nazad na vrh

DJ-evi najavili proteste ispred vlade jer im muzička fontana uzima posao

Pixabay
DJ MKDSB je najavio da će ispred vlade pustiti svoj "Zabrinuti miks"FOTO: Pixabay

BEOGRAD, 7. jun 2017, (Njuz) – Veliki broj didžejeva najavio je da će izaći na proteste ispred Vlade Srbije jer im je fontana na Slaviji za samo tri dana rada gotovo prepolovila prihode.

Didžejevi tvrde da im muzička fontana “uzima hleb“ i da ima povlašćen položaj u odnosu na njih jer joj je omogućeno da muziku pušta čak dva puta dnevno svakog dan.

– U pitanju je potpuno nelojalna konkurencija jer niko od nas nema priliku da muziku pušta dva puta dnevno na jednom od najvećih trgova u prestonici. Pritom fontana sve vreme “vrti“ potpuno isti set pesama, ne trudi se čak ni da miksuje, što je sa aspekta didžejinga nedopustivo – Kaže DJ MKDSB iz Beograda.

Prema njegovim rečima, didžejevi će tražiti ili da se fontani oduzme dozvola za puštanje muzike ili da se i njima omogući da puštaju muziku na Slaviji.

– Ovo samo pokazuje kakav odnos država ima prema didžejevima. Mi smo praktično građani drugog reda, čak i fontana ima više prava od nas, tako da nam nije preostalo ništa nego da krenemo u proteste – objasnio je za Njuz MKDSB.

Iz Udruženog granskog sindikata didžejeva najavljeno je da će, ukoliko protest upozorenja ne urodi plodom, didžejevi radikalizovati proteste tako što će svojim miksetama i zvučnicima blokirati Nemanjinu ulicu.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. A o dimu koji zaklanja vidik na fontanu, dimu koji već 20 dana izbija iz spaljene deponije u Vinci, dimu sa otrovnim gasovima koji su bezopasni-za mrtve, dimu koji je primetio ,,neznatan broj’ od milion beogradjana…ni reci!?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix