nazad na vrh

Dodik ponudio Lavrovu da umesto ikone dobije kradeni golf 5 iz 2006. godine

BANJA LUKA, 19. decembar 2020, (Njuz) – Srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izvinio se ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu zbog diplomatskog skandala kada mu je poklonio ikonu ukradenu iz Ukrajine. Kako saznaje Njuz, Dodik je, u znak velikog izvinjenja zbog ove neprijatnosti, ministru Lavrovu ponudio na poklon kradeno vozilo golf 5.

– Žao mi je što je Lavrov bio jedan od aktera ovog skandala sa ikonom koja je nestala iz ukrajinskog grada Luganska 2014. godine. On je odlučio da ovu ikonu vrati, a kako nije red da gost ode bez poklona, spreman sam da mu lično poklonim kradenog golfa 5 iz 2006. godine – navodi Dodik i dodaje da je automobil u sjajnom stanju.

– Nije prešao ni 90.000 kilometara, samo ga je jedna baba u Štutgartu vozila do pijace i nazad. Na parkingu ispred pijace ga je ujedno i poslenji put videla – kaže Dodik i ističe da je reč o bezbednom vozilu.

– Ministar Lavrov će moći da uživa u pogonu na sva četiri točka, manuelnom menjaču sa 6 brzina, ugrađenoj klimi, kao i sedištima od kože. Sve ovo, naravno, pod uslovom da automobil ne vozi u Evropskoj uniji i generalno ako izbegava bilo koji granični prelaz. Ali, da se ne lažemo, Rusija je toliko velika da nema ni razloga da ovim automobilom prelazi bilo koju granicu – kaže Dodik i savetuje Lavrova, ako ipak bude imao problem sa policijom koja mu traži saobraćajnu, kaže da mu je ostala u drugim pantalonama.

Dodik dodaje da će, kao još jedan poklon, lično ugraditi alarm u ovo vozilo, a za svaki slučaj planira da Lavrovu pokloni i “lavlju kandžu”, jer je “užasno koliko ima lopova na svakom ćošku”.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Kad je nestao onaj čuveni Malezijski avion. Jedan od komentaraje bio da ga potraže kod Dodika na imanje u Laktašima jer tamo završavaju sve stvari koje nestanu. Sad posle svega ovoga taj komentar izgleda da nije bio smešan nego veoma tačan🤣🤣🤣

  2. Поштено. Нема шта!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix