Đake dodatno buni to što proleće u školskim knjigama uopšte nije ovakvo kakvo je na ulici
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

21. mar. 2018

Dete ne zna kako da napiše sastav “Proleće u mojoj ulici”

BEOGRAD, 21. mart 2018, (Njuz) – Dragica M, učenica trećeg razreda, požalila se roditeljima po povratku iz škole da ne ume da napiše sastav “Proleće u mojoj ulici”, koji im je učiteljica dala kao domaći zadatak.

– Mnogo volim srpski i da pišem sastave i čim sam došla iz škole sela sam da uradim domaći. Napisala sam sastav, a kad sam završila, izgledao mi je kao da sam ga već negde videla. Onda sam ga uporedila sa sastavom “Zima u mojoj ulici” koji smo imali za domaći u decembru i videla da je potpuno isti i ja sada ne znam šta da radim – ispričala je mala Dragica.

Ona još kaže i da je dodatno buni to što proleće u školskim knjigama uopšte nije ovakvo kakvo je na ulici.

– U školi učimo da se u proleće priroda budi, da sve ozeleni, a toga ničega nema – kaže Dragica.

Njena mama Milena ističe da nije primereno deci davati ovako teške domaće zadatke i da učitelji ne bi trebalo da se tako strogo drže plana i programa, već da bi morali da sagledaju realnost.

– Pored svih muka koja naša deca imaju sada ih dodatno zbunjuju. Ja sam se već čula i sa roditeljima druge dece iz razreda i saglasili smo se da se traži odlaganje ovog domaćeg zadatka dok se za njegovu realizaciju ne stvore adekvatni vremenski uslovi – ističe Dragicina mama.

U samoj školi nisu želeli da se izjasne o ovom zahtevu roditelj. Kratko nam je rečeno da će nastavno-naučno veće održati hitnu sednicu i da će doneta odluka biti u najboljem interesu dece.

Bane Grković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Mnogo veće probleme imaju roditelji da objasne deci kako ne mogu da kupe sve one lepe stvari u prodavnicama, a čika iz televizora stalno govori da imaju velike plate i puno para!

 2. Sinisa kaže:

  Svaka cast! Sjajno!

 3. amharac kaže:

  https://www.blic.rs/vesti/drustvo/postupamo-po-naredjenju-vulin-i-vojska-se-ukljucuje-u-borbu-za-povecanje-nataliteta/z8jnk0f
  moze dete da napise sastav o borbi, u linku najavljenoj, koja je uspesno odradjena po regionima bivse YU od strane mnogih vojski, a sad ce malo julovska vojska u srbijici

 4. zivorad stankovic kaže:

  To vse prolece nije otvorio gospodar,zato ono i ne vazi!

 5. Unutrasnji kaže:

  Vracaj jelku i rasvetu!

 6. Bane A kaže:

  Mislim da ste pogrešili u tekstu. Nije Dragica M, nego Dragica N (Nikolić). Jeste da je tek u trećem osnovne, ali krenula je stopama svog muža, i uskoro će završiti i fakultet!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *