nazad na vrh

Đoković predložio da se mečevi Australijan Opena igraju u Srbiji pre 22h

BEOGRAD, 22. oktobar 2021, (Njuz) – Najbolji teniser sveta Novak Đoković, predložio je danas organizatorima Australijan Opena da se svi mečevi ovog turnira igraju u Srbiji, i to u terminima pre 22h.

Na taj način, objasnio je Đoković, neće postojati bojazan da bi neko od tenisera mogao odustane od turnira samo zato što nije vakcinisan, a i tribine bi bile pune.

-Zašto bi Australijan Open po svaku cenu morao da se igra u Australiji? Mere koje se tamo sprovode u borbi protiv korone veoma su rigorozne i mogu da ugroze sam turnir. U Srbiji je atmosfera mnogo relaksiranija i jedino što je bitno jeste da se mečevi završe do 22 časa, što nije neki problem jer bismo počinjali ranije – smatra Đoković.

-Na ovaj način bismo izbegli etiketiranje tenisera i podelu na one koji su za ili protiv vakcine. Svako ima pravo na svoj izbor i premeštanjem turnira u Srbiju, u termine koji su pre 22h, igrači bi bili oslobođeni pritiska da moraju da se vakcinišu kako bi učestvovali na prvom grend slemu u sledećoj godini – istakao je broj 1 na ATP listi.

Đoković je napomenuo da još uvek ne želi da otkriva da li je vakcinisan i dodao da se protivi tom pitanju, pogotovo ako se postavi posle 22h.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix