njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

21. jun. 2016

Dete misli da su baba i deda sada dovoljno zreli da čuju istinu o penzijama

KIKINDA, 21. jun 2016, (Njuz) – Lea Gvozdić (7), učenica prvog razreda osnovne škole u Kikindi, misli da su njeni deda i baba Živko (69) i Katarina (67) sada već dovoljno zreli da čuju pravu istinu o tome šta se dogodilo sa njihovim penzijama. Ona kaže da je na ovakav zaključak došla jer se brine da će baba i deda nastaviti da veruju u ono što čuju u vestima ukoliko im se ne kaže istina.

– Važno je da im se to lepo kaže, kako se ne bi previše potresli i šokirali. Oni toliko dugo slušaju da je smanjenje penzija bilo po ustavu i zakonu da su u to počeli da veruju kao jedinu istinu, kaže Lea. – Neki njihovi vršnjaci u parkiću, kojima su deca ili unuci već objasnili kako smanjenje penzija predstavlja flagrantno kršenje ljudskih prava ih već zezaju zbog toga što i dalje ne znaju pravu istinu, napominje ona

Stručnjaci kažu da veliki broj penzionera zbog svoje naivnosti i nezrelosti nisu svesni činjenice da su im penzije smanjene i oporezovane protivno svim civilizacijskim normama, i da se uglavnom rasplaču i odbijaju to da poveruju kada im njihovi najbliži kažu istinu.

– To je veliki šok za ljudsku psihu, da vam neko kaže da je nešto u šta ste verovali toliko dugo obična laž i izmišljotina, kaže Ratko Božović, psiholog i stručnjak za lakovernost u poznom dobu. On dodaje da zbog toga sa penzinerima treba pričati pažljivo i smireno, da znaju da ipak imaju podršku i kada saznaju da je “sve ono što je Vlada govorila samo kobajagi.”

Viktor Marković

  1. scoby kaže:

    Sad kad krenu penzionerski kontramitinzi pod sloganom: “Smanjite nam jos vise penzije! Ili nase najmilije zaposlite kao svoje botove da vise ne zive od nasih penzija!”

  2. haha kaže:

    Treba jos da im objasni da ne treba da glasaju za novog Slobu. Mada na TVu kazu da je samo tako ispravno.

  3. milan (nisam odavde) kaže:

    Pa zna se da prevareni poslednji sazna. A šta deca znaju o prevarama!?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *