njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. dec. 2011

Đelić iznenađen svojom ostavkom

Đeliću su i premijer i predsednik države potvrdili da je dao ostavku

BEOGRAD, 12. decembar 2011, (Njuz) – Potpredsenik vlade u ostavci Božidar Đelić izjavio je sinoć da je bio potpuno zatečen sopstvenom ostavkom koju je dao krajem prošle nedelje.

Đelić je rekao da je krajnje iznenađen i da je tek posle dva dana, kada ga je premijer Mirko Cvetković pozvao da ga odgovori od te odluke, postao svestan šta se desilo.

– Pitao sam premijera da li je on sto posto siguran da sam ja dao ostavku, na šta mi je on rekao da u to nema sumnje i da mi kao dokaz može dostaviti snimak iz Brisela. Ubrzo potom, javio mi se i predsednik Boris Tadić, koji mi je takođe potvrdio da sam dao ostavku – opisao je Đelić svoju golgotu.

Na pitanje kako je moguće da ne zna da je dao ostavku, Đelić kaže da su mu u Briselu dali dva papira sa izjavama za novinare i rekli mu da čita sa prvog ako Srbija dobije kandidaturu, a sa drugog ako se to ne desi.

– Dao sam izjavu, kao i toliko puta do sada, i ništa nisam posumnjao sve dok mediji nisu počeli da pišu da sam održao reč. To mi je bilo krajnje čudno, jer znam da sam tokom mandata dao samo jedno obećanje, ali obećanje k’o obećanje, ko se toga još seća. Počeo sam da se raspitujem i uskoro saznao istinu – rekao je vicepremijer u ostavci, koji je napomenuo da je načuo da se slična stvar već dogodila Mlađanu Dinkiću i Tomici Milosavljeviću.

– Moja ostavka je samo prva u nizu onih koje nisam očekivao. Ukoliko do izbora ne dođe bar do još četiri neočekivane ostavke, u maju 2012. ću tražiti povlačenje svoje ostavke i zahtevaću da ponovo budem potpredsednik – napominje Đelić.

Nenad Milosavljević

REKLAMA: Uredništvo Njuz.net iznenađeno da kroz nekoliko dana izlazi knjiga „Ovo nam možda nije trebalo“

 1. lol kaže:

  ahahahahahaha

 2. snezana kaže:

  nema nista lepse nego kad covek samog sebe iznenadi :)

 3. misley kaže:

  Kad se sad nisam šlogir`o……

 4. ariela kaže:

  to je njemu njegova tetka smestila…doslo i njenih 5 minuta…:)

 5. scoby kaže:

  Dobro je još i prošao. Mogli su da mu poture onaj papir koji je onomad sneki čitala na (njenom) engleskom!

 6. slobodni strelac kaže:

  Koje iznenađeeeeenjeeeeeeee!

 7. No kaže:

  BREJKING NjUZ:

  Boris Tadić poručio je da je najveći problem Srbije, kao i čitavog sveta, ekonomski problem, i da će od njegovog rešavanja zavisiti stanje u ormarima svih građana Evrope, pa i nas. U jednodnevnom proputovanju kroz Italiju predsednik je obišao najbolje shopping centre ove evropske države. Time je stavio upitnik na svoju borbu za suverenitet Srbije. Naime, shopping night-ovi koji se predstoje u našem glavnom gradu, očigledno neće biti na spisku Tadićevih eventova.
  “Svaka odgovorna politika u Srbiji danas je sposobna da razume šta su prioritetna pitanja bez kojih nema opstanka i budućnosti. Pitanje ekonomije je centralno pitanje današnjice, jer danas nema nijedne zemlje koja je u stanju da sama funkcioniše, i zato svaka politička odluka koja se donosi u Srbiji mora da uzme u obzir da smo deo sveta”, rekao je Tadić i upozorio da Srbija mora izbeći bilo koju meru koja je vodi u “zaostajanje, političku nestabilnost i nemire”. Naveo je sopstveni primer na kome se to očigledno oslikava. Kupovinom jedne bele Italijanske tregeruše mogu da kupim isto jednu u Bg-u ali kod šanera. ona će mi duplo kraće trajati, moram misliti ekonomično. Tako moramo svi da mislimo i da u proporcionalnosti sa sopstvenim razmišljanjima delujemo. Jedino tako možemo ići napred, zauzeti sopstveni stav i pravim catwalkom stići do cilja.

  Demokratska stranka, kako je istakao, neće odstupiti od politike da Srbija ima budućnost isključivo u Evropskoj uniji, bez obzira što se i ona trenutno suočava sa unutrašnjim, posebno ekonomskim, problemima.

  “Maksima koje se držim u životu je: ako želite da vidite dugu, morate da istrpite kišu. Ovih dana pada kiša, ali sigurno će doći i duga”, poručio je predsednik Tadić. Evo danas je u Friuli-Venecija Đulija palo malo kiše, ali doći će Sunce, ja u to čvrsto verujem. Svi u to moramo da verujemo. Ali, moramo nešto i da uradimo. Ja sam iznenađen inventivnošću Italijana, želeo bih posebno pomenuti mog cenjenog kolegu , prijatelja gradonačelnika Rima, Đanija Alemana. On je najavio je da će biti uređene pojedine ulice sa kadrmom. Poravnjavljanjem će se učiniti bezbednijim za hod na visokim potpeticama. To je sigurna investicija, to je ono čemu treba da težimo. Zajedno. Zajedno smo i lepši i jači!

  On je, međutim, istakao da insistiranjem na ekonomskim temama i sa njima blisko povezanim pitanjem evrointegracija, ne želi da zanemari nijedno pitanje u vezi sa najnovijom zimskom kolekcijom, dizajnera poput Bulgarija, Fendija i Laure Biađoti. Na “meti” će se, između ostalog, naći ulice Via del Teatro Marčelo, Preko Petroselli, Piazza della Bocca Verita … do kojih ćemo kako kaže sada svi lakše stizati.

  Nova budžetska politika Srbije će, kako je najavio, biti usmerena na to da se smanje izlišni troškovi i da se oni preusmere u investicije i razvoj infrastrukture Nije želeo da iznosi detalje iste, ali je izjavio da je nadahnut svojim prijateljima i kolegama iz Evrope, odnosno Sveta, naših najbližih i najvećih investitora, dobio nove ideje za sigurno najsvežiji look Srbije u najskorijoj budućnosti.

  http://www.naslovi.net/2011-12-12/pr-objave/boris-tadic-nasa-politika-je-politika-resenja-i-politika-koja-daje-rezultate/3025310

  http://www.24sata.rs/vesti/svet/vest/rimske-vlasti-ravnaju-kaldrme-zbog-zena-na-visokim-stiklama/21920.phtml

 8. celtic kaže:

  Obećanje k’o obećanje, ko se toga još seća. Iskrena sentenca, čovjek bi ga poželio za nekog ministra….

 9. wwwlado kaže:

  A najsmiješniji je bio na bLE- 92 , kaže glasajte za nas obećavamo da ćemo raditi ono što nismo radili , nećemo samo pričati o EU , radićemo našem razvoju , u skladu sa Tadićevom dugoročnom taktikom za naredna dva mjeseca (do izbora) EKONOMIJA SRBIJE I KOSOVO ( i EU ) , do izbora ima dosta vremena mnogo toga se može uraditi .
  Ako me pitate da li ćemo raditi ono što smo do sada radili odgovor je : ne nećemo .

 10. himalajac kaže:

  neverujem vam deo o dva papira, jedan ako dobijemo, drugi ako ne.
  zasto bi bilo ko u briselu pisao hipoteticki o necemu za sta zna da se nece desiti?

  mozda su i bila dva papira, ali je na oba pisalo isto..

  na kraju da dodam, mozda je Djelic neprijatno iznenadio sebe, ali je prijatno iznenadio sve nas

  1. Captain Jack Sparrow kaže:

   “Ne verujem” se piše odvojeno.

   1. himalajac kaže:

    neverujem ti

 11. Milos kaže:

  Štaš! omaklo se čoveku

 12. anonimus kaže:

  “To mi je bilo krajnje čudno, jer znam da sam tokom mandata dao samo jedno obećanje, ali obećanje k’o obećanje, ko se toga još seća.”

  Ma nije valjda da zaboravljaju na data obecanja, koja daju pred svake izbore.

 13. Tex kaže:

  Hahahah kraljevsko zezanje ovde :))

  Obavezno svrnem da vidim u komentarima ko se primio hahah :D

 14. ministar kaže:

  Ovog predsjednika stvarno vise ne bi trebalo shvatati ozbiljno…

 15. Kiza kaže:

  Mi ga poslali u Brisel da se bori za interese Srbije,a on tamo previse lokao, pa ruku na srce ne bi me iznenadilo da je tako nalokan izasao pred novinare i dao izjavu da SRBIJA PRIZNAJE kOSOVO KAO NEZAVISNU DRZAVU.Ako je i od visokog politicara Srbije mlogo je…

 16. maki kaže:

  Izgleda da mnogi ne shvataju da je ovo sajt za zajebanciju????
  Bre kakva gomila tupsona…..joj Srbijo…….

 17. rajce kaže:

  djelic je pokazao da je posten,a nama trebaju posteni.odmah da ga postave za premijera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *