njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. jan. 2013

Deda Mraz zadržan na integrisanom graničnom prelazu

Deda Mrza i dalje čeka advokata na integrisanom prelazu Brnjak

BRNJAK, 1. januar 2013, (Njuz) – Kosovska carina, Eulex, pripadnici Kfora i MUP Srbije zadržali su Deda Mraza na integrisanom prelazu Brnjak jer je prilikom prelaska ove ad-hok granice pokušao da bez carinjenja prenese mnoštvo poklona, javljaju lokalni mediji.

– Gospodina Deda nije imao potrebne dokumente koji govore o tome da je carina plaćena –  rekli su pripadnici MUPa, Kfora, Eulexa i kosovske carine – Nas ne interesuje da li on plaća takse po novim ili starim, srpskim, albanskim ili međunarodnim cenama, ali ne možemo ga pustiti bescarinski – izjavili su oni.

Kako Njuz nezvanično saznaje, Deda Mraz je zaustavljen neposredno pre ponoći, što je učinilo da deca koja veruju u njega ove godine dobiju poklone sa zakašnjenjem. On navodno nije bio svestan početka primene sporazuma o integrisanim carinskim prelazima između Srbije i njene južne pokrajine.

– Ja pratim listu Ujedinjenih nacija kako bih bio informisan gde mi treba pasoš a gde ne i gde treba platiti carinu, tako da znam koiiko keša da ponesem sa sobom. Moram priznati da nisam znao da ovde sada treba platiti carinu, pa nisam imao dovoljno para. Već sam morao da potplaćujem carinike u Južnoj Osetiji, Kataloniji i još par mesta tako da mi nije ostalo dovoljno -rekao je Deda Mraz u izjavi Njuzu nekoliko minuta posle ponoći.

Deda Mraz je, prema poslednjim informacijama, i dalje na integrisanom prelazu i moli da mu neko pošalje advokata kako bi se ova neprijatna situacija konačno razrešila.

Viktor Marković

 1. Miki kaže:

  Otkud on tamo? Zar ga nisu obesili u Ukrajini?

  1. Marko kaže:

   Nisu, objesiće ga u Sarajevu :-)

   1. Александар Хејтер kaže:

    А и у Приштини му се не пише добро, само ако провале да има везе са хришћанством. Има да му се Јахтјага, Тачи и Харадинај начеститају ускрса.

 2. Ja sam kaže:

  Resenje je da spakujemo decu u kamione nosivosti do 3,5 t, pa da preuzmu poklone u zoni bez carine. A Deda Mraz neka saceka datum ulaska Srbije u UE i brisanje svih granica.
  I onako je besmrtan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *