Neprijatelj je bilo brojniji i bilje naoružan, rečeno je na obeležavanju godišnjice
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

17. sep. 2018

Desničari obeležili osam godina od proboja policijskog fronta na Trgu republike tokom gej parade

BEOGRAD, 17. septembar 2018, (Njuz) – Više desničarskih udruženja obeležilo je osmogodišnjicu proboja policijskog fronta na Trgu republike koji se desio tokom Parade ponosa 2010. godine.

Desničari su istakli da je u pitanju izuzetno važan događaj u njihovoj istoriji, jer je tada započelo “oslobađanje Srbije od homoseksualnog zuluma”.

– Srpska desnica je tada pokazala neverovatnu hrabrost i odlučnost. U žestokom tempu, po užasno lošim uslovima, prešli su stotine metara kako bi zaobišli kontrolne punktove i stigli na Trg republike. Pritom su bili malobrojniji od neprijatelja i naoružani samo kamenicama, ciglama, motkama i pokojim nožem i bokserom – naveli su desničari na manifestaciji “Dani bejzbolke”, koja će se održavati do 10. oktobra.

– Mi smo se ovde okupili da bismo odali poštu našim palim drugovima. Neki su pali sa žardinjera, neki sa staničnih stajališta, neki čak i sa spomenika Knezu Mihajlu, a neki su se prosto samo sapleli jer su malo popili pre nego što su krenuli. Ipak, ništa nas nije sprečilo da silovitim napadom probijemo policijski kordon i izvojevamo najveću pobedu u našoj istoriji borbe protiv homo okupatora – rečeno  je na Trgu republike.

Nakon govora, učesnici su na mestu događaja položili boksere, zapalili baklje i održali minut urlanja.

Nenad Milosavljević

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *