristio gradski prevoz

BEOGRAD, 4. februar 2012, (Njuz) – Elektronski sistem ”Bus Plus” uspeo je da locira odbeglog narko bosa Darka Šarića, saopštio je portparol službe za borbu protiv organizovanog švercovanja Mihailo Sredojević.

– Sistem je geografskim praćenjem pomoću satelita, koje je ovih dana besprekorno funkcionisalo, ustanovio da se na liniji 72 u pravcu ka gradu vozi osoba koja na ulazu nije overila nepersonalizovanu karticu i podseća na Šarića. Nakon što su kontrolori “Busplusa” prišli kako bi mu dali informacije vezane za sistem i overu kartica na validatorima Šarić je napustio vozilo i prešlo na drugu liniju što je samo povećalo sumnju – kaže Sredojević.

– Primetili smo da je tokom dana koristio neuobičajeno veliki broj linija za prosečnog korisnika prevoza. O ovom slučaju obavešten je i Interpol pa je nakon ukrštanja podataka sa našom bazom i informacijama koje smo prikupili na 800 prodajnih mesta utvrđeno da se nedvosmisleno radi o osobi osumnjičenoj za švercovanje. Kolege iz Interpola odale su nam priznanje na besprekornom funkcionisanju sistema i količini podataka kojom raspolažemo – rekao je Sredojević.

– Šarić nije uhapšen, ali je predmet naše pažnje i kada se obave finalne provere validatora na liniji koju je koristio, preduzećemo dalje mere, posebno ako i narednih dana bude koristio gradski prevoz – dodao je portparol – Naš sistem poseduje fotografije i druge dokaze o toj osobi, koje će dati na uvid Interpolu i kolegama u Evropi, u slučaju da to bude neophodno.

Sredojević je izjavio i da je Bus Plus na tragu Luki Bojoviću za koga se ispostavilo da je koristio lažne podatke za vađenje personalizovane kartice i da je pitanje vremena kada će ga validator registrovati.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. AHAHHAHAHHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHA umrecu!

  • Smej se, smej, ali podaci ce pokazati da je stopa kriminala u Beogradu smanjena od uvodjenja BusPlus sistema (kriminalci gube dragoceno vreme na cekanju na karte, na trazenju dopuna po kioscima, na ulascima u autobus, validiranju, na ponovnom validiranju, na “nemate kredita”, itd. i nerviraju se, gubeci poslovnu sposobnost). Vec sam se pitao za koga da glasam na izborima, ali ako se BusPlus i validatori registruju kao stranka – glasam za njih! Validatora za premijera!

 2. ja cam kazem da je busplus vezan za satelit cia, a vi mi ne verujete.
  Djilas vec razmislja o unapredjenoj verziji blusplus-a, koja prati i gradjane koji nisu vezani u svojim vozilima, onima koji nislu platili info stan i pretplatu rts-u i onima koji puse u wc-ima kafica gde pusenje nije dozvoljeno. takodje ce slati signal beograd putu koliki je nivo snega po ulicama grada

  unapredjenu verziju busplus-a ce uvesti u maju, jer je glupo da menja sistem na kojem je uzeo tolke pare posle nedelju dana

 3. Konacno neka korist od uvodjenja ovog BusMinus sistema (osim za Gazdu i njegove “Apa” drugare). Koja slucajnost! Zar na istoj liniji 72, nije uhvacen legendarni patriota Dr Rasa Dabic i to uz primenu prethodnog sistema DBPlus, uprkos veoma uspesnom prerusavanju?

 4. On je validirao povlasticu u validatoru ali se ona de-validirala tj sama se odvalidirala i time postala nevalidna. Kad je povlastica nevalidna ona se sama prijavi prvom kontroloru validnosti validiranih povlastica i on moze da prijavi sistemu da postoji korisnik sa validno odvalidiranom povlasticom i onda oni njega uhapse odma’

 5. a zato ste vi uveli ove kartice…

 6. sad kao satro nerade,aone ustvari lociraju kriminalce

  • Početak rečenice velikim slovom, a ‘ne’ odvojeno od glagola-dakle: ne rade. U ćošak i 24 h čučati na žitu za primjer ostalima. Uredništvo, nabavite hitno Analfabetty Boop pancir!

 7. MikeLDN ti si car hahahahhaaaaaaaaaaa vrh

 8. Mozda i nije lose sve to…bar ce se videti ko sme a ko ne sme u bus…onaj ko ne sme nije mu cista savest…izgovara se kao bolje je da pesaci zdravije je a u stvari frka…

 9. nači pao je na plusu a…

 10. Ne bi ni Radovan Karadžić onoliko dugo zavaravao trag po autobusima da je tada bilo BusPlusa. Onako, malo je falilo da stigne do Batajnice.

 11. Jeste li sigurni da ne izdržava kaznu vozeći se gradskim autobusima? Ja čuh da nema više nanogica…

  • To je i meni palo na pamet! Kriminalci osuđeni za najteža krivična dela da se osude da idu gradskim saobraćajem svaki dan! I da njih zajebava validator pri svalom ulasku. Pa svaka kazna, ma koliko kratka bila, bila bi im doživotna!

 12. Sta se smejete, pa u ovoj zemlji cuda se je moguce, pa i to da bus plus hvata kriminalce….

 13. A najjace je sto najavljuju na sred novina da su mu u tragu, ahahahah, e koji ste svi vi paceri, meni se neveruje. Ako, ako, dok god nas budu mustrali ko kako hoce i treba da zivimo ovako. :)

 14. Nek sad neko proba da štrajkuje ili da baci petardu ili flašu na utakmici(šteta što sistem ne radi u zatvorenim prostorima).

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix