njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. okt. 2010

Đilas pozvao građane da izađu iz kuće

Zaboravio da pusti Beograđane napolje

BEOGRAD, 25. oktobar, 2010. (Njuz) – Prošlo je skoro četrdeset i osam sati od završetka večitog derbija, ali velika većina Beograđana i dalje sedi zaključana u svojim kućama. Pretpostavlja se da je za ovu neobičnu situaciju glavni “krivac” gradonačelnik Dragan Đilas koji je pozvao građane da pre, za vreme i posle derbija ne izlaze iz kuće kako bi se izbegli potencijalni incidenti.

– Istina je da sam dao takav savet građanima, ali je greška bila u tome što nisam precizirao kada tačno da uđu u svoje stanove i kada mogu da izađu. Sada je situacija takva da im se gotovo sigurno ništa neće dogoditi ukoliko baš moraju da izađu iz kuće – rekao je Đilas.

Poziv gradonačelnika da slobodno napuste stanove jer im se najverovatnije ništa neće desiti stiže u pravi čas jer su mnogi od naših sugrađana već gotovo četiri dana u svojim kućama. Jedan od zabarikadiranih beograđana, Miloš Branković nam je kroz vrata svoga stana rekao kako se u kuću sa porodicom zatvorio čim je čuo upozorenje gradonačelnika, a to je bilo čitava dva dana pre nego što je najveća fudbalska predstava uopšte započela.

– Ne znam, ja sam poslušao gradonačelnika i istog trenutka nakon njegovog saveta da se zatvorimo i ne izlazimo iz stanova pozvao ženu da brzo dođe sa posla, pokupio decu iz vrtića i zamandalio se u stan, baš kao i većina naših komšija iz zgrade. Ako kažete da je sad sve bezbedno, to je odlična vest, jer sam u brzini zaboravio da se snabdem hranom i vodom, tako da smo već bili pri kraju zaliha. Ostala nam je još jedna flaša koka-kole i mala teglica eurokrema, posle toga bismo najverovatnije izvlačili slamke koga da pošaljemo do „Maksija“ – objašnjava Branković.

Gradonačelnik kaže kako mu je žao što je došlo do nesporazuma, ali da mu je drago da građani slušaju njegove savete.

– Ovakve situacije nikome ne odgovaraju i meni se čini da će nakon ove fudbalske utakmice ljudi samo još više zamrzeti fudbal. Pohvalio bih policijske snage koje su ovaj put uspele da sačuvaju obnovljeni mamograf kao i zgradu DS-a u kojoj se u tom trenutku po nekim procenama nalazilo i do deset trudnica – zaključio je Đilas.

Viktor Marković

 1. Nindza kaže:

  Bravo! Pogotovo za mamograf i trudnice :0)

 2. Špiro Woljf kaže:

  Samo nek nam ga dobri Bog čuva, da imamo koga da nam kaže šta da radimo!

 3. Kole Timočki kaže:

  Odličan primer dobre prakse

 4. unutrasnjostalac kaže:

  Tri put URA za tekstove!
  Samo raspaljuj, turio sam vas u speed dial.
  GIT me je posebno razveselio :-)

 5. Драгослав kaže:

  Исти методи само различити људи. Види се ко је демократа.
  Милошевић није позвао људе да изађу из кућа после помраћења сунца.
  А и дрвосеча је успео да утера само београђане у куће, док је Милошевић
  урадио то целој Србији. Да се зна ко је тата. Додуше можда је Београд
  важнији од остатка Србије.

 6. pitagora kaže:

  Mnogo mi se dopala slika gradonačelnika, pa bih molio redakciju da mi je ustupi u odgovarajućem formatu kako bih istu uramio i okačio iznad školske table u učionici. Kad smo bili đaci postojala je priča “Drug Tito gleda sve nas”, mislim da bi sa ovom slikom i odgovarajućom pričom o tome koga gleda gospodin gradonačelnik značajno unapredili odnos đaka prema školi, ali i široj društvenoj zajednici…
  Pozdrav, srednjoškolski profesor…

 7. grcman tutlja kaže:

  ovaj li je caknut

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *