njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

19. jul. 2013

Direktor koji je zaposlio 28 članova svoje familije predložen za nagradu „Najplemenitiji podvig godine“

Direktor obećava da će nastaviti da pomaže rodbini da dođe do zaposlenja

BEOGRAD, 19. jul 2013, (Njuz) – Milinko Kovačević (59), direktor razvoja „Elektroprivredi Srbije“ predložen je za nagradu „Najplemenitiji podvig godine“ jer je u protekloj godini u tom javnom preduzeću uspeo da zaposli 28 članova svoje uže i šire familije.

Kovačevića je za ovu uglednu nagradu predložio Dragan Jović, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje na Paliluli.

– Zaposliti danas nekoga, dati mu hleb u ruke, u vreme ovakve krize podvig je jednak spašavanju davljenika iz nabujale reke ili evakuacije nemoćnih iz zapaljene zgrade. Upravo je to pošlo za rukom direktoru Kovačeviću, zahvaljujući kome na našem birou danas ima 28 nezaposlenih manje nego pre godinu dana. Kada bi u Srbiji bilo više direktora poput Milinka problem nezaposlenosti odavno bi bio rešen – rekao je Jović.

Milinko Kovačević ističe da je iznenađen interesovanjem medija za njegov slučaj i navodi da mu novostečena popularnost ne prija naročito.

– Ne mislim da je moj gest nešto posebno. Uradio sam ono što bi svaki drugi otac, stric, ujak, kum, šurak i pašenog učinio da se našao na mom položaju. Mislim da sam jednostavno bio na pravom mestu u pravo vreme – skromno kaže direktor Kovačević i dodaje da za svoj uspeh ne očekuje nikakvo društveno priznanje, jer mu je „najveća nagrada to što cela njegova familija redovno prima platu“.

On ističe da se nada da će nastaviti da pomaže rodbini da dođe do zaposlenja.

– Sad za Svetog Iliju u našem rodnom selu imamo veliko porodično okupljanje, kada očekujem da me još nekoliko članova šire familije zamoli da ih zaposlim. Naravno da ću to učiniti pa će moj rekord biti još i bolji – istakao je Milinko.

Marija Vukić (38), jedna je od onih koje je direktor Kovačević zaposlio.

– Srednju medicinsku školu završila sam još pre 20 godina, ali nikako nisam uspevala da nađem posao. I već kad sam pomislila da moj život više nema smisla, niotkuda se pojavio ujka Milinko i zaposlio me u računovodstvu. On je moj heroj – kaže Marija i dodaje da je dan kada ju je ujka zaposlio slavi kao svoj drugi rođendan.

Bojan Ljubenović

 1. premijer iz senke kaže:

  Car ovaj Milinko! U sledecoj rundi neka zaposli i mrtve pretke, sto samo zivi da rade, glupo je!

 2. viduka kaže:

  Priavljujem Sutanovca, a tepa mu mu mu ….se Sule, ojadio je drzavu za milion eura

 3. Nesa kaže:

  Ja bi ga predlozio i za Nobelovu nagradu.Ovo je mali korak za preduzece,a veliki za njegovu rodbinu.

  1. grammer nazi kaže:

   Ja bih. Ne poznajes osnovna pravila pravopisa i gramatike.

   1. iva kaže:

    grammer?! GRAMMER?! da nije mozda grammar? posto smo prvi deo tvog nicka otpisali kao besmislen ostao je samo ovaj drugi…

 4. ariela kaže:

  Dobar covek, steta sto mi nije rod…

 5. Pera Detlić kaže:

  A dedu? Mislim kad može Krkobabić Senior senior da radi, zašto Milinkov deda da se oseća kao 13-o prase.

 6. Stefan kaže:

  Hahahah ovo je ludnica!Bas znaju ovi iz njuz-a da iskarikiraju desavanja…Ali nije daleko od istine…Svi direktori su takvi u Srbiji.

 7. Zoin Mihailo kaže:

  Milinko Kovačević (59), direktor razvoja „Elektroprivredi Srbije“ treba da bude pohvaljen od Antikorupcijske komisije jer nije primio ni evra mita, što je prvi slučaj u istoriji javnih preduzeća. Nadamo se da će direktor da patentira ovaj sistem zapošljavanja u Zavodu za patemte, a preporuke će dobiti od svih rođaka koje je zaposlio. Još jedan momenat je bitan a to je poruka koju šalje mladima, da stvaraju velike porodice jer će sutra kada dođu na vlast moći da ih zaposle u svojim državnim javnim preduzećima.
  Milinko, čoveče, ti mi daješ nadu, i žao mi je što mi nisi tata, ujko, deda, brat, sinovac, deda, ili šta još, ne mogu da se setim.

  1. Pera Detlić kaže:

   Šurnjaja, svastika, jetrva, zaova, kurajber, bela pčela, tetka, teča, surdepač, sukurdov, kurlebalo, kurdjel….i još mnogo toga na kur*

  2. djoleo kaže:

   To vec ne znamo, jer mito nije bio tema ovog pisanija

 8. aleksandar kaže:


  na našem birou danas ima 28 nezaposlenih manje nego pre godinu dana

  i ovi se ubili od posla :)

 9. Djura kaže:

  Milinko II, potpredsednik opštine X, kondukter sa kupljenom diplomom menadžmenta na fakultetu koji je otvorio u mesnoj zajednici za sebe i osobe sličnih intelektualnih kapaciteta, prvak Srbije u zapošljavanju u javnim preduzećima, prvenstveno vodovodu, gde zaposleni u jutarnjim časovima dolaze da zauzmu red, kako bi uspeli preko dana da imaju gde da sede.

 10. celtic kaže:

  ‘…direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje na Paliluli’.
  Trajno mi nije dobro.

 11. Mirko Pejic kaže:

  Srbija je zemlja uspesnih sibicara ili zemlja klonova Srecka Soica. Oni koji nisu ni jedno ni drugo svojim ponasanjem i stavovima iz dana u dan samo ohrabruju sibicare i Soice da su u pravu sto sibicare i narucuju Lepa Brena za cetiri osobe.

 12. zexx kaže:

  Ne bih ja voleo da mi je ovaj rod.
  Zaposlio ovu jadnicu sa samo 38. god,a lepo je mogla jos par godina da se grebe od svojih i zivi sa njima…sad ce joj svi u kuci prigovarati -sto ne ode kad ima posao i svoj zivot-.

 13. Tagore kaže:

  Na jeziku Molijera ova familija se po udaji/ženidbi zove ”lepa familija”.
  Iz nežnosti i ljubavi ”lepu familiju” čini sve što je na suprotnoj strani, pa ako je direktor razvoja imao devetoro dece, po srpskom zakonu bi mogao da zaposli oko 91 familiju.

  ”Belle-famille” u množini postaje ”belles-familles”, i tek tada nabrajamo zaposlene članove nove porodice: ”belle-mère, belle-soeur, belle-fille, beau-père, beau-frère, beau-fils”…

  Molière ugleda svoju ”lepu familiju”, pa cepa košulju, skače u Senu i udavi se.
  (Quel bel homme!)

 14. Tagore kaže:

  – Ali ako se moja žena preuda?
  Jednostavno udvostručiš broj zaposlenih.
  – A ako mi moj sin sa Kopakabane svake dovede po jednu novu snaju?
  Od nove mlade svake godine dobijaš i po jednu mlađu priju, a dužan si i sve svastike tvoga sina da zaposliš.

  Na jeziku Kopakabane svastika se kaže ”cunhada”.
  Evo i primera dveju KUNJADA koje si dužan da zaposliš:
  http://8d.img.v4.skyrock.net/2109/80372109/pics/3096586087_1_3_VlmoNY4l.png

 15. iva kaže:

  Milinkova šurnjaga Nikolija, koja je inače svojevremeno njegovoj supruzi Svetlani rekla da je “šteta što se udala za takvog nesposobnjakovića”, jedini je član familije koji je izvisio za zaposlenje…

 16. nonimus kaže:

  Ništa čudno – šta će to u njuzu :)
  Da je u privatnom preduzeću onda bi me začudilo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *