nazad na vrh

Dinkić i dalje podstanar

Foto: Blic.rs

BEOGRAD, 22. novembar 2010 (Njuz) – Ministru ekonomije i  regionalnog razvoja i potpredsedniku Vlade Srbije, Mlađanu Dinkiću odbijen je zahtev za stambeni kredit i pošto je, kako su mediji objavili, već prodao svoj stari stan na Novom Beogradu, prinuđen je da živi u iznajmljenoj sobi od 18 kvadrata dok se ne snađe.

Iz ranijih izveštaja u domaćim medijima poznato je da je njegov ekonomski status vec duže vreme ugrožen i da je zahvaljujući ljudima dobre volje i nesebičnoj pomoći bliskih članova porodice uspeo da skupi 20% učesća koji su mu bili potrebni da bi aplicirao za kredit u Banci Intezi.

– Ne znam kako se to desilo. Uveravali su me da je sve u redu i onda ovaj hladan tuš. Malo sam požurio sa obaveštavanjem medija, bio sam tako srećan što ću imati svoj studio. Hteo sam u potpunosti da se posvetim svojoj prvoj ljubavi, muzici. Sada sve to moram da odložim i vratim se poslu koji trenutno radim, a to je ministrovanje – izjavio je Dinkić.

Nismo uspeli da dobijemo zvanično objašnjenje iz Banke Inteze usled stavljanja ovog slučaja pod oznakom poslovne tajne. Kako nezvanično saznajemo Dinkić je na formularu pod “zanimanje” uneo muzičar i tako doveo celu aplikaciju u pitanje zbog nejasnih izvora prihoda.

Posle ovog dramatičnog razvoja događaja koja su potpredsednika vlade ostavila na ivici egzistencije, Vlada Srbije je uplatila jednokratnu pomoć u visini jednogodišnje kirije jer se, kako kaže premijer Cvetković, ne može dozvoliti da ministar i potpredsednik ostane na ulici.

Radio televizija Srbije je odmah reagovala organizacijom Teletona za Dinkića pod sloganom “Teleton za rentiran dom”, koji je naišao na dobar odaziv građana Srbije, koji su konačno našli smisleni način da svoj višak od mesečne zarade pametno utroše i usmere ministra ka novoj karijeri.

Dinkić se  zahvalio svim ljudima dobre volje i rekao da gleda i dobru stranu nastale situacije – Sada ću imati više inspiracije za svoju muziku, jer se svaka umetnost iz patnje rađa, a svakako da ću uložiti veći trud u savladavanje akustične gitare, jer zbog visokih računa za električnu energiju, neću moći više da vežbam na stratokasteru.

Ukoliko i vi želite da pomognete ministru Dinkiću da promeni karijeru i konačno se skući, ostavite mu poruku na našoj Fejsbuk strani a mi ćemo u vaše ime to proslediti nadležnima.

Vlada Uživo

 1. Uredništvo, lektorišite tekstove. Piše se “potpredsednik”.

 2. Još samo da u prvoj rečenici Vlada dobije veliko slovo :)

 3. Aj’ za poTpredsednika i da ti progledamo kroz prste zbog jednačenja po zvučnosti, ali “vlada” je zajednička imenica. Hvala ti Sudija :)

 4. Zaobidjite lektorisanje.
  Coek trazi stan, a mi ovde lektorisemo li lektorisemo:)
  Ne moj da nam Mladja zivi u 18 m2 :)
  Pomozimo coeku:)

  • Ma tako mu i treba. Kad su kolege muzičari kukali i kumili kod Mlađe da se uradi nešto za “njihovu stvar”, pravio se lud. Sad, kad hoće da manekeniše kao muzičar, eto mu. Da vidi kako je njima teško.

 5. Znate onu poznatu izreku Miroslave Pantić: Nemam izbora, moram u politiku.

  Tako je i Mlađa. Muziciranje mu nije išlo, pa je morao u ministre da preživi.

 6. Koga vi mislite da lozite s ovim glupostima. Ovo je smesno , da nece mozda i u narodnu kuhinju da krene da ide !

 7. @Filip: no shit Sherlock!

 8. Nedaj se, Filipe! Mnogi smo na tvojoj strani, samo da se camac ne prevrne…

 9. Kamo sreće da ministri i poslanici bar jedan dan prožive k'o prosečan srpski podstanar sa prosečnom srpskom (ne)platom… al’ na žalost ovakve vesti čitaćemo samo na humorističkim (i lopovskim, kad je ukradu odavde) sajtovima. :)

 10. Bravo za banku ! Pa i do sada je paćenik svirao falš, sve nas boli od njegove “muzike”. Još da napravi i studio i onda ćemo shvatiti kako neka muzika ubija brzo, a neka lagano, na duže vreme ! Neka se prijavi za socijalne stanove, ali na Kipru :)

 11. Nasa deca kada ostanu bez stana idu kod mame i tate,pa eto predloga za gospodina Dinkica,neka ide kod mame…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix