njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. okt. 2021

Dodik raspisao poternicu za Manjifikom zbog krađe pesme “Pukni zoro”

BANJA LUKA, 22. oktobar 2021, (Njuz) – MUP Republike Srpske, na predlog člana Predsedništava BiH Milorada Dodika, raspisao je poternicu za Robertom Pešutom, koji se u javnosti predstavlja kao “Manjifiko”, zbog krađe i prisvajanja autorstva nad starom srpskom pesmom “Pukni zoro”.

Kako je izjavio Dodik, kap je prelila čašu i neko je morao tome da stane na put.

– Taj čefur, a to su vam ovi što stanuju u Sloveniji, a poreklom su iz drugih zemalja bivše SFRJ, znači još gore nego da je pravi Slovenac, godinama već krade i prisvaja našu staru srpsku pesmu koju su srpski vojnici pevali u teškim borbama na Kajmakčalanu, koja je bila himna Gvozdenog puka i on sada kao začuđen zbog moje izjave. Evo da ponovim, “Pukni zoro” je divna pesma koju su prvi put u teškim borbama otpevali srpski vojnici na Kajmakčalanu. Eto mu – rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da će tražiti da se tom Pešutu, koji se namerno lažno predstavlja kao Magnifico samo da bi zavario trag, oduzme sav novac koji je zaradio na osnovu te pesme.

– Priča kako je to napisao za film “Montevideo, Bog te video” Dragana Bjelogrlića. Ma nemoj. Pa to ako si tom Bjelogrliću uspeo da prodaš tu priču, meni nećeš moći. Ja se neću mešati u unutrašnje stvari Srbije, ali ću predsedniku Vučiću predložiti da se pokrene istraga i proveri da li je možda Bjelogrlić saučesnik u svemu ovome ili je samo naivan, da ne kažem glup – istakao je Dodik.

Najstrašnije od svega, rekao je Dodik, a to je što je Magnifico poreklom Srbin.

– Ja sam malo istražio ko je on. Njemu je otac Srbin. Djed mu je bio na Solunskom frontu, verovatno i pevao ovu pesmu koju on sada krade i kaže da je njegova. E, neće moć’. Ne dam. Dosta je bilo – zaključio je Dodik.

Bane Grković

  1. suncokreten kaže:

    Malo poliva na #nijenjuz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *