njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

03. nov. 2017

Dejtonski sporazum prestaje da važi dok se ne nađe originalni dokument

BEOGRAD/SARAJEVO/ZAGREB – 3. novembar 2017, (Njuz) – Dejtonski sporazum između zaraćenih strana Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske prestaje da važi sve dok se ne pronađe originalni dokument sa potpisima trojice sada već preminulih predsednika, saznaje Njuz. U praksi ovo znači da se vraća ratno stanje i da se ratna dejstva nastavljaju tamo gde se stalo 1995. godine.

Bivše jugoslovenske republike Srbija, BiH i Hrvatska će pred sobom imati nimalo lak zadatak da iz jednog mirnodopskog vremena nastave sa neprijateljstvima. Stručnjaci se slažu da će rat doprineti posrnuloj ekonomiji ovih zemalja.

– Neće biti lako setiti se na kojim frontovima se ko nalazio, a mnogi tadašnji akteri su ili penzionisani ili pokojnici. Ipak, rat kao podsticaj ekonomiji bi trebalo da bude dovoljna motivacija ponovo zaraćenim narodima.

Originalni dokument kojim je okončan rat, takozvani Dejtonski sporazum, je nepažnjom nadležnih nestao iz arhiva, čime i de facto i de jure mir na prostoru bivše Jugoslavije prestaje da važi.

Kako se nezvanično saznaje, Srbi, Hrvati i Bošnjaci su počeli sa opštom mobilizacijom i sa raspoređivanjem snaga na sada već nevažećim granicama republika.

Viktor Marković

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Šta sve neće Todorić izmisliti da bi prestali da ga traže!

  2. voya montoya kaže:

    Ko zna gde li je original Kumanovskog vojno-tehnickog sporazuma…??? Ko zna i gde su zaturili Rezoluciju UN 1244…?!!

  3. Malo mnogo kaže:

    Radi obnavljanja sukoba nek svako od zaraćenih strana pošalje svoga ministra odbrane nek se sukobe međusobno pa kom obojci kom opanci.Za Vulina znamo da je u fazi ratovanja jer o tome stalno priča, tek je postao vojnik pa da mu ne bude dosadno.Kad se završi megdan nek potpišu novi sporazum,koji niko neće poštovati kao ni dosad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *