njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. okt. 2010

Dinar za predsednika

BEOGRAD, 15. oktobar 2010, (Njuz) – Posle objavljivanja priloga u jučerašnjem izdanju emisije “Explosive” na Prvoj TV, televiziji sa nacionalnom pokrivenošću, u kome se govorilo o tome da beogradski prosjaci mesečno zarađuju više nego mnogi zvaničnici Republike Srbije, usledile su i prve reakcije.

Redakciji Njuz.net-a javila se Milosija Pokrajac (84) bez stalnog prebivališta, privremeno smeštena u Beogradu, zaposlena na parkingu ispred TC „Ušće“ i ponudila svoju pomoć državnim funkcionerima.

Milosija je odlučila da se, kao prvo, pridruži FB grupi „Dinar za predsednika“, jer misli da je on najvažniji čovek u zemlji, i kako kaže:  – Kome ću dam ako njemu neću, pa tri unučeta čuvam od tijeh para, šta su još jedna gladna usta? Samo nek je on meni živ i zdrav! Čula sam da se tamo skupljaju pare da se pomogne čoveku, pa ću kupim jedan lak-tok, da naučim i ja taj fejsbuk i da se učlanim. I evo, obećavam, svaki dan ću jedan sat da prosim za njega, ’oću, što da neću –  kaže vidno potresena Milosija, koja je emisiju o lošem finansijskom stanju srpskog državnog rukovodstva gledala u jednoj od prodavnica tržnog centra grejući se i merkajući nov plazma TV za svoje unuke.

Gospođa Milosija je, iako u poznim godinama i lošeg zdravstvenog stanja, kada je čula koliko ministar Dinkić insistira na štednji i smanjenju budžetske i javne potrošnje u vreme krize odlučila da pomogne i njemu – Ne mogu sve da ih izranim, očiju mi, al’ mi žao kad vidim da se tako mlada deca muču i u krizu su, pa sam pozvala kolege da skupimo neki dinar i doniramo u taj buđet. Nama malo, a državi mnogo. I do neba mu fala što ne plaćam porez, ne znam kako da mu se odužim drukćije, jer eto, da nije njega ne bih mogla da prosim po ulicu – sa suzama u očima dovršava svoju priču baka Milosija, odlučna da svoje bogatstvo podeli sa svima onima kojima je pomoć neophodna.

Milosija i njene kolege prosjaci odlučili su da osnuju regionalno udruženje i obavežu se da od dnevne zarade odvajaju po jednu satnicu kako bi pomogli i ostalim ministrima u Vladi, jer, kako kažu, nije fer pomoći samo nekima, i ostalima je pomoć potrebna, i to hitno.

T.G.

 1. DJOLE035 kaže:

  Evo ideje za dinkica da i njima uvede fiskalne kase da popuni malo budzet

 2. Kole Timočki kaže:

  Zaista divan primer uvažene gospođe Milkosije. Predlažem da se ovaj primer koristi kao primer dobre prakse.

 3. Blagzor kaže:

  Ja nisam za to da ovi prosjaci prođu tako jeftino!
  A gde je njihovo prijavljivanje imovine?Ko zna koliko se tu novca krija :D

 4. ja kaže:

  apsolutno uopste nije smesno

  1. sasa kaže:

   Da li je smešno ili nije zavisi ko ima kakav smisao za humor, kao i od toga da li je u pitanju geg ili sarkazam… Think about that

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *