nazad na vrh

Država odlučila da pomogne anonimnom perspektivnom sportisti

Dačić izjavio da je bitno podržati sportiste i pre nego što zabeleže neki uspeh

BEOGRAD, 16. avgust 2012, (Njuz) – Vlada Srbije donela je jutros odluku da dodeli stipendiju četrnaestogodišnjem mačevaocu Zdravku Laliću. U obrazloženju ove odluke, navodi se da je Lalić jedan od najperspektivnijih mačevalaca u Evropi u svom godištu i da bi uz adekvatne treninge kroz koju godinu mogao da se nađe u samom svetskom vrhu.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je dužnost države da pomogne mladim sportistima čiji je sportski razvoj, do sada, uglavnom bio prepušten njihovim porodicama.

– Lako je podržati sportiste nakon nekog velikog uspeha, ali država treba da mnogo ranije prepozna njihov potencijal i adekvatno ih podrži u njihovom razvoju, pogotovu ako se bave pojedinim individualnim sportovima koji nisu toliko rasprostranjeni u našoj zemlji – izjavio je Dačić.

Srpski premijer je izjavio da je svestan da je popularnije podržati nekog sportistu koji je već proglašen za nacionalnog heroja, ali da država ne sme uvek da povlači populističke poteze.

– Bilo bi pomalo neukusno kada bi se političari slikali sa uspešnim sportistima, pogotovu sa onima kojima država nije mnogo pomagala u prošlosti.  Ukoliko biste još i njima obećavali brojne beneficije, to bi delovalo kao da želite da povećate vašu popularnost na njihovoj slavi – izjavio je Dačić.

Mladi mačevalac je izrazio zahvalnost na stipendiji i rekao da veruje da će opravdati očekivanja na narednim turnirima, dodavši da se nada da će njegova životna priča biti zanimljiva medijima iako sa majkom i ocem živi u stanu od 74 kvadrata.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Svetski šampion u valter kategoriji Nikola Stevanović (25), zaštitnik Dragojla Jovanovića (58), radnika ”Vodovoda” bez vode, zahteva 220 kvadrata, dok jednako nadareni i malo teži glavni urednik prvorazrednog izdanja nacionalističkih medija sa malim zakašnjenjem od pola tuceta stoleća očekuje i seksualnu pomoć.

 2. Buduci da se ivica uspesno ogledao u trazenju nestalih bicikala javlja mi se da ce najpre podrzati biciklizam…eto npr prvi bicikl koji nadje nece vratiti vlasniku, nego pokloniti mladom sportisti…malo li je od jednog premijera?

 3. eee, kad bi i drugi ulagali u mlade sportiste kao sto to radi srbija, (gde bi) sportu bio kraj…

 4. Je l’ to isti onaj mačevalac koji, u nedostatku prostora za pripreme, vežba mačetom na slučajnim prolaznicima?

 5. A i himnu odlicno peva

 6. a da država IPAK pomogne fudbalski klub?
  mislim, ovaj, znate, paaaa… ipak je njih više, voze se zajedničkim prevozom, u istom su smeštaju, iste pripreme, oprema… sve je jeftinije kad je na veću količinu.
  treba u doba krize biti štedljiv i misliti na državu koja grca u problemima.
  ipak glasam za fudbal

  • da se nadovežem – A I OVAJ MAČEVALAC NOSI MASKU! KO ĆE NAMA GARANTOVATI DA JE TO BAŠ TO LICE?!
   bitno je da sredstva ne idu u neke tamo maskirane fondove

 7. pomoći mu što pre da ne počne da mačuje za mađarsku na sledećoj olimpijadi!

 8. Треба добро размислити! Ипак су бољи резултати док нема новог стана… ;)

 9. ala ste jadni sa ovom Acinom ispalom, pušite ga

  • Samo mala ispravka povodom poruke u “email adresi”. Istok Pavlovic ne radi u Njuzu pa ni ne namesta Acine ispale. Prijatno.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix