njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. feb. 2013

Drogiranom vozaču Apelacioni sud smanjio kaznu jer je utvrdio da je trava bila loša

Apelacioni sud je uzeo kao olakšavajuću okolnost mešanje loše marihuane sa alkoholom

BEOGRAD, 13. februar 2013, (Njuz) – Apelacioni sud u Beogradu odlučio je da umanji kaznu vozaču koji je pijan i drogiran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teže povređeno troje ljudi, pošto je utvrdio da je marihuana koju je ovaj pušio bila prilično lošeg kvaliteta.

Vozač F. G. je pred Višim sudom u Kraljevu osuđen na tri godine zatvora, ali je Apelacioni sud preinačio tu presudu na godinu i po dana ocenivši da su postojale olakšavajuće okolnosti.

– Prvostepeni sud je dao prenaglašen značaj otežavajućim okolnostima, smatramo da je prilikom donošenja presude morao da uvaži činjenicu da je marihuana koju je F.G. konzumirao bila veoma nekvalitetna i da je izazvala loše reakcije. To veoma ume da utiče na ponašanje, pogotovu kada se meša sa alkoholom – obrazložila je odluku Apelacionog suda sudija Milena Rašić.

Ona kaže da je problem sa lošom travom u Kraljevu poznat od ranije, kada su njegovom dileru smanjivali kaznu jer marihuana koju je prodavao nije ispunjavala sve ulične standarde.

– Prilikom donošenja presude uzeto je u obzir i to što se okrivljeni pokajao što je konzumirao lošu marihuanu i rekao da će ubuduće voziti samo pod dejstvom opijata koje uzme od proverenog dilera – smatra sudija Rašić.

Bojan Savić

INSPIRACIJA: Drogiranom vozaču koji je pregazio tinejdžere blaža kazna jer se pokajao

 1. ariela kaže:

  a bre decko sto te neko od tvojih prijatelja ne uputi kod pravog dilera nego uzimas svasta…nije sto gazis pesake nego i zdravlje ugrozavas sa tom nekom budjavom travom…znam da je kriza da i droga u Srbiji nije najkvalitetnija al ima ima da se nadje…kako Bilja nalazi pa Ceda…potrudi se…

  1. Ja sam kaže:

   Лако је Чеди.
   Он има дародавца, бајкер тетку из Р. Српске.

 2. himalajac kaže:

  vest je trebala da pocne ovako:”drogirani apelacioni sud…”

 3. Malo ja sam kaže:

  Razumem da mleko, ribe , svinje…. budu zarazene, kancerogene, crvljive, to jedu zdrava deca. Ali gajiti marihuanu na neprirodan nacim u saksijama i onda je uvaljivati omladini sa i onako krhkim zdravljem , pa to je nevidjeni kriminal prema ovoj neznoj biljci.
  Zasto cute nadlezni u Botanickoj basti, zasto ne reaguje Institut za lekovito bilje?
  Jer, sve sto rasre htelo bi da raste u zdravoj, prirodnoj sredini na planta\ama.

 4. mixon kaže:

  pravda za apelacioni sud!

 5. Polovni Buntovnik kaže:

  Trava iz organske proizvodnje je skupa, ali vredi!

 6. nebojsa kaže:

  druze predsednice legalizuj travu

 7. premijer iz senke kaže:

  Kad moja vlada iz senke dodje na vlast, donecemo zakona da se sve zivotinje koje se koriste za ljudsku ishranu hrane vutrom. Em ce zivotinje biti vesele, em ce narod biti zdraviji, em veseliji a sto cemo da se useremo od para od izvoza poljoprivrednih proizvoda.

 8. scoby kaže:

  Tako je oslobodjen i “Pravda za urosa”, jer je nepobitno utvrdjeno da baklja kineske (dakle lose) proizvodnje nije bila nikakva pretnja za usta(i ostale telesne otvore) ostecenog! Pravda za urosa se odmah ukljucio u “politicki zivot” i postao licni cokijev telohrantelj. A sta ce tek biti kad “narodna VLAST” oslobodI i strelca 3 gola za Italiju (Pravda za ivana bogdanova), coki ce morati da kupi prnje.

 9. Peki kaže:

  Ne verujem da će ova kazna imati efekta. Mislim da je sud u Kraljevu morao da mu odredi dilera koji bi ga snabdevao čistom marokankom najmanje godinu dana a za kvalitet pića koji bi optuženi konzumirao bila zadužena kraljevačka policija !

 10. Тетка kaže:

  Много сам се бринула, док сам била одсутна, шта се овде дешава, али видим да све савршено функционише, нарочито Апелациони суд… ;)

  1. Ja sam kaže:

   Добро нам се вратила.
   А, да ниси ти она тетка са врха коментара?

 11. mirko kaže:

  Kad ce Legiju da oslobode .

  1. Malo ja sam kaže:

   A sto bi?
   Pa Micunovic nije u zatvoru…

 12. ariela kaže:

  Ja sam ne mesaj me s drugim komentatorima…privatno jesam srecna tetka ali imam samo ovaj nik…jesi i ti uzeo neku losu travku?

  1. Ja sam kaže:

   Pomesala si se sama.
   Nisam mislio na tebe vec na Cedinu tetku.
   U svakom slucaju izvini,i ti i sve ostale tetke, necu ti se vise mesati u komentare.
   Sala je nezna biljka, ne uspeva svuda.

 13. Shumsky kaže:

  legalize pa izvedi državu iz krize

 14. Stanarević kaže:

  Murija valja doooooooooooop,
  Murija valja doooooooooooop…
  Spidbol, LSD, amfetamin, ekstazi,
  Spidbol, LSD, amfetamin, ekstazi!
  A onda overdoooooz,
  A onda overdoooooz,
  A onda overdoooooz….

 15. ariela kaže:

  Au Ja Sam pa i ova moja znaci loseg kvaliteta…kako sam sabajle procitala pogresno..c c c…

 16. Vladimir kaže:

  Svega ovoga ne bi bilo da su travu pasli, kao svako drugo govedo, a i šire. Paljenje trave, uostalom kao i žita, donosi samo žrtve.

 17. miki kaže:

  A da mu smanje za još koju godinu, ako se dokaže da je i piće bilo loše, sa dosta metil-alkohola, pa zbog toga nije mogao dobro da vidi kuda vozi…

 18. srpski kaže:

  svasta danas prodaju. treba se pazit

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *