njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. dec. 2012

Doktori potvrdili: Stanija alergična na odeću

Istraživanje pokazalo da se Stanija ne skida da bi skrenula pažnju / FOTO: Svet plus

SREMSKA KAMENICA, 13. decembar 2012, (Njuz) – Najnovije istraživanje stručnjaka sa Instituta za tekstilnu toksikologiju u Sremskoj Kamenici utvrdilo je da je najpoznatija srpska starleta Stanija Dobrojević alergična na odeću.

Profesor Radovan Vukosavljević koji je predvodio ovo istraživanje, izjavio je za Njuz da su njihovi rezulati pokazali da se poznata starleta ne skida da bi privukla pažnju i pojavljivala se u medijima, već da je u pitanju alergijska reakcija na čestice koje se nalaze u sastavu skoro svih materijala od kojih se pravi odeća.

– Kako smo sve češće nailazili na njene fotografije na kojima je naga, osetili smo da se krije neki dublji razlog iza svega toga jer je naprosto nemoguće da bi neko ovako nešto radio čisto iz nedostatka pažnje. Zabrinuli smo se za njeno zdravlje, pa smo se odlučili da pozovemo gospođicu Dobrojević da sprovedemo nekoliko testova. Tada su se naše sumnje potvrdile i u utvrdili smo da je Stanija Dobrojević alergična na odeću – izjavio je Profesor Vukosavljević.

On je saopštio da je istraživanje vršeno najnovijom generacijom visoko osetljivih i specifičnih imunoloških testova pomoću kojih može da se otkrije više od 460 alergena. Na taj način obezbeđena je rana dijagnoza, prognoza i praćenje efekata terapije.

– Za pravilno postavljanje dijagnoze kod pacijenata sa sumnjom na alergiju neophodno je pored specijalističkog pregleda obaviti kožne probe i testove, ali srećom Stanija je rekla da nema problema sa pipkanjem i odgovaranjem na, naizgled, besmislena pitanja – objasnio je sagovornik Njuza.

Tim stručnjaka iz Sremske Kamenice rekao je da ovo nije prvi put da se susreću sa ovakvom alergijskom reakcijom i da se ona u poslednje vreme javlja kod velikog broja mladih devojaka koje ne znaju kako u životu da se istaknu.

Goran Mirković

 1. Sir Castic kaže:

  Poslednja rečenica teksta!

 2. edukovani menadzer kaže:

  alergicna na odecu a napolju minus
  sreca pa nasa selebriti starleta pored sebe uvek ima sampanjac

 3. Ja sam kaže:

  A kako podnosi tudju kozu na sebi ili na nekom drugom mestu?
  U sebi, recimo.

  1. tzar kaže:

   Nema kontraindikacija…

  2. ben10 kaže:

   To joj je antialergent.

 4. Патриота са интересом kaže:

  Знао сам! Највеће српско национално благо остаће непокривено и незаштићено од ерозије и зуба времена док се ви бавите некаквим вучићима и мишићима… Ој Србију међ’ шљивама!

 5. Stanarević kaže:

  Slutio sam ovakav rasplet!

 6. Srdjan kaže:

  Srećom, potkožno ugrađivanje sintetičkin ali inretnih materijala ne izaziva alergiske reakcije.

 7. Арса kaže:

  Ако се на Институту за токсикологију овако стручно изражавају, шта би смо тек чули је професор Вукосављевић доцент на Катедри за гинекологију :-)

 8. jasar kaže:

  Kakva je ishrana u danasnje vreme,puna sumnjivih sastojaka, dobro je da moze barem gace da nosi. Pod hitno da se preseli u toplije krajeve, barem ce joj toplije biti. A mozda i nadje neki prirodni lek protiv alergije, crnci imaju veliki potencijal.

 9. zaprasen kaže:

  tako mlada a vec je strefila alergija.

 10. OSMI SEKRETAR SKOJ-a kaže:

  A to je zbog toga?! Interesantno, a možda je i zavisna od sex-a, pa želi i sa time da upozna javnost podrobnije. Sve u svemu sledi ispitivanje, od par stotina puta, sa raznim doktorima…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *