njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

07. apr. 2014

Država organizuje menjažu radnika javnog i privatnog sektora kod Terazijske česme

Vučić je rekao da je broj duplikata nesposobnih radnika u javnom sektoru dostigao toliku cifru da je nemoguće iskoristiti ih

Vučić je rekao da je broj duplikata nesposobnih radnika u javnom sektoru dostigao toliku cifru da je nemoguće iskoristiti ih / FOTO: Z.Jovanović

BEOGRAD, 7. april 2014, (Njuz) – Predsednik Srpske napredne stranke i budući mandatar Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će država smanjiti broj nestručnih ljudi u javnom sektoru tako što će one najnesposobnije menjati za radnike iz privatnog sektora. On je najavio da će od naredne nedelje, svakog vikenda kod Terazijske česme u Beogradu, biti organizovana menjaža radnika.

Vučić je na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske napredne stranke rekao da je broj duplikata nesposobnih radnika u javnom sektoru dostigao toliku cifru da je nemoguće iskoristiti ih, a najavio je i određene kriterijume prilikom menjaže radnika.

– Ne možete dati jednog Mesija i Ćavija iz javnog sektora za bilo kog privatnika, jer njih dvojica vrede najviše. Ali možete za nekog svog koji zna da koristi računar tražiti recimo trojicu, a za državnog službenika koji ume da koristi Excel i Word, čak i petoricu privatnika – objasnio je kriterijume prilikom menjaže Vučić.

– S druge strane, za jednog kvalitetnog privatnika, davaćemo dva ili više sindikalaca, a neke i poklanjati. U slučaju da dogovor o menjaži pojedinih radnika ne uspe, igraćemo tapke, pa nek sreća odluči. Zato sam naložio da se po državnim firmama smanje davanja za službene ručkove i putovanja, kako bi radnici izgubili malo na kilaži i bili okretniji u tapkama, čime će naše šanse da ih se otarasimo biti veće – zaključio je prvi potpredsednik Vlade.

Vučić je rekao kako se nada da će do početka rada nove Vlade, na čijem će on biti čelu, država skupiti sve kvalitetne privatnike, a otarasiti se svih duplikata loših službenika, čime će svaka državna firmi od njega lično na poklon dobiti loptu i dresove kako bi radnici mogli da se u slobodno vreme malo razonode.

Miroslav Vujović

 1. mirko kaže:

  Koliko ce dati drzava da Miškovic predje u drzavnu ustanovu .

 2. MRVOjed kaže:

  Da li bi 10 zaposlenih u RTS-u menjao za 2 vredna radnika Kurira ili 1 urednika Informera?

 3. gradjanin kaže:

  Ako 100.000 radnika iz javnog sektora dobiju otpremninu da bi mogli pokrenuti biznis u privatnom sektoru, koliko će to koštati Srbiju?

  1. mirko kaže:

   Srbiju nece kostati nista , ali narod ima da ogule.

 4. scoby kaže:

  Da li ce budzetlijama biti montirana alka kroz nos, pa ce svi povezani kanapom kroz alku biti izvedeni na “pijacu”?
  A gde ce naci dovoljno privatnika za menjazu, kad nema uopste za njih posla, plus su im 10 puta podigli porez na imovinu?

 5. čukamenicaja kaže:

  Ajde bre ne zajebavajte se. Pa koji privatnik će uzeti tolike SNS-ovce zaposlene u proteklih nekoliko meseci, mislim, nema šanse.

  1. celtic kaže:

   Čuj, koji privatnik? Pa, država!!!!

 6. Zeka lopov kaže:

  Sve to poslati na njive na kopanje!

 7. deda Dragan kaže:

  Mene kao bizMismena interesuje : Menjam 4 lika tipa,privremene gradske uprave za jednog normalnog.

 8. aleksandar kaže:

  Zamisljam Picoustog u privatnoj firmi kako radi ono sto najbolje zna: donosenje bureka

 9. iberlauf kaže:

  Preduzeće Mekan jastuk traži 250 neradnika za testiranje novog proizvoda-prednost bivši poslanici sa dugogodišnjim iskustvom.

 10. Mladjan Dinkic kaže:

  Par bivsih ministara bi mogli da se zaposle kao manekeni apatinske pivare ili rubina

  1. aleksandar kaže:

   Al Eksandar bi mogao da bude maneken za fantomke u fabrici donjeg vesa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *