nazad na vrh

Dete uz pomoć nove EON aplikacije zabranilo roditeljima da gledaju vesti

KRAGUJEVAC, 16. mart 2021, (Njuz) –Luka Radović (7) iz Kragujevca uspeo je da, uz pomoć EON Connect aplikacije, zabrani svojim roditeljima da gledaju vesti.

– Video sam da mama i tata koriste neku novu EON aplikaciju kojom kontolišu ceo kućni internet i kojom meni brane da gledam sadržaj koji nije za decu, pa sam odlučio da im se odužim tako što ću im zabraniti pristup sadržajima koji nisu za roditelje, odnosno sve ono gde se pojavljuju čike i tete u odelima, koji pričaju neke bajke, a nakon čega se moji mama i tata jako iznerviraju – objašnjava mali Luka.

– Pre neki dan na televiziji se ponovo pojavio čika Vučić, a raspoloženje mojih roditelja naglo je počelo da se menja. Reagovao sam brzo i na novoj aplikaciji iskoristio blokadu sadržaja, čime sam ih sprečio da pogledaju sve one scene koje je taj čika hteo da im pokaže. Sutradan sam u školi saznao da su isto to uradili i moji drugari koji imaju EON Connect kod kuće – kaže Luka i dodaje kako “dečja kontrola sadržaja” na aplikaciji odlično radi.

Lukini roditelji kažu da su isprva bili ljuti što je njihov sin počeo da određuje šta oni smeju, a šta ne da gledaju, ali da su mu, nakon što su shvatili šta je sve predsednik hteo da prikaže javnosti, zahvalni što im je sačuvao zdravlje.

– Jako je bitno prepustiti svojoj deci kontrolu svih gluposti koje mi odrasli svakodnevno upijamo kroz televiziju ili internet. To je recept za naše zdravo psihičko odrastanje – zaključili su roditelji malog Luke.

 

Miroslav Vujović

 

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Tako se dešava kad vaspitne sadržaje za dete određuje zlohuda gospoda Zvekić!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix