njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. nov. 2010

Dinkić: Novi akcioni plan za razvoj Smedereva

Šansa za razvoj u samom imenu

BEOGRAD, 1. novembar 2010, (Njuz) – Ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić predstavio je danas novinarima novi akcioni plan Vlade za razvoj opštine Smederevo, koji bi trebao da poveća prihode grada i okoline za deset puta i više. Dinkić je u dužem izlaganju objasnio smisao plana:

– Svi znamo za fantastičan uspeh Crne Gore u poslednjih par godina kada su napravili privredni bum prodajući Amerikancima svoje .me Internet domene. Poučeni njihovim iskustvom, došli smo na, biću neskroman i reći, genijalnu ideju za razvoj opštine Smederevo – rekao je Dinkić.

– Prvi korak je da građani Smedereva na referendumu izglasaju nezavisnost i da Smederevo postane grad-državica poput San Marina ili Monaka. Naravno, dogovorili bismo se da u praksi Smederevo ostane u sastavu Srbije. Za plan je bitno samo da formalno bude nezavisna država, ali mi bismo svi znali da nije.

– Nakon toga podnećemo ICANN-u (međunarodna organizacija za rukovođenje Internet domenima prim. Njuz) zahtev da Smederevo dobije svoj Internet domen “.SM”. Siguran sam da već vidite kuda ciljamo. Tako je genijalno. Potom sledi agresivna marketinška kampanja kako bi se celom svetu ponudili pornografski domeni sa SM (Sado-Mazo) završetkom: Bondage.sm, Domination.sm, Torture.sm, FootFetish.sm, Latex.sm, Hentai.sm, Mistress.sm, Leather.sm, i još puno sličnih. Svaki od ovih domena vredi bar milion dolara, a ovih podkategorija SM žanra ima na stotine i stotine – objasnio je Dinkić.

Ovaj akcioni plan Vlade Srbije već je naišao na pozitivne reakcije stranih investitora. Privrednici iz Nemačke i Japana su posebno zainteresovani da investiraju u Smederevo i okolinu, jer su ove zemlje poznate širom planete po svojoj razvijenoj SM produkciji.

Najavljeno je i da bi se u Smederevu mogao napraviti poseban centar za snimanje SM produkcije, jedinstven u Evropi. Posebno je naglašeno da bi se mogao kreirati smederevski brend za izvoz kožne odeće u celom svetu, što bi značajno pospešilo razvoj okolnih sela i dovelo do procvata kožarske industrije u regionu. Ministarstvo planira da raspiše konkurs za ime smederevskog brenda sa nagradom od 20.000 dinara pobedniku. Sredstva NIP-a biće alocirana malim privrednicima za početak rada pod tim brendom.

Da li je Srbija spremna za alternativnu ekonomiju? Ekonomski analitičar Nedeljko Silmanulić je prokomentarisao: – Nedavno održane “Parada ponosa” i “Oralna parada” u Beogradu pokazala je da je ovo društvo sasvim zrelo za usvajanje modernog svetskog standarda seksualnih sloboda i integraciju istog u privredne tokove. Tako ne vidim problem za razvoj SM industrije kod nas, naročito imajući u vidu pogodne trgovinske i carinske ugovore sa EU i Rusijom.

Ukoliko ovaj plan bude uspeo, Vlada je već najavila slične programe za opštinu Bečej (.bj – Blow Job), kao i za opštinu Despotovac (.dp – Double Penetration). Procenjuje se da bi dugoročno ovaj program Vlade mogao da poveća devizni priliv i smanji trgovinski deficit Srbije čak za dva do tri puta.

Istok Pavlović

 1. neriljano kaže:

  Citat: “Posebno je naglašeno da bi se mogao kreirati smederevski brend za izvoz kožne odeće u celom svetu”
  Ovo je ogroman korak za smederevsku kožarsku industriju. Joj, Boze, najzad da smederevski Velur proradi kao nekad…

 2. Vladimir kaže:

  Veoma dobra ideja, ali šteta što je domen .sm već zauzet, i to baš od strane San Marina :(

 3. noisy kaže:

  jel’ može da se preorderuje par domena?? xD Hitno!

 4. .bj никако не може везано да буде за тамо неки Бечеј, зна се, бДате… коме то припада од памтивека:

  Насеље Браће Јерковић!

  Кад је већ блоу џаб, да је и адекватан!

  1. JJ kaže:

   Au kako bi Jekovic onda bio poznat..hahaha :)

 5. Стојко Гузина kaže:

  Свака част Влади на овако далековидим плановима! Само јел вам то неки пријатељ ил недај боже род, стално га помињете именом а никако презименом. А овог Динкића увек опевате и именом и презименом, ко да га рекламирате стално.
  А могли би ту да се укључе и други градови. Имамо ми тога колко оћеш.
  На пример, Шабац би добио свој домен ŠA
  Шабац би био прави хит у суседној нам републици, ох опростите држави.
  Ево примера: туђман@уста.ŠA

  Па и Јагодина може дати свој допринос суседима!
  На пример, Јагодина би добила свој домен ЈA
  Ево примера: хасо@бали.ЈA
  каква би то навала била, ех.

  Требало је то да се пусти у месне заједнице, ако уопште још таква институција постоји па да народ да свој допринос и разграна овако добре идеје а не само да се Влада хвали како је све он смислио!

  1. Vanglica kaže:

   @Stojko Guzina – na tovju veliku nesrecu, ne znam na osnovu cega bi registrovali TLD “OT” – te da mozes da otvoris adekvatnu adresu guzina@idi.OT

 6. Odlicna ideja, sad treba samo da se nadamo da ce ovaj plan da se priemni i na ostale gradove, pa da nam svi gradovipostanu velike metropole:)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *