njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

19. maj. 2016

Deca veruju da Vučić živi u televizoru

CELA SRBIJA, 19. maj 2016, (Njuz) – Najveći broj dece u Srbiji veruje da premijer Aleksandar Vučić živi u televizoru, pokazuju ankete koje su sprovedene u obdaništima i mlađim razredima osnovnih škola. Stručnjaci kažu da je ovo prirodno razmišljanje za taj uzrast i da deca u tom dobu, na sebi svojstven način, pokušavaju da shvate funkcionisanje sveta koji ih okružuje.

– Taj čika, a tata mi kaže da se zove Vučić, je gotovo stalno na televizoru. Tu je ujutru kad krećem u vrtić, pa opet kad se vratim i tako ceo dan. Stalno nešto priča, viče, ili se sa nekim svađa, ali ja ga gotovo ništa ne razumem – priča šestogodišnji Jovan K. iz Beograda.

– Ne znam kako, onako visok, stane u televizor i zašto živi baš u njemu. Pitam se šta jede, da li se ikad odmara i kako izdrži da ne ide u WC. Moji drugari kažu da ponekad sigurno izađe napolje, da malo prošeta, ali bih sigurno primetio da nije tu – ispričao je ovaj dečak.

Njegov otac Milan kaže da je pokušao da objasni sinu kako funkcioniše televizija, ali da to nije lako jer dete svoje zaključke izvodi iz onoga što vidi.

– Nisam ništa primećivao dok Jovan nije stao ispred televizora i počeo da moli Vučića da mu pusti crtani. Tada sam počeo da shvatam u kom pravcu ide njegovo razmišljanje. Kad sam bio u dečjem uzrastu i ja sam verovao da u televizoru žive neki mali ljudi koji okreću točkiće i tako proizvode sliku i ton. Današnja deca sigurno veruju da je to baš Vučić jer je stalno u programu. Moja krivica je možda u tome što sam mu jednom prilikom rekao da je premijer glavni za podešavanje programa i da mi vidimo i čujemo samo ono što Vučić želi – objasnio je on.

Bojan Savić

 1. Sp kaže:

  Najveći šok, posle saznanja da Deda Mraz ne postoji, će im biti kada Vučića sretnu u školskom WC-u. Nadam se samo u funkciji keramičarskog pomoćnika, dok drži fanglu i mistriju Gašiću koji lepi pločice.

 2. Mrvica kaže:

  Odrasli veruju da živi u novčaniku, uništava kućni budžet

 3. Александар Хејтер kaže:

  Доказ да ни данашње генерације нису остале ускраћене за телетабисе.

 4. Nena kaže:

  Deca grese. Vucic zivi i na web portalima novina, stalno se prostom deobom umnozava zauzimajuci prostor Blica, Kurira, Informera.Od jednog Vucica,kao u onom zadatku sa sahovskom tablom,ocas nastanu 2 pa 4 pa 16…

  1. duh kaže:

   Od toliko rada pretvori se u sistem amebe i tako dalje prosta razdeoba svuda si I nigde.

 5. zeks kaže:

  Čekajte,stanite,hoćete da kažete da to nije tako?!Ja i dalje verujem da živi u televizoru,da ne izlazi nigde pa ni u wc,a da veliku nuždu obavlja u udarnim terminima i to na onoj televiziji koja nije baš crvena,nego nešto slično…

 6. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa što se onda čudite da su deca u Vojvodini shvatila da su zakinuta, a On im onda odlučio sam samcit da pomogne, bez stranaka i politike i izjednači ih sa decom u ostalim delovima Srbije!

 7. Đorđe Bogdanović kaže:

  Samo ga njegovi botovi hvale, pričajući nam:
  Njega veličaju, njega hvale
  on je premijer zemlje male!
  Biće nam bolje, tako nam botovske volje
  izdržite još malo do vas nam je stalo :)

 8. Рубљов kaže:

  Нас у кући је пре неки дан тако изгрдио ( можда сте гледали, било је у минут, два ) на пасја уста право из телевизора – сметало му миљенце на тв- у, урлао је како му се не виде шишке, чело и уста медна, те да се миље одма’ склони, а онда је беснео што је дете случајно ( ништа није случајно што угрожава стабилност Србије – пљувао је ситну пљувачку док је вриштао ове речи, брисали смо се оним миљенцетом што га скидосмо са тв-а ) укључило тајмер на ТВ-у, уплашио се љаксе да ће умрети кад истекне време…Страшно је било….

 9. Баш Рђа kaže:

  АВ је доказ да мали људи стварно живе у телевизору. После хорора “Демони” и “Шокер”, ускоро вучкодлак излази из екрана у хиту “Знам за кога сте гласали прошлог априла – 3D”.

 10. voya montoya kaže:

  LBTV populacija odnosi sve procente na putu ka virtuelnom punopravnom članstvu Eurosongu a srpskome gongu,da živimo kao na Mekongu…

 11. voya montoya kaže:

  P.S. LoboTomisana TV populacija=LBTV

 12. mr Joksim Krkić kaže:

  Kao strah u ulici brestova,ovaj kad se pojavi na ekranu ne možeš ga skloniti

 13. vladika valjevSki kaže:

  Voice of Serbia: Srpski vođa je obavestio narod !
  Australija hitno traži srpske radnike: političare, ministre rada, urbaniste, advokate, profesore sociologije i političkih nauka…
  .
  Iz Srbije se javio samo jedan diplomirani kandidat:
  I naravno znanje Nemačkog jezika od kojeg znam 5 reči,skoro sam bio u Minhenu 2 meseca i zbog jezika koji je inače gorak vratio se u Srbiju!” – (Millan., 19. maj 2016 17:49)
  .
  Sada znate da u AU svi “Aussies” zbore nemački na gorkom jeziku.

 14. vladika valjevSki kaže:

  Voice of AmeriKa – (Beverly Hills) – još jedna lepa vest !
  Ja sam dobila vest iz San Francisko da je moja (meni nepoznata) teta (88) crkla u snu posle petogodišnje kome, i ja sam plakala minut-dva preko telefona i ubedila sam advokata (notara) da sam ja mnogo tužna i da prihvatam nasledničke milione od tete.
  .
  (Moja mati (90), ”već godinama umire i nikada ne crka”, mi je rekla da je ona jedina naslednica moje voljene tete i proterala me ”u tri lijepe”, ali u međuvremenu američki advokat je otkrio da imam i ”nepoznatog ujaka”, tamo nekog polu-brata od moje ”nepoznate tete”.)
  .
  I…, moj američki advokat me je obavestio da ”moja nepoznata pokojna teta” sada duguje državici Kaliforniji 4 miliona dolara za intenzivno lečenje u komi, i poslao mi je fakturu od US$300.000 za istragu, pretragu, potragu i za ”pretres nasledničkog predmeta”, a ja nemam ni paru u džepu.
  Ja sam advokatu iz Kalifornije odmah objasnila na američkom jeziku (koji on ne razume) da je moja mati glavna naslednica i da ona mora da plati izgubljene milione i sve advokatske troškove, jer sam ja prihvatila ”nasledstvo i dugove voljene tete” u njeno ime.
  I sada me Interpol traži…
  Mogu li da spavam u tvoj podrum? Pa ti znaš da sam u 18. godini našla nekog starca, pa kako me je on hranio i odevao nisam mogla da se školujem i nisam mogla da radim, a njegovi sinovi su mi poklonili sve njegove slike, i sada u 55. čekam penziju i uživam…
  .
  Ovu damu vredi nakačiti u premijerskom ministarstvu srpskog vođe.
  (Verodostojna priča od slova do slova. Prevod: neki drugi trojezični jeziki – sve po srBski ”all rights reserved”)

  1. peric kaže:

   To nije tacno jer ga vidim na razlicitim emisijama na/u dva televizora. Sto nije moguce jer ne moze da se zivi u dva televizora odjednom.

   1. vlado kaže:

    ne moze se zivjeti ali uz pomoc sljive prepecenice moze da se vidi, da zivi u vise nego 2 tv-a

 15. Komunalac privatnik kaže:

  Eh, deca… Ne shvataju da neke stvari prosto treba prihvatiti kao aksiom. Na primer da ON ne jede, nikada se ne odmara i nikada ne ide u WC.

 16. Zoin Mihailo kaže:

  Vučić ne živi samo u televizoru.
  Živi i u novinama.
  Za sada se još ne pokriva sa novinama u parku.

 17. Bane A kaže:

  Kad sam bio mali, i ja sam verovao da u televizoru žive patuljci. Tako i današnja deca smatraju da u TV-u živi moralni patuljak.

 18. vitez kaže:

  Ža mi ga je, ko zna ima li šta da ručka, dok njegov bata svaki dan na ručak kod mame.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *