njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. jan. 2020

DOBRA VEST: Januar traje još samo dva i po meseca

BEOGRAD, 28. januar 2020, (Njuz) – Mesec januar, koji važi za najduži mesec u godini,  biće okončan za svega dva i po meseca, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Januar svake godine traje različito i njegovo trajanje dosta zavisi od subjektivnog osećaja građana, ali Zavod procenjuje da je do kraja ovogodišnjeg januara ostalo oko 70 dana.

– Iako možda deluje da ovaj januar traje duže nego neki raniji januari, statistika nam govori da je njegova dužina sasvim u skladu sa republičkim prosekom, bez prevelikih odstupanja. Znamo da su građani nestrpljivi, ali apelujemo na njih da imaju razumevanja. Mnogi se žale da su ostali bez novca, a mesec nikako da se završi, ali podsećamo da je prosečna plata u decembru biti viša od godišnjeg proseka, pa može i duže da se “razvuče” – saopštili su iz Zavoda za statistiku.

Da podsetimo, najduži januar zabeležen je 1911. godine, kada je trajao čak 13 meseci, a najkraći je trajao 31 dan i desio se 1956. godine.

Nenad Milosavljević

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Za vladajuću stranku dobra vest, konačno će januarski prosjek preći famoznih 500€. Za opoziciju dobra vest, ako svi ostali meseci, do izbora, budu toliki možda odustanu od bojkota!

  2. voya montoya kaže:

    …za one koji zive po julijanskom kalendaru , do kraja meseca ima jos16 dana…Molitve…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *