njuz-autor

AUTOR: Tekstovi citalaca

01. feb. 2018

Dobio kaznu za parkiranje dok je stajao zaglavljen u špicu na Slaviji

BEOGRAD, 1. februar 2018, (Njuz) – Milorad Ocokoljić (44), ekonomista sa Voždovca, dobio je kaznu za parkiranje nakon što je više od sat vremena stajao u špicu na Slaviji. Mitrović kaže da nije bio informisan da je parking zona proširena tako da obuhvati i kolovoz u kružnom toku oko fontane na Slaviji.

– Sve se desilo tako munjevito. Bilo je 17 i 30. Nakon sat vremena stajanja u gužvi na Slaviji, skrenuo sam pogled sa šoferke, da bih promenio radio stanicu. Tražio sam neku bržu pesmu, kako ne bih zaspao za volanom. Kad sam podigao pogled ispod jednog od brisača ugledao sam kaznu za neplaćen parking u trećoj zoni. Sve to ne bi bilo čudno, da nisam stajao u srednjoj traci na zakrčenoj Slaviji, okružen trolejbusima, autobusima i ostalim automobilima. Četiri automobila ispred mene ugledao sam radnika parking servisa, kako stavlja kazne na ostala vozila, bio je vrlo brz, – izjavio je ovaj Voždovčanin.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže kako je ovo odgovor gladskih vlasti na gužve oko Slavije.

– Kao što znate, gradska vlast uvek ima nove i sveže ideje kad je u pitanju rešavanje problema i punjenje gradske kase, a sve za dobrobit Beograđana. Razmišljali smo, kako da rešimo problem gužve na Slaviji, a ujedno i da spojimo lepo sa korisnim i iskoristimo činjenicu da se automobili tamo zadržavaju i po 45 minuta. Odgovor nam je bio pred nosom sve vreme. Povukli smo parking zonu sa trotoara i na sve trake kružnog toka Slavija, osim na žutu, jer bi to bio sukob interesa da naplaćujemo parking svojima. Svako zadržavanje vozila duže od 15 minuta zakonski se tretira kao parkiranje, tako da u našoj odluci nema ničeg spornog. I to nije sve, gradska vlast brine o digitalizaciji, tako da se sva vozila koja ulaze na Slaviju snimaju kamerama, brojevi tablica se softverom povezuju sa adresama stanovanja vlasnika vozila, pa će tako do kraja godine svim korisnicima Slavije na kućnu adresu stići proširen račun za Infostan na koji će biti dodata cena potrošene vode sa fontane na Slaviji. Bez brige, kamere mere ulaz i izlaz sa trga, pa će cena vode varirati u zavisnosti od provedenog vremena u kružnom toku”, kaže gradski menadžer.

On dodaje da se u ovoj odluci, “krije se i mali poklon za Beograđane” u vidu muzičkog dinara sa fontane koji je uključen u regularnu cenu treće parking zone, i neće biti dodatno naplaćivan do januara 2019. godine.

Obrad Golubović

 1. scoby kaže:

  Nije cudo sto se javljaju ovakve guzve na Slaviji. Najnovijom “rekonstrukcijom” prostor na kolovozu je umanjen za jednu traku za vozila , jer je nestasna fontana tu prskala kolovoz i pored “senzora za vetar”. Inace ovo je ilustracija kako unapredjeni seseljoidi resavaju problem – zazmure da se ne vidi.

 2. Ja sam kaže:

  A sta je sa onima koje potera od dugog cekanja, pa izvrse nuzdu?
  Sto se njima ne uzme kanalizacijski dinar?

 3. zivorad stankovic kaže:

  Pa kad mu se u fontani ukazao lik onog KOJI HODA PO VODI!

 4. voya montoya kaže:

  Bice ovo nova Cukur cesma…!!!

 5. Strani Placenik kaže:

  Nije to kazna. To je muzicki Dinar za fontanu.

 6. Nikola kaže:

  Kakva kurtonska drzava 😊

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *