njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. jun. 2022

DOBRA VEST: Cena struje neće uticati na cenu karte za metro

BEOGRAD, 2. jun 2022, (Njuz) – Povećanje cene struje, koje nam predstoji i koje je neminovno, neće uticati na trenutnu cenu karte za metro, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

– Nema potrebe da metro poskupi zbog poskupljenja struje jer, trenutno, struja minimalno učestvuje u formiranju konačne cene karte za metro, rekao je Vučić.

On je nakon polaganje zakletve za novi predsednički mandat rekao i da će, čim bude formirana, novoj Vladi Srbije predložiti da ograniči cenu karte za metro.

– Cena karte za metro je po važnosti za naše građane u rangu brašna, ulja i šećera. Kako bismo ih zaštitili i sprečili udar na njihov standard, tražiću da se cena karte za metro ne menja minimum do 2028. godine, objasnio je Vučić.

Predsednik je dodao da se čak razmišljalo i da cena karte za metro pojeftini.

– Radio sam neke proračune, kalkulisao, ali sve je to važilo pre nego što je izbila ova energetska kriza. Sad ne mogu da garantujem da je realno da metro pojeftini, ali pokušaću još jednom da prođem kroz sve te formule, pa ćemo videti. U svakom slučaju, vrlo verovatno je da imam prostora da metro bude besplatan za naše penzionere – najavio je dobru vest predsednik.

Vladimir Vuković

  1. Peđa kaže:

    Vrh, u petnaest znakova

  2. Patriota kaže:

    Precednice živ nam bio i našu Srbiju doživotno vodio!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *