njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. jan. 2013

Dinkić naveo Preševo, Bujanovac i Medveđu kao primer uspešne decentralizacije

Dinkić naveo da je decentralizacija tolika da se u ovim opštinama čak govori i drugi jezik

BEOGRAD, 20. januar 2013, (Njuz) – Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ponovio je danas da je decentralizacija neophodna Srbiji. Kao jedan od najuspešnijih primera decentralizacije, Dinkić je naveo Preševo, Bujanovac i Medveđu, kao opštine „koje skoro uopšte ne zavise od Beograda“.

– Više puta sam ponavljao da su jaki regioni preduslov za jaku Srbiju, a da bi regioni bili jaki neophodno je da što manje zavise od glavnog grada – izjavio je Dinkić – Jedan od najboljih primera uspešne decentralizacije predstavljaju tri opštine na jugu Srbije, koji su toliko samostalne da skoro i da nemaju vezu sa Beogradom.

Dinkić je naveo da se decentralizacija u ovim opštinama ne odnosi samo na politiku i ekonomiju, već su njihovi građani vremenom počeli čak i da koriste drugi jezik i običaje.

– Decentralizacija je toliko uzela maha da ove opštine skoro pa deluju kao i da nisu u Srbiji – naveo je Dinkić i dodao da je za uspešnu decentralizaciju neophodno i da Beograd to prepozna i prestane da se meša u odluke lokalnih vlasti, osim u nekim situacijama kada to treba da učini „skoro pa neosetno kao i do sada“.

Marko Dražić

Darko Vidić

 1. h kaže:

  To nije Dinkic, to je krrrrrrrrreten :D

 2. coa kaže:

  Jutros su uklonili spomenik kako bi na njegovo mesto doshla bista Dinkica kako svira gitaru.Bice da ce i preshevska decentalizovana dolina pre u EU od nas.

 3. Славко kaže:

  Тако бре Њузовци, вратите се коренима (можда Вам је милије: back to the roots), уместо аутомутилација са Здравком Чолићем и сл. А што се Прешевске долине тиче, ту је весеље тек на помолу: не знам само јел’ оно Вељин багер опет путује, па молим упућеније за помоћ.

 4. Ja sam kaže:

  I ova Vlada uspesno nastavlja stazama prethodnika.
  Krajni cilj im je da ukinu sami sebe.

 5. seljak kaže:

  Decentralizacije je i kada Dinkić sve što nije njegovo(teritorija i imovina Srbije) prodaje strancima. Uskoro će i na njivama otvoriti nova radna mesta gde će se zaposliti nekoliko graničara ispred tabli sa tekstom: PRIPREMITE PASOŠE. ULAZITE NA TERITORIJU UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA.

  1. scoby kaže:

   Mladja se hvali kako tek sad u novoj Vladi moze da prikaze svoj raskosni (ekonomski) talenat, ali ipak to nije istina. Da je tako, opstine iz Presevske doline bi prodao arapima i tako jednim udarcem ubio 2 muve. Ovako, doveo je Presevo nadomak Beograda.

 6. Tagore kaže:

  Pobožni zanatlija, domaći patrioJota, izbeglica Kamenko Rezić – (Melbourne / Australia), želi investirati širom južne Srbije i besplatno zaposliti stotinu mladih učenika kamenorezačkog zanata.

  – Molim sve mlade ljude bez zanata od 18-45 leta da dovuku profesionalnu hranu, odeću, obuću, kamen, mermer, kamenorezačke mašine i alat u Preševo, kako bi u mojoj novoj kamenorezačkoj infrastrukturi u roku od 1095 dana besplatno naučili kamenorezački zanat – piše domaći patrioJota, izbeglica Kamenko Rezić iz Melburna.
  http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/363628/Spomenici-vojnicima-svuda-po-Presevu-i-Bujanovcu

  Ja, mnogo volim naše domaće patriJote iz Melburna, te ovim putem na ‘Australian Openu’ želim da pozdravim i izdajnika srpskoga naroda, besplatnog graditelja posmrtnih srpskih sanduka po leđima prevarene srpske dece, kratkonogog batu Sašu iz navedenog australijanskog grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *