nazad na vrh

Dijaspora traži otcepljenje od Srbije

Srbija će učiniti sve da spreči otcepljenje Dijaspore

CELA DIJASPORA / BEOGRAD, 31. avgust 2012, (Njuz) – U dopisu poslatom Vladi Republike Srbije kasno sinoć, srpska Dijaspora zahteva prekid svih odnosa sa Srbijom, kao i apsolutnu nezavisnost, uključujući poštovanje dijasporskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Najava otcepljenja dijaspore od Srbije stiže posle nekoliko godina loših odnosa između ova dva regiona.

– Odluka da dalje nastavimo sami, nezavisno od Srbije, nije doneta tek tako, već posle višegodišnjeg razmatranja odnosa Srbije i Dijaspore, gde osećamo da se sve pare slivaju u Srbiju a da Dijaspori ostaje tek toliko da ima za pristojan život i ništa vise – stoji u dopisu koji je faksom poslat u Vladu Srbije sinoć oko 21 čas.

– Srbija koči naš napredak, i osećamo kako bismo mnogo više postigli u svetu kada bismo nastupali kao nezavisna i autonomna celina – navodi Dijaspora u pismu – Nadamo se da ćemo ubuduće sa Srbijom moći da razvijemo dobrosusedske odnose – zaključuje se u pismu.

Kako se nezvanično saznaje, Srbija ipak neće tako lako dopustiti jednostrano otcepljenje Dijaspore i već stižu izveštaji o vojsci i tenkovima koji se gomilaju na administrativnim granicama sa Dijasporom.

Viktor Marković

  • Samo da ne bude onaj ženski veljin klon!
   Pokušavam da zamislim administrativnu granicu sa Dijasporom. Ona sigurno ide kroz naše novčanike (ako smo mi braća, nisu nam kese sestre!)

 1. Inace su vam vesti dobre, ali ova nije nesto posebno, prosek. Veliki pozdrav.

 2. odo ja u dragovoljce!

  ihaaaaj žurkaaa %)

  • htedoh da rečem – kakvo bi zadovoljstvo bilo ratovati po LA, NY, Čikagu, Torontu, Štokholmu, Malmeu, Sidneju, Johanesburgu, Beeeču, Minhenu i ostalim srpskim gradovima

 3. Ako i devizni penzioneri odluce da odu odavde, pre nego sto stignemo da ih opelješimo, od čega ćemo da živimo!?

 4. Dijaspora je srce Srbije!

 5. Otkad se oni , mislim ti sto hoce da se otcepe zovu “Dijaspora”?…

 6. “Земља која има овакву младост не мора да брине за будућност своје дијаспоре!”

 7. Neka su im u Srbiji bankovni računi, a oni kako hoće :)

  PS. oDcepljenje (ispred c, č i ć slovo d ne prelazi u t)

 8. Ministarstvo dijaspore je najavilo reformu obrazovanja u cilju zadržavanja što više mladih talenata u dijaspori posle školovanja. Naime, više godina unazad je primetan odliv mladih mozgova nazad u Srbiju a za njihovo školovanje je uložen značajan trud. Mladi dolaze u Srbiju da rade za minimalnu platu ali kažu da je zato provod dobar i kvalitet života daleko bolji od njihove domovine. Ministar kaže da nije zabrinut jer se reforma zasniva na realnim ciljevima i da dijaspora nema šta da brine za svoj prirodni priraštaj.

 9. За Њуз једна анонимна дијаспорска сепаратистичка организација.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix