njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

17. aug. 2018

Dečak u igraonici proslavio ispraćaj u vojni kamp

BEOGRAD, 17. avgust 2018, (Njuz) – Sedmogodišnji Danilo Bojanić iz Beograda proslavio je juče ispraćaj u vojni kamp u igraonici „Maštaonica“ na Voždovcu.

Danilo je rekao da je jako uzbuđen zbog odlaska u kamp i da jedva čeka da oduži svoj dug prema državi.

– Sjajno sam se proveo sinoć, mada me malo boli stomak jer sam se razvalio od soka do kajsije. Mešao sam ga sa jabukom, pa mi nije bilo dobro, nosili su me do kupatila da povratim, ali mi nije žao jer se samo jednom dobija poziv za dečiji vojni kamp. Bili su svi moji drugari iz predškolskog, kao i iz zgrade, baš je bilo veselo. Mama je plakala, a tata je bio baš ponosan i pustio me je da ostanem budan do pola jedanaest i gledam crtaće. Rekao je da mogu da se izludujem još danas jer me u kampu čeka stroga disciplina – ispričao je Danilo za Njuz.

– Mom drugaru Petru sam rekao da mi pripazi na simpatiju Elenu, dok nisam tu. On je sa njom u grupi u vrtiću, a i njemu najviše verujem. Elena je sinoć, kada je mama došla po nju, obećala da će naučiti sva slova da bi mogla da mi piše pisma dok sam u kampu. Svi znaju da dečacima na obuci najviše, pored igranja, znače pisma simpatija. Rekla je i da će je roditelji dovesti do kampa, da me poseti, pa da zajedno odemo na sladoled ili u Mek – dodao je ovaj sedmogodišnjak.

Danilov otac Aleksandar istakao je da je jako ponosan na sina.

– San svakog oca je da njegov sin obuče uniformu u dečijem vojnom kampu. Takve stvari treba da postoje i žao mi je što tih kampova nije bilo kada sam ja bio dete, jer da su tada postojali možda se ne bih pozivao na prigovor savesti kada sam dobio poziv za vojsku – rekao je Aleksandar.

Goran Tepavac, vlasnik igraonice, kaže da je zbog ispraćaja deci sve teže da u igraonicama pronađu termine za proslavu rođendana.

– Svi poslepodnevni i večernji termini su nam bukirani jer roditelji žele adekvatno da obeleže odlazak deteta u kamp. Rođendane skoro i da više nemamo, jer je roditelje malo i sramota da slave rođendan u igraonici pošto onda svi znaju da im je dete nesposobno za vojni kamp, a znate kako se kod nas kaže, ako dete nije za vojni kamp, onda nije ni za ženidbu – objasnio je Goran.

Soko Sokolović

 1. Ender kaže:

  Alal vam plajvaz, tj.tastatura.

 2. Vlada kaže:

  Vrlo jadno i strašno bedno s vaše strane.

  1. Malevila kaže:

   @ Vlada Aj pali na Informer. Ili lupaj minuse po portalima kad pojedes sendvic.

 3. gico kaže:

  Pa da, blago tetki, postane decetar.

 4. rođa kaže:

  genijalno, bravo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *