Slika nigerijskog princa koja je bila u attachmentu kao dokaz njegovog postojanja
njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

25. maj. 2017

DOBRE VESTI ZA BDP: NBS uplatila 170 hiljada evra rođaku nigerijskog princa da bi dobila 5 miliona evra

BEOGRAD, 25. maj 2017, (Njuz) – Narodna Banka Srbije izdala je saopštenje u kom se navodi da joj je odobrena donacija u iznosu od 5 miliona evra, odmah nakon uplate depozita u visini od 170 hiljada evra. Prema rečima glavnog portparola državne banke, novac će biti isplaćen iz privatnog fonda princa Momgabvea, koji je do uplate iz Srbije bio vezan na računu.

– Očekujemo da nam sredstva budu prebačena u roku od 48 sati. Našu službu kontaktirao je advokat i rođak nigerijskog princa, koji je tečnim srpskim jezikom objasnio o čemu je reč – rekao je Stojan Radenković, portparol NBS.

On je novinarima na vanrednoj konferenciji za medije preneo pismo u celosti. Ekskluzivno za čitaoce , prenosimo najznačajnije delove pisma koje je omogućilo najveću investiciju u novijoj istoriji Srbije:

“Poštovana, moja rođak i princ od Nairobi, princ Mombabwe nasledio bogatstvo je u vrednost od 75 milioni evro. Potreban nam je pomoć iz Narodna Banka Srbija, da bismo taj novac oslobodili, jer treba prebaci sa račun na račun. Za ta transakcija, potreban 170.000 evro je, a zauzvrat mi dala NBS 5 milion, kao naknada za pomoć u transakcija. Molila bih za brz odgovor, kako nam ova transakcija bilo brzo izvršen. Pošaljite brzo mail na lawyer.fraud@gmail.com kako bismo sklopili ugovor. Advokat Fraud Ekemembwa”.

NBS će 5 miliona evra nameniti unapređenju IT sektora, pre svega, integraciji PayPal-a sa medjubankarskim sektorom i za izradu studije izvodljivosti puštanja platnog prometa među rezidentima. Za ovu studiju biće potrebna i dodatna sredstva, s obzirom na to da je potrebno oformiti i radnu grupu za izmenu Zakona o PayPal-u.

Iz NBS navode da će novu konferenciju za medije održaće odmah nakon što novac iz Nigerije bude uplaćen na njihov račun, ili barem “nakon što advokat Fraud odgovori na bilo koji mejl”.

Uroš Bogdanović

 1. kul kul kaže:

  Advokat Fraud Ekemembwa na široko i na daleko poznat.
  Konačno i u Srbiji da posluje. Što znači da su dve godine prošle i da već živimo bolje a da toga nismo ni svesni,
  a bogami nismo ni zahvalni.

 2. Ja sam kaže:

  Ima li neki broj za SMS pa da se i narod Srbije prikljuci ovoj humanoj akciji jorgovankine banke?
  Nadam se da je donacija nigerijskog princa u ,,ciglama’,’ a ne u ciglama. Mada… cigle mogu da posluze i kao podmetaci za noge, tako da je svejedno.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Kad seješ keramičare na funkcije, Nigerijci žanju novac na računima!

 4. scoby kaže:

  Sto je najsmesnije, vrednujuci jorgovankinu strucnost, nigerijska prevara je sasvim moguca…

  1. Pentrexil kaže:

   Baš sam i ja to pomislio – ovaj tekst o izradi studija i zakona i tako to – ovo stvarno slušamo poslednjih 27 godina, non-stop. Nwankwo Kanu, Zambezi i tako to…

 5. petar kaže:

  Ovakvih sam ja pisam dobio iz Nigerije, masu. Velika nasleđa, potrebno je samo 1500$ da se plati za prenos novca ali naslednik nema pa da mu pošaljem a on čim dobije milione meni će poslati 4 mil dolara. Zar je moguće da je ovo istina?? Ako jeste, onda zbilja u vrhu vlasi i na odgovornim funkcijama sede debili.

 6. peric kaže:

  Pre ce biti da nigerijski princ radi na deljaka sa keramicarima, doktorima, crnogorski premijerima i sl.

 7. Aca kaže:

  fraud
  /frɔːd/
  Learn to pronounce
  noun
  wrongful or criminal deception intended to result in financial or personal gain.
  “he was convicted of fraud”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *