nazad na vrh

Devojka snimila album da bi kupila kravu

Devojka celog života maštala da ima kravu

BEOGRAD, 27. avgust 2014, (Njuz) – Sofija Karić, diplomirana dizajnerka sa Vračara, snimila je džez album da bi kupila kravu i počela da se bavi stočarstvom na imanju svoje bake u podnožju Kosmaja.

Ova dvadestdvogodišnja devojka kaže da je oduvek želela da živi na farmi, a da je snimanje albuma bio jedini način da ispuni svoj san.

– Stočarstvo je moj život. Od malih nogu sam sanjala da živim na selu i bavim se uzgojom krava, teladi i ostale stoke. Na razne načine sam pokušavala da dođem do svoje prve krave, obraćala sam se i ministarstvu poljoprivrede i gradskom sekretarijatu za poljoprivredu, pomoć su mi obećavali i jedni i drugi, ali sam na kraju shvatila da ću kupovinu svoje prve krave morati da finansiram sama – priča bivša žiteljka Vračara.

Sofija kaže joj je veoma teško palo što je morala da se odvoji od svojih pesma i podeli ih sa publikom, ali da drugog izbora nije imala.

– Plašila sam se će sada svi reći “evo još jedne koja je iz grada došla u selo da glumi stočarku“, ali sam rešila da se ne obazirem na zlurade komentare i sledim svoj san. Snimila sam album i od prvog honorara kupila kravu Šarulju, a od pre nekoliko dana preselila sam se na Kosmaj – kaže Sofija.

Novokomponovana farmerka ističe da je veoma zadovoljna svojom prvom kravom i kaže da je srećna što ima podršku svojih roditelja i dečka.

– Na ovom projektu okupila sam sjajne saradnike, proverene veterinare, mlekare i mesare i očekujem siguran uspeh. Znam da je konkurencija velika, ali mislim da za sve ima mesta i nikoga se ne bojim. Sa Šaruljom već imam zakazane nastupe na nekoliko domaćih sajmova stočarstva, a za Novu godinu putujem za Austriju gde posetiti nekoliko tamošnjih farmi stoke steći nova znanja. Planiram i kupovinu nove krave, ali o tome ne bih sada da ne izbaksuziram. Naravno, vi ćete biti prvi saznati kada taj projekat bude gotov – rekla je Sofija.

Novinar Zaharije Trnavčević potvrdio je da je Sofija talanet kakav se u stočarstvu retko sreće i istakao da se ne bi iznenadio ako ova devojka uskoro postane državna rekorderka u proizvodnji mleka i mesa.

Bojan Ljubenović

Tagovi: , , ,
 1. hahahahah Zaharije Trnavcevic :D

 2. I Mimi Oro je zaradila pare u svojoj branši da bi finansirala snimanje albuma… kojim će zaraditi za kravu…

  • Ali to je veliki napredak za naše društvo, ranije su prodavale kravu da snime album, ali danas se situacija preokrenula i snima se album da bi se kupila krava! Bravo !

 3. Nije napomenuto da je dizajnerka sa Vracara inace poznato lice i redovan posetilac sa jednog od BG. splava dosla na ideju da kupi sarulju tako sto se jedno jutro gola onako pijana i van sebe probudila ispod Sarulje i ugledadavsi iznad sebe krupna vimena ovakve krave i uzviknila: “Sta radite vas cetvovica iznad mene”.Eto resenja kako da se zapocne sopstveni biznis i spoji lepo i korisno!

 4. Bolje da je kupila bika “Rudonju”

 5. Nije napomenuto da je dizajnerka sa Vracara inace poznato lice i redovan posetilac sa jednog BG. splava dosla na ideju da kupi sarulju tako sto se jedno jutro gola onako pijana i van sebe probudila ispod Sarulje i ugledadavsi iznad sebe krupna vimena ovakve krave i uzviknila: “Sta radite vas cetvorica iznad mene”.Eto resenja kako da se zapocne sopstveni biznis i spoji lepo i korisno!

  • Ma znala je ona da je rec o kravi nego to ljubomorno stvorenje k'o pasce. Neka proseta do Fukosime, pa ce i ona imati cetiri sise.

 6. Sa’ ce s razlogom biti pozvana na Farmu 5, 6, 7… ili koja je vec po redu. Moze da povede i Sarulju, pa da podele nagradu.

 7. A kako krava peva?

 8. Ovo je ipak neki napredak. Do sada su mnogi “talenti” za pevanje prodavali zemlju svojih roditelja pa i krave i volove da bi snimili ploču ili CD. Sofija je krenula obrnutim putem i već je dobila poziv da gostuje u “Žikinoj šarenici”. Zajedno sa kravom, naravno.

 9. Ako krava Šarka sa Vračara na Kosmaju crkne od prirodne trave, upravni grobar i pratilja drljača će i našu naučnu muzarku Karić da pozlate.

 10. Konačno je spoj talenta i smisla za biznis objedinjen u jednoj osobi. Kada bi se svi ozbiljno latili posla, u Srbiji bi sve propevalo, a stočni fond, bar što se krava tiče, nikada više ne bi bio doveden u pitanje. Ipak, budimo realni, majci Srbiji je uvek potreban i poneki stabilan vo!

  • Da, da lepo receno , samo mislim da je Srbiji ipak potrebno mnogo vise bikova nego volova. Volove i voline imamo prilike da gledamo svaki dan i nikakava vajda od njih. Dzaba ih hranimo. Vidite , i Sarulji ce trebati jedan dobar bik. U svakom slucaju , pohvale za ovu hrabru mladu zenu.

 11. Samo da se sada ne uobrazi…

 12. Sve se izmenilo nekada su prodavali kravu da bi snimili album.

 13. Većinu kravetina su pokupovale stranke,volve su već imali …

 14. Bolje da upotrebi kravu kao vokal, biće većih hitova od Karleušinih xd

 15. Sofija sreco,
  ako si za jedan proizvodjacko-umetnicki zivot u dvoje,
  obrati se Urednistvu za moje kontakt podatke!

 16. Klasična feministkinja… sama da kupuje kravu. Pa autentična srpska domaćica se uda za domaćina gde već ima nekoliko krava u domaćinstvu i njeno je samo da muze, hrani i čisti štalu. I svekru da pere noge u lavoru. I hleb da zamesi, baštu da zaliva, kukuruz da kopa… Drva da cepa iz udarca “na ušice”… a ne jedna krava!
  Nema ovde ni D od domaćice, ova je samo željna medijske pažnje. Eto nje za par meseci nazad na Vračar!

 17. Da bi se bavila “uzgojom”? Valjda se kaže “uzgojem”?

 18. Mladozenja sa sela da znas nece ti se ona namesiti slavskog kolaca!

 19. Kakav je bre ova Sofija antikapitalista, antiindustrijalac, gotovo ko Amiškinja. Pa još i zeleno napredna. Ona krenula na Kosmaj, sad ne znamo da li prema Golom, Rutavom ili Malom, al’ sa kravu. Posle koučinga u Austriji, ipak ostaje nejasno, koju rasu krava će ona da gaji – simentalke, plimutrok ili jorkšir?!

 20. Konacno se isplatio kulturni rad Radosa Bajica!

 21. Nije morala ici sa kravom na Kosmaj. Ima jedan pasnjak na Vracaru…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix