njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. jan. 2013

Dinkić naveo Preševo, Bujanovac i Medveđu kao primer uspešne decentralizacije

Dinkić naveo da je decentralizacija tolika da se u ovim opštinama čak govori i drugi jezik

BEOGRAD, 20. januar 2013, (Njuz) – Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ponovio je danas da je decentralizacija neophodna Srbiji. Kao jedan od najuspešnijih primera decentralizacije, Dinkić je naveo Preševo, Bujanovac i Medveđu, kao opštine „koje skoro uopšte ne zavise od Beograda“.

– Više puta sam ponavljao da su jaki regioni preduslov za jaku Srbiju, a da bi regioni bili jaki neophodno je da što manje zavise od glavnog grada – izjavio je Dinkić – Jedan od najboljih primera uspešne decentralizacije predstavljaju tri opštine na jugu Srbije, koji su toliko samostalne da skoro i da nemaju vezu sa Beogradom.

Dinkić je naveo da se decentralizacija u ovim opštinama ne odnosi samo na politiku i ekonomiju, već su njihovi građani vremenom počeli čak i da koriste drugi jezik i običaje.

– Decentralizacija je toliko uzela maha da ove opštine skoro pa deluju kao i da nisu u Srbiji – naveo je Dinkić i dodao da je za uspešnu decentralizaciju neophodno i da Beograd to prepozna i prestane da se meša u odluke lokalnih vlasti, osim u nekim situacijama kada to treba da učini „skoro pa neosetno kao i do sada“.

Marko Dražić

Darko Vidić

 1. h kaže:

  To nije Dinkic, to je krrrrrrrrreten :D

 2. coa kaže:

  Jutros su uklonili spomenik kako bi na njegovo mesto doshla bista Dinkica kako svira gitaru.Bice da ce i preshevska decentalizovana dolina pre u EU od nas.

 3. Славко kaže:

  Тако бре Њузовци, вратите се коренима (можда Вам је милије: back to the roots), уместо аутомутилација са Здравком Чолићем и сл. А што се Прешевске долине тиче, ту је весеље тек на помолу: не знам само јел’ оно Вељин багер опет путује, па молим упућеније за помоћ.

 4. Ja sam kaže:

  I ova Vlada uspesno nastavlja stazama prethodnika.
  Krajni cilj im je da ukinu sami sebe.

 5. seljak kaže:

  Decentralizacije je i kada Dinkić sve što nije njegovo(teritorija i imovina Srbije) prodaje strancima. Uskoro će i na njivama otvoriti nova radna mesta gde će se zaposliti nekoliko graničara ispred tabli sa tekstom: PRIPREMITE PASOŠE. ULAZITE NA TERITORIJU UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA.

  1. scoby kaže:

   Mladja se hvali kako tek sad u novoj Vladi moze da prikaze svoj raskosni (ekonomski) talenat, ali ipak to nije istina. Da je tako, opstine iz Presevske doline bi prodao arapima i tako jednim udarcem ubio 2 muve. Ovako, doveo je Presevo nadomak Beograda.

 6. Tagore kaže:

  Pobožni zanatlija, domaći patrioJota, izbeglica Kamenko Rezić – (Melbourne / Australia), želi investirati širom južne Srbije i besplatno zaposliti stotinu mladih učenika kamenorezačkog zanata.

  – Molim sve mlade ljude bez zanata od 18-45 leta da dovuku profesionalnu hranu, odeću, obuću, kamen, mermer, kamenorezačke mašine i alat u Preševo, kako bi u mojoj novoj kamenorezačkoj infrastrukturi u roku od 1095 dana besplatno naučili kamenorezački zanat – piše domaći patrioJota, izbeglica Kamenko Rezić iz Melburna.
  http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/363628/Spomenici-vojnicima-svuda-po-Presevu-i-Bujanovcu

  Ja, mnogo volim naše domaće patriJote iz Melburna, te ovim putem na ‘Australian Openu’ želim da pozdravim i izdajnika srpskoga naroda, besplatnog graditelja posmrtnih srpskih sanduka po leđima prevarene srpske dece, kratkonogog batu Sašu iz navedenog australijanskog grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.