nazad na vrh

Đilas založio Most na Adi za vraćanje kredita Demokratske stranke

U DS-u ubeđeni da će most biti dovoljan za otplatu kredita

 

BEOGRAD, 9. mart 2013, (Njuz) – Predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odlučio je da za kredit koji je ta stranka podigla založi Most na Adi umesto stanova fukcionera stranke, kako je ranije bilo planirano, saznaje Njuz.

Predsednik DS-a se, prema našim saznanjima, na ovaj nimalo lak korak odlučio prvenstveno zbog jednostavnijih procedura.

– Mnogo je lakše založiti jedan objekat koji mnogo vredi nego veliki broj malih objekata čija vrednost tek treba da se utvrdi. Kada je u pitanju Most na Adi, čak nema potrebe ni da banka procenjuje vrednost jer je ona opšte poznata – rekao je Njuzu sagovornik iz vrha stranke.

Na pitanje da li će most bio dovoljna garancija, ovaj funkcioner DS-a odgovara potvrdno.

– Most će biti dovoljan za otplatu kredita i ne samo to. Bićemo u mogućnosti da podignemo još jedan kredit, a možda uzmemo i dozvoljeni minus. Razmatramo sve opcije, a trenutno usaglašavamo uslove sa bankom – kaže naš sagovornik.

Kako Njuz saznaje, banka će posle preuzimanja mosta sprovesti svoj sistem naplate njegovog korišćenja. Gradonačelnik Beograda se teška srca odlučio na ovaj kontroverni korak, a naš sagovornik ističe da je to još jedan pokazatelj njegove veličine i požrtvovanosti.

– Predsednik (stranke – prim. aut) voli da noću, posle teškog dana, izađe na terasu i pogleda svoj most, koje je uvek smatrao svojim čedom. Neće biti lako kada ubuduće bude pogledao u tom pravcu i na pilonu bude video svetleći logo banke, ali kada je stranka u pitanju, za njega nema dileme. Ona je važnija od svega – zaključio je sagovornik Njuza.

Nenad Milosavljević

 1. Ozbiljna strana, ozbiljne garancije.

 2. Sada neka banka cuva sajle od SSS-ovaca( Sakupljaci Sekundarnih Sirovina).
  Za nedaj Boze mu ostaju sine u Bulevaru, BusPlus validatori, zuto plave linije Parking servisa, PKB krave, Poslovni prostorcici…

 3. А, зашто је мост жуто-плав?

 4. Nije u vezi teme ali je vest hitna-valjevski sud krade Njuz vesti,bre!!
  http://www.telegraf.rs/vesti/584099-deda-iz-valjeva-u-zatvoru-jer-nije-pokosio-travu

 5. Aha na most koji napravise demokrate stoji hipoteka…a to su hteli oni kojima je u ratno vreme svaki stari most bio diskoteka.

 6. Ma, mislili su založiti satove članova GO-a, ali na vrijeme shvatili da je most jeftiniji…

 7. Kad može Arena, može i most.
  Samo koja banka bi prihvatila most kao garanciju u Srbiji sa ovakvom vladom? Kad su ovi prošli put bili na vlasti, broj mostova u Srbiji se prilično smanjio.

 8. Hapsite ga Vucicu poslenji je cas!
  Evropska Unijo ne primaj SRBIJU dok ne uhapsi najvece korupcionasko jezgro zvano DJILASOVA VUCJA JAZBINA!

 9. Nema veze, drvoseku ce ostati cuvene “prilazne saobracajnice” koje su skuplje od mosta. Jedino ce sliku kvariti bancine naplatne rampe na pocetku i kraju mosta. Nesto slicno video sam na mostu koji povezuje Svedsku i Dansku, ali on je dug 17 km.

  • Naš je duži, ako se uzme u obzir da je most od 960 m prešao preko svega 150 m širine plovnog puta. To je veština, bre!
   A ne ono švedsko-dansko sranje, da napraviš most od 17 km preko mora od 17 km?!

 10. Jedan od mojih afričkih drugara je povukao dugoročni kredit od 33 leta, zaposlio i unapred platio mladu Afrikanku iz Dominikanske Republike u Africi da mu čuva krave, ali mlada Dominikanka je jednako brzo nestala sa kravama.

  Godinu dana kasnije moj drugar Afrikanac me poseti, pa kako moj podrum nikada posetio nije, priča mi da je u mojoj kući, ”kao po običaju uvek sve čisto”, žali mi se da mu je unapred plaćena Dominikanka pojela kredit i stoku, i na kraju mi plati avion da posetim njegovo selo u Etiopiji i da proverim nedostatak krava.

  Dominikanku nismo našli, štala je bila bez krova i bez zidova, ograda je bez plota bila, ali kredit i kamate su i dalje tekli kao mutna nizbrdna voda.

 11. pametan zucko.zalozi most koji ne sluzi nicemu a zadrzi stanove koji imaju upotrebnu vrednost.odma ga postaviti za premijera.covek zna s parama.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix