njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. okt. 2021

Đoković predložio da se mečevi Australijan Opena igraju u Srbiji pre 22h

BEOGRAD, 22. oktobar 2021, (Njuz) – Najbolji teniser sveta Novak Đoković, predložio je danas organizatorima Australijan Opena da se svi mečevi ovog turnira igraju u Srbiji, i to u terminima pre 22h.

Na taj način, objasnio je Đoković, neće postojati bojazan da bi neko od tenisera mogao odustane od turnira samo zato što nije vakcinisan, a i tribine bi bile pune.

-Zašto bi Australijan Open po svaku cenu morao da se igra u Australiji? Mere koje se tamo sprovode u borbi protiv korone veoma su rigorozne i mogu da ugroze sam turnir. U Srbiji je atmosfera mnogo relaksiranija i jedino što je bitno jeste da se mečevi završe do 22 časa, što nije neki problem jer bismo počinjali ranije – smatra Đoković.

-Na ovaj način bismo izbegli etiketiranje tenisera i podelu na one koji su za ili protiv vakcine. Svako ima pravo na svoj izbor i premeštanjem turnira u Srbiju, u termine koji su pre 22h, igrači bi bili oslobođeni pritiska da moraju da se vakcinišu kako bi učestvovali na prvom grend slemu u sledećoj godini – istakao je broj 1 na ATP listi.

Đoković je napomenuo da još uvek ne želi da otkriva da li je vakcinisan i dodao da se protivi tom pitanju, pogotovo ako se postavi posle 22h.

Soko Sokolović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *