njuz-autor

AUTOR: Sponzorisan tekst

22. dec. 2021

Dete koje je prešlo igricu Erste banke preuzelo kućne finansije

BEOGRAD, 22.  decembar 2021, (Njuz) – Učenica prvog razreda osnovne škole Ena Stević (7) iz Novog Sada preuzela je u potpunosti kontrolu nad kućnim finansijama nakon što je prešla edukativnu online igricu Erste banke ”Čuvari zmajevog blaga” o novcu i potrošnji. Ena kaže kako je shvatila da su “mama i tata potpuni duduci za prihode, rashode, kućni budžet i štednju”.

Da budem iskrena, nije mi jasno ni kako su dovde dogurali. To su odrasli ljudi koji imaju skoro 40 godina, a ne znaju šta znači fiskalna odgovornost. Mislim da je to što odavno nismo bankrotirali kao porodica samo posledica neverovatne sreće i slućajnosti, kaže Ena.

Ona dodaje da je jako dobro što je baš sada saznala za Erste igricu koja deci treba da približi finansije, jer je totalni kolaps porodične ekonomije bio neminovan.

– Da nije bilo ove igrice, ne bih ni znala da štednja uopšte postoji, jer ni mama ni tata to nikad nisu pomenuli. Kada sam ih pitala šta je štednja, oboje su počeli nešto da mi objašnjavaju ali sam vrlo brzo videla da to nikad u životu nisu probali.

Ena kaže da je, otkad je preuzela kućne finansije, porodični budžet stabilan i u plusu, i da sada mogu da planiraju da kupe sve potrepštine nekoliko meseci unapred, umesto da “svakog meseca pitaju babu za pozajmicu.”

– Pričala sam sa svim svojim drugarima iz razreda i svi imaju iste probleme sa roditeljima, u smislu da se svi roditelji muče sa finansijama. Budući da je sve na deci, preporučujem svim osnovcima da skinu ovu igricu sa Play i App stora i spasu svoja domaćinstva ekononskog kraha, zaključuje Ena.

 

Viktor Marković

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *