njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. feb. 2020

DRAMA U CENTRU BEOGRADA: Oteo autobus GSP-a i odvezao ga na remont!

BEOGRAD, 4. februar 2020, (Njuz) – Prava drama odigrala se jutros oko 10 časova u Beogradu kada je mladić M.T. (32) oteo autobus na liniji 37 i odvezao ga na remont, zahtevajući od majstora da ga poprave. Iz policije je saopšteno da je prestupnik uhapšen i predat sudiji za prekršaje.

Očevici koji su se zatekli u vozilu, vidno potrešeni, prepričavaju ceo ovaj događaj.

– Sedeo sam u trideset sedmici u Venizelosovoj ulici, čekajući da se majstor vrati iz pekare, kada je jedan mladić uleteo u autobus i rekao nam da budemo mirni i da će odvesti autobus u garažu na Karaburmi kako bi ga remontovali. Isprva, niko mu nije poverovao, ali on ga je zaista odvezao tamo i zamolio radnike da ga srede – prepričava jedan od putnika koji se zatekao u vozilu.

– Tražio je od majstora da zamene obe desne poluosovine jer se autobus naginjao na desnu stranu, da remontuju zadnje amortizere jer se vozilo jako treslo prilikom prelaska preko rupa, da prefarbaju prednji branik, zakrpe rupe na podu, da montiraju zimske gume i da zamene dva ispucala prozora. Majstori su nevoljno sve to odradili i samo što je autobus pušten ispravan u saobraćaj, policija je došla i privela ovog momka – priča jedan od očevidaca, koji je još uvek u šoku.

Povodom ovog slučaja, oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Niko nema pravo da sređuje dotrajale autobuse Gradskog saobraćajnog preduzeća jer time naružava sliku Beograda koga, pored ovih vozila, krase još i raskopane ulice, rupe na putevima, posečena stabla i zagađen vazduh. Želim da odam priznanje građanima koji su se zatekli u autobusu što su ostali pribrani tokom popravljanja rashodovanog vozila i prava je sreća da vozilo nije pušteno u saobraćaj onako sređeno i ispravno, čime je sprečena velika tragedija jer bi usled šoka nekim putnicima moglo da pozli. Šta je sledeće, da neko izađe na ulicu i počne da maltretira radnike da završe ulicu koja se renovira 9 meseci? – zapitao se Vesić.

Miroslav Vujović

  1. amharac kaže:

    stara vest; ovo se desilo jos onomad u filmu “bure baruta” kada je sergej seo za volan busa na zelenjaku

  2. Gebo kaže:

    Pa upravo su ovakvi i slični naslovi u Kuriru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *