njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. jul. 2012

Doktor preporučio astmatičaru udisanje kesice čipsa kao terapiju

Udisanje velike količine vazduha u kesici čipsa pomoglo ovom astmatičaru

ČAČAK, 2. jul 2012. (Njuz) – Milovan Stojanović (43) iz Čačka koji od rane mladosti boluje od astme, kaže da se mnogo bolje oseća od kad mu je doktor iz Doma zdravlja preporučio terapiju udisanja vazduha iz pune kesice sa čipsom.

Milovan kaže da je probao sve metode, od pumpica, preko lekova na bazi kortikosteroida, ali da nijedan nije dao tako dobre rezultate kao “čips terapija” kako ju je nazvao ovaj knjigovođa iz Čačka.

– U početku sam se plašio da ovo neće postići željeno dejstvo, ali me je lekar uverio da ne brinem jer je u svakoj kesici mnogo više vazduha nego čipsa – kaže za Njuz Milovan – Doktor mi je rekao da je u “čips terapiji” najbitniji trenutak prilikom otvaranja kesice čipsa jer se upravo tada oslobađa najveća količina vazduha potrebna za smirivanje astme.

– Kad god dobijem napad, ne moram da paničim jer imam zalihe čipsa, a čak mogu da biram i različite mirise. Mogu da udišem miris belog luka ili krastavčića, a najviše mi se sviđa onaj sa mirisom slanine. Em se osećam bolje, em kao da udišem mirise rodnog kraja. Jedino ne volim onaj sa mirisom peršuna jer podseća malo na ambroziju – kaže Milovan i dodaje da nakon što završi terapiju udisanja vazduha, da deci da pojedu čips sa dna.

– Ovu terapiju preporučujem svima koji imaju problema sa disajnim putevima jer je mnogo jeftinija nego lekovi u apoteci, a pri tom, za razliku od apoteke koja radi samo preko dana, po svoju kesicu čipsa možete otići do najbližeg kioska i u sred noći – kaže za Njuz ovaj dugogodišnji astmatičar.

Miroslav Vujović

 1. Bane kaže:

  Prava stvar je spoj između zvanične i tradicionalne medicine.
  Meni je lokalni vrač za ovo preporučio udisanje vazduha iz flaše piva. Treba kombinovati…

  1. Slavisha kaže:

   To sa vazdunom iz piva je sigurno dobra medicina! A može i da se promućka, pa da bude više za udisanje :)

  2. sanak kaže:

   E, a je l ide čips na recept?

 2. živadinka kaže:

  Da mi je samo znati kad li će početi da proizvode i čips sa prelivom od lepka. Tada bi ugodjaj bio kompletan a pored astmatičara i neki drugi pacijenti bi sa zadovoljstvom koristili ovu terapiju.

 3. Teofil kaže:

  Sad kad se napecaju ovi sto ove vesti citaju kao da su prave… Moz` se kladimo da ce biti par poziva u Hitnu zbog inhalacije cipsa u respriratorni trakt, da se izrazimo najneznije moguce.

  1. celtic kaže:

   Bogoljube, nostrifikuj ime, pa onda pričaj ;-)

 4. celtic kaže:

  Po ovoj logici, ako imate političke neistomišljenike, treba li ih ponuditi kesicom vazduha iz Pančeva?

 5. Jan kaže:

  Ja ovih dana udišem miris kajsija , koje su zgnječene u buretu i treba da provru , pa da iz njih ispečem rakiju kajsijevaču .

  1. celtic kaže:

   Ne diraj kajsije, udiši i dalje, duže traje efekt, samo ne daj da ti ljudi često ulaze u prostoriju – razblažiće ti snove….

 6. slobodni strelac kaže:

  Uf, sunce ti kalaisano. Odo da kupim Čips! Ubi me astma. E neš više majci. Bravo doktore

 7. Oggy kaže:

  ali me je lekar uverio da ne brinem jer je u svakoj kesici mnogo više vazduha nego čipsa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *