njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. feb. 2012

Darko Šarić lociran uz pomoć Bus Plusa

Darko Šarić bi mogao da bude priveden ako i narednih dana bude koristio gradski prevoz

BEOGRAD, 4. februar 2012, (Njuz) – Elektronski sistem ”Bus Plus” uspeo je da locira odbeglog narko bosa Darka Šarića, saopštio je portparol službe za borbu protiv organizovanog švercovanja Mihailo Sredojević.

– Sistem je geografskim praćenjem pomoću satelita, koje je ovih dana besprekorno funkcionisalo, ustanovio da se na liniji 72 u pravcu ka gradu vozi osoba koja na ulazu nije overila nepersonalizovanu karticu i podseća na Šarića. Nakon što su kontrolori “Busplusa” prišli kako bi mu dali informacije vezane za sistem i overu kartica na validatorima Šarić je napustio vozilo i prešlo na drugu liniju što je samo povećalo sumnju – kaže Sredojević.

– Primetili smo da je tokom dana koristio neuobičajeno veliki broj linija za prosečnog korisnika prevoza. O ovom slučaju obavešten je i Interpol pa je nakon ukrštanja podataka sa našom bazom i informacijama koje smo prikupili na 800 prodajnih mesta utvrđeno da se nedvosmisleno radi o osobi osumnjičenoj za švercovanje. Kolege iz Interpola odale su nam priznanje na besprekornom funkcionisanju sistema i količini podataka kojom raspolažemo – rekao je Sredojević.

– Šarić nije uhapšen, ali je predmet naše pažnje i kada se obave finalne provere validatora na liniji koju je koristio, preduzećemo dalje mere, posebno ako i narednih dana bude koristio gradski prevoz – dodao je portparol – Naš sistem poseduje fotografije i druge dokaze o toj osobi, koje će dati na uvid Interpolu i kolegama u Evropi, u slučaju da to bude neophodno.

Sredojević je izjavio i da je Bus Plus na tragu Luki Bojoviću za koga se ispostavilo da je koristio lažne podatke za vađenje personalizovane kartice i da je pitanje vremena kada će ga validator registrovati.

Soko Sokolović

 1. evro-komsomolac kaže:

  AHAHHAHAHHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHA umrecu!

  1. Slavisha kaže:

   Smej se, smej, ali podaci ce pokazati da je stopa kriminala u Beogradu smanjena od uvodjenja BusPlus sistema (kriminalci gube dragoceno vreme na cekanju na karte, na trazenju dopuna po kioscima, na ulascima u autobus, validiranju, na ponovnom validiranju, na “nemate kredita”, itd. i nerviraju se, gubeci poslovnu sposobnost). Vec sam se pitao za koga da glasam na izborima, ali ako se BusPlus i validatori registruju kao stranka – glasam za njih! Validatora za premijera!

   1. Dejan kaže:

    Ostavili su džipove i voze se po busevima… pa da… zato su i Šarića locirali ;)

    1. celtic kaže:

     Pravda za napuštene džipove!!!!

   2. Prijavi se kao kandidat i lasaj za sebe

 2. himalajac kaže:

  ja cam kazem da je busplus vezan za satelit cia, a vi mi ne verujete.
  Djilas vec razmislja o unapredjenoj verziji blusplus-a, koja prati i gradjane koji nisu vezani u svojim vozilima, onima koji nislu platili info stan i pretplatu rts-u i onima koji puse u wc-ima kafica gde pusenje nije dozvoljeno. takodje ce slati signal beograd putu koliki je nivo snega po ulicama grada

  unapredjenu verziju busplus-a ce uvesti u maju, jer je glupo da menja sistem na kojem je uzeo tolke pare posle nedelju dana

 3. scoby kaže:

  Konacno neka korist od uvodjenja ovog BusMinus sistema (osim za Gazdu i njegove “Apa” drugare). Koja slucajnost! Zar na istoj liniji 72, nije uhvacen legendarni patriota Dr Rasa Dabic i to uz primenu prethodnog sistema DBPlus, uprkos veoma uspesnom prerusavanju?

  1. celtic kaže:

   Bravo, Scoby! Ključna riječ je DB plus ;-)

  2. Tori Matorius kaže:

   jok 73

   1. snezana kaže:

    sta ti je lokal patriotizam :)

  3. D. kaže:

   Aaahhahhahahahahahahhaahahhahaahhahahahahahahahaha!!!!

 4. MikeLDN kaže:

  On je validirao povlasticu u validatoru ali se ona de-validirala tj sama se odvalidirala i time postala nevalidna. Kad je povlastica nevalidna ona se sama prijavi prvom kontroloru validnosti validiranih povlastica i on moze da prijavi sistemu da postoji korisnik sa validno odvalidiranom povlasticom i onda oni njega uhapse odma’

  1. celtic kaže:

   I koliki je tu koeficijent validnosti?

 5. WLAISA kaže:

  a zato ste vi uveli ove kartice…

 6. WLADAPETROV kaže:

  sad kao satro nerade,aone ustvari lociraju kriminalce

  1. celtic kaže:

   Početak rečenice velikim slovom, a ‘ne’ odvojeno od glagola-dakle: ne rade. U ćošak i 24 h čučati na žitu za primjer ostalima. Uredništvo, nabavite hitno Analfabetty Boop pancir!

 7. Bojana kaže:

  MikeLDN ti si car hahahahhaaaaaaaaaaa vrh

 8. ariela kaže:

  Mozda i nije lose sve to…bar ce se videti ko sme a ko ne sme u bus…onaj ko ne sme nije mu cista savest…izgovara se kao bolje je da pesaci zdravije je a u stvari frka…

  1. celtic kaže:

   Znači, brate, sav Zemun mora prvo u školu, pa u bus. Eh, bože pravde, konačno si došao kući….

 9. Detonator kaže:

  nači pao je na plusu a…

 10. Miki kaže:

  Ne bi ni Radovan Karadžić onoliko dugo zavaravao trag po autobusima da je tada bilo BusPlusa. Onako, malo je falilo da stigne do Batajnice.

 11. Ikebana kaže:

  Jeste li sigurni da ne izdržava kaznu vozeći se gradskim autobusima? Ja čuh da nema više nanogica…

  1. Slavisha kaže:

   To je i meni palo na pamet! Kriminalci osuđeni za najteža krivična dela da se osude da idu gradskim saobraćajem svaki dan! I da njih zajebava validator pri svalom ulasku. Pa svaka kazna, ma koliko kratka bila, bila bi im doživotna!

 12. Nevena kaže:

  Sta se smejete, pa u ovoj zemlji cuda se je moguce, pa i to da bus plus hvata kriminalce….

 13. Etupaci kaže:

  A najjace je sto najavljuju na sred novina da su mu u tragu, ahahahah, e koji ste svi vi paceri, meni se neveruje. Ako, ako, dok god nas budu mustrali ko kako hoce i treba da zivimo ovako. :)

 14. Milos kaže:

  Nek sad neko proba da štrajkuje ili da baci petardu ili flašu na utakmici(šteta što sistem ne radi u zatvorenim prostorima).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *