njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. okt. 2021

Đoković predložio da se mečevi Australijan Opena igraju u Srbiji pre 22h

BEOGRAD, 22. oktobar 2021, (Njuz) – Najbolji teniser sveta Novak Đoković, predložio je danas organizatorima Australijan Opena da se svi mečevi ovog turnira igraju u Srbiji, i to u terminima pre 22h.

Na taj način, objasnio je Đoković, neće postojati bojazan da bi neko od tenisera mogao odustane od turnira samo zato što nije vakcinisan, a i tribine bi bile pune.

-Zašto bi Australijan Open po svaku cenu morao da se igra u Australiji? Mere koje se tamo sprovode u borbi protiv korone veoma su rigorozne i mogu da ugroze sam turnir. U Srbiji je atmosfera mnogo relaksiranija i jedino što je bitno jeste da se mečevi završe do 22 časa, što nije neki problem jer bismo počinjali ranije – smatra Đoković.

-Na ovaj način bismo izbegli etiketiranje tenisera i podelu na one koji su za ili protiv vakcine. Svako ima pravo na svoj izbor i premeštanjem turnira u Srbiju, u termine koji su pre 22h, igrači bi bili oslobođeni pritiska da moraju da se vakcinišu kako bi učestvovali na prvom grend slemu u sledećoj godini – istakao je broj 1 na ATP listi.

Đoković je napomenuo da još uvek ne želi da otkriva da li je vakcinisan i dodao da se protivi tom pitanju, pogotovo ako se postavi posle 22h.

Soko Sokolović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.