njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. okt. 2022

Država ograničila cenu dugačkih gaća i vunenih čarapa

BEOGRAD, 13. oktobar 2022, (Njuz) – Vlada Srbije donela je Uredbu o ograničenju visine cena dugačkih gaća i vunenih čarapa, saopšteno je iz Nemanjine 11.

Ovom Uredbom maksimalna maloprodajna cena dugih gaća ne sme da prelazi 639 dinara, dok maksimalna maloprodajna cena vunenih čarapa ne sme da pređe 726 dinara.

– Cilj ove Uredbe je da građane zaštite od špekulanata koji bi mogli da zloupotrebe kako hladno vreme koje nam dolazi, tako i energetsku krizu koja je zahvatila ceo svet i pokušaju da steknu enormnu zaradu, a na račun građana Srbije, navodi se u saopštenju i dodaje da su ovakve radnje pojedinih proizvođača dugih gaća i vunenih čarapa već primećene.

Ovo ograničenje važiće do 1. decembara, kad će Vlada Srbije ponovo razmotriti situaciju i odlučiti da li će produžiti važenje Uredbe.

Takođe, kako se navodi, u cilju zaštite stanovništava moguća je i zabrana izvoza dugačkih gaća i vunenih čarapa. Do tada, Vlada Srbije je propisala da se 45 odsto kompletne proizvodnje dugačkih gaća i vunenih čarapa mora plasiratni na domaće tržište.

Bane Grković

  1. zoran kaže:

    A primećena je veća potražnja i kožnih gaća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *