nazad na vrh

Dodik pozvao Nebojšu Stefanovića da prebroji demonstrante u Banjaluci

BANJALUKA/BEOGRAD, 29. decembar 2018, (Njuz) – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je zvaničan poziv ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da dođe u posetu Republici Srpskoj i prebroji demonstrante koji u poslednjih nekoliko dana intenzivno protestuju.

Demonstranti u Banjaluci već danima protestuju zbog hapšenja Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, kao i zbog represije koju policija sprovodi nad građanima.

S obzirom na to da broj demontranata raste iz dana u dan i da niko ne zna koliko ih tačno ima, Milorad Dodik je rešio da u pomoć pozove dokazanog stručnjaka u oblasti prebrojavanja.

– Gospodin Nebojša Stefanović je pokazao izuzetnu stručnost u oblasti brojanja ljudi, kako onih koji stoje, tako i onih koji se kreću. Svako može da iznese neku svoju procenu, ali jedino Stefanović koristi merodavnu metodu brojanja “glavu po glavu“, pritom imajući u vidu i zapreminu prostora koju zauzimaju zimske jakne – objasnio je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, Stefanovićevi rezultati će staviti tačku na sve špekulacije o broju demonstranata.

– Ako gospodin Stefanović izađe i kaže da je na ulicama 1.500 ili 1.600 ljudi, ko smo mi da u to sumnjamo? Na primeru Beograda nam je već dokazao da taj broj ljudi vrlo lako može da se razvuče i na nekoliko kilometara kako bi izgledalo da ih ima više, zato je bitno da znamo tačan broj kako niko više ne bi gubio energiju na rasprave o tome – naveo je Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH ocenio je da se Republika Srpska suočava sa veoma teškom situacijom i sa velikim problemom koji deli narod i koji će još porasti ako ne bude saopštena prava istina.

– Zato moramo da saznamo istinu o onome što nas sve tišti: Koliko je demonstranata na ulicama? – zaključio je Dodik.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Znaće Medo Dodo da ceni bratsku pomoć AV-a, kad mu je poslao u pomoć svoje batinaše pod fantomkama. Kad AV-u bude zatrebala pomoć, eto batinaša iz Bosne (koje ovde niko ne poznaje). Eto čarobne formule, kako da se obojica doživotno zadrže na vlasti…

  2. Pa kako bivsi bostandzija zaboravio ono sto je radio,pre ulaska u politiku…Sva sreca hoce da se Prisajedini Aleksandru Vucicu,pa mogu da prate desevanja na devet TV-a,NJ.E….

  3. Nije mu ni to losa ideja. Ali bi mnogo bolje bilo da je pozvao vlasnika informera. On ima sofisticiraniju metodu. Prvo podeli demonstrantima crvene kapice. Tek kada navuku kapice i izadju na ulicu. Pocinje da ih broji.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix