njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. feb. 2012

Devojka izgubila 15 kilograma tragajući za najboljom dijetom

Traganje za dijetom se potvrdilo kao najbolja dijeta

BEOGRAD, 9. februar 2012, (Njuz) – Milena Stojković (28) iz Beograda izgubila je za manje od mesec dana 15 kilograma tragajući za najboljim receptom za dijetu, što je prvi ovakav zabeležen slučaj u istoriji nutricionizma.

Tokom perioda istraživanja koja je dijeta najbolja, ova Beograđanka nije držala nikakvu dijetu već je bila na redovnom režimu ishrane. Ipak, ona je sa sa 83 kilograma smršala na 68 posle 26 dana.

– Celog prošlog meseca dosta sam istraživala, što na internetu, što kod raznih stručnjaka. Na kraju sam izbor svela na ’Bolničku dijetu’, ’Atkinsovu’, ’Mesečevu’ i ’Kupus dijetu’. Konačan izbor pao je na ’Bolničku’ i ’Kupus’ dijetu i taman kad sam nameravala da počnem da praktikujem jednu od njih, izmerila sam se i bila šokirana. Smršala sam tačno 15 kilograma. Sad sam u dilemi da li da započinjem dijetu ili da nastavim da tragam za onom idealnom – kaže Milena Stojković za Njuz.

Nutricionista Zvonko Kovačević kaže da je slučaj Milene Stojković zapravo revolucija u dijetalnoj nutricionistici jer je po prvi put dokazano da je traganje za dijetom-najbolja dijeta.

– Od ranije je poznato da žene troše mnogo više kalorija kada su pod stresom ili u potrazi za nečim, kao što je, recimo, dobar komad garderobe. Prosečna žena će mnogo više kalorija potrošiti, primera radi, u potrazi za odgovarajućim muškarcem nego kasnije u krevetu sa njim, kada ga najzad pronađe. To, međutim, do sada nije bio uspešan recept kada je potraga za dijetom u pitanju. Ovo je prekretnica – kaže Kovačević.

Za razliku od većine dijeta, koje prema njegovim rečima nemaju gotovo nikakvog efekta, potraga za dijetom je dokazano delotvorna, te ovaj stručnjak poručuje svim ženama sa viškom kilograma da smesta počnu da traže najbolju dijetu kako bi uspele da smršaju bez dijete.

Nenad Milosavljvić

 1. neso kaže:

  e sad cekam “PAMETNE” komentare kako to nije moguce. :))))))))) jedva cekam da vidim sta ce sve da napisu…

 2. postinor2 kaže:

  Realno i nije…

 3. srdjan kaže:

  jer dijeta je lepa samo dok se čeka

  1. celtic kaže:

   Ne, nemoj mi gladovati ;-)

 4. vitriden kaže:

  Hehe, vidim da pokušavate da priđete ciljnoj grupi tinejdžerki, drugi ovakav tekst u tri dana, eh, vragolani…

 5. Ђеки kaže:

  Да, напорна су та трагања и лутања…

 6. ariela kaže:

  Moze i ovako..devojka izgubila decka trazeci na netu”djavola”…

 7. Milos kaže:

  Čemerni Milisavljeviću ova Milena je te slagala garant! ili joj vaga nije tačna. Moja zena otkad pamtim traga za dijetom i situacija je sve gora oću reći TEŽA. Prvo sve proveri pa onda u javnost. Posle ove vesti ja neću doći na red za internet. ZBOGOM NJUZ.

  1. celtic kaže:

   Manje je hrani, češće je izvedi na istr(a)čavanje ;-)

 8. himalajac kaže:

  ” ….dosta sam istraživala, što na internetu, što kod raznih stručnjaka”

  sasvim je realno da smsha ovoliko, ako je strucnjake trazila od Frushke Gore, preko Tare, Divchibara, Zlatibora i Zlatara do Kopaonika… i to u ovom zavejanom trenutku.
  zato Zamolite Milenu da podeli adrese strucnjaka.

 9. S. kaže:

  “dokazano da je traganje za dijetom-najbolja dijeta”
  Ali.. Sada kada je to dokazano, vise nema traganja, zna se koja je najbolja. Ali bez traganja, te dijete nece ni biti. Dijeta je unistila samu sebe :)
  Ali.. Hej, ako se to dogodilo, onda je potrebno opet tragati i “tragajuca” dijeta je opet tu a ako je tu onda nema potrebe i…
  Logicki paradoks je stvoren..
  Nestanak svemira sledi..

  >plop<

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *