nazad na vrh

DIRLJIVO: Verni autobus GSP-a prevalio 1000 kilometara da bi pronašao svog vozača u Nemačkoj

Ekskluzivna fotografija emotivnog susreta

BEOGRAD, 19. februar 2019, (Njuz) – Autobus GSP-a prešao je više od 1.000 kilometara da bi pronašao svog vozača koji ga je napustio i otišao u Nemačku da radi.

Vozača koji sada živi i radi u Minhenu čekalo je veliko iznenađenje kada je jednog jutra krenuo na posao.

– Kada sam izašao iz zgrade, ugledao sam autobus kako stoji ispred ulaza. Kada me je primetio, počeo je veselo da turira. Odmah sam bio siguran sa je to moj Mićko, tako sam ga zvao. Prepoznao sam ga po specifičnom ogrebotinama na vratima i krznu kojim sam obložio volan – izjavio je vozač Radovan Ninčić za Njuz.

On, kako kaže, ne zna kako je autobus uspeo da prevali toliki put i dođe baš ispred njegove zgrade, ali pretpostavlja da je pratio trag mirisa.

– Izgleda da još nisam u potpunosti sprao miris dizela i enterijera autobusa, pa me je tako našao. Moram priznati da sam se malo i rasplakao kada sam video Mićka, bili smo baš dosta vezani, ali sada imam problem što ne znam gde da ga smestim. Imam garažu, ali autobus je prevelik za nju. Za sada ga držim u stanu. Voli da noću uskoči kod mene i žene u krevet i spava kod naših nogu, ali moraćemo da nađemo neko trajnije rešenje – naveo je Ninčić i zaključio da se posle svega svakako više neće razdvajati od svog vernog četvorotočknog ljubimca.

Nenad Milosavljević