njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

29. dec. 2018

Dodik pozvao Nebojšu Stefanovića da prebroji demonstrante u Banjaluci

BANJALUKA/BEOGRAD, 29. decembar 2018, (Njuz) – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je zvaničan poziv ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da dođe u posetu Republici Srpskoj i prebroji demonstrante koji u poslednjih nekoliko dana intenzivno protestuju.

Demonstranti u Banjaluci već danima protestuju zbog hapšenja Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, kao i zbog represije koju policija sprovodi nad građanima.

S obzirom na to da broj demontranata raste iz dana u dan i da niko ne zna koliko ih tačno ima, Milorad Dodik je rešio da u pomoć pozove dokazanog stručnjaka u oblasti prebrojavanja.

– Gospodin Nebojša Stefanović je pokazao izuzetnu stručnost u oblasti brojanja ljudi, kako onih koji stoje, tako i onih koji se kreću. Svako može da iznese neku svoju procenu, ali jedino Stefanović koristi merodavnu metodu brojanja „glavu po glavu“, pritom imajući u vidu i zapreminu prostora koju zauzimaju zimske jakne – objasnio je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, Stefanovićevi rezultati će staviti tačku na sve špekulacije o broju demonstranata.

– Ako gospodin Stefanović izađe i kaže da je na ulicama 1.500 ili 1.600 ljudi, ko smo mi da u to sumnjamo? Na primeru Beograda nam je već dokazao da taj broj ljudi vrlo lako može da se razvuče i na nekoliko kilometara kako bi izgledalo da ih ima više, zato je bitno da znamo tačan broj kako niko više ne bi gubio energiju na rasprave o tome – naveo je Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH ocenio je da se Republika Srpska suočava sa veoma teškom situacijom i sa velikim problemom koji deli narod i koji će još porasti ako ne bude saopštena prava istina.

– Zato moramo da saznamo istinu o onome što nas sve tišti: Koliko je demonstranata na ulicama? – zaključio je Dodik.

Nenad Milosavljević

  1. scoby kaže:

    Znaće Medo Dodo da ceni bratsku pomoć AV-a, kad mu je poslao u pomoć svoje batinaše pod fantomkama. Kad AV-u bude zatrebala pomoć, eto batinaša iz Bosne (koje ovde niko ne poznaje). Eto čarobne formule, kako da se obojica doživotno zadrže na vlasti…

  2. voya montoya kaže:

    Pa kako bivsi bostandzija zaboravio ono sto je radio,pre ulaska u politiku…Sva sreca hoce da se Prisajedini Aleksandru Vucicu,pa mogu da prate desevanja na devet TV-a,NJ.E….

  3. Strani Placenik kaže:

    Nije mu ni to losa ideja. Ali bi mnogo bolje bilo da je pozvao vlasnika informera. On ima sofisticiraniju metodu. Prvo podeli demonstrantima crvene kapice. Tek kada navuku kapice i izadju na ulicu. Pocinje da ih broji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *